פרסום ראשון
בפעם השלישית: בני שטיינמץ נחקר בשוויץ בחשד להלבנת הון
שטיינמץ טס לשוויץ באישור המשטרה. הרשויות במדינה חושדות ששטיינמץ עשה שימוש בחשבונות הקשורים לחברת הכרייה BSGR שבשליטתו ומתנהלים בשוויץ, כדי להעביר כספי שוחד בהיקף של עשרות מיליוני דולרים לנשיא גינאה לשעבר
המיליארדר בני שטיינמץ טס אתמול (ד') לשוויץ לאחר שזומן על ידי התובע בז'נבה, קלאודיו מסקוטו, לחקירה נוספת בחשד לביצוע עבירות הלבנת הון. חקירתו של שטיינמץ, שצפוי לשוב לישראל מחר, היא במסגרת פרשת השוחד בגינאה הנחקרת במקביל גם על ידי הרשויות בישראל. זאת הפעם השלישית השנה ששטיינמץ זומן לחקירה בשווייץ, כאשר בפעם הקודמת שטס הוא נחקר שם במשך שלושה ימים.
- שטיינמץ: הקמפיין נגדי גרם לשר שטייניץ לבטל עסקת הגז
- סורוס מגיב לתביעת שטיינמץ: "לא יותר מפעלולי יחסי ציבור נואשים שלו"
- חברת BSGR של שטיינמץ תובעת פיצוי של 10 מיליארד דולר מסורוס
במרכז החקירה של הרשויות בשוויץ עומד חשד כי כספי שוחד בהיקף של עשרות מיליוני דולרים שהעביר לכאורה שטיינמץ לנשיא גינאה לשעבר ולאישתו, כדי שיקדמו את האינטרסים העסקיים שלו בתחום הכרייה במדינה האפריקאית, הולבנו באמצעות חשבונות של חברת הכריה BSGR שבשליטתו המנוהלים בבנקים בשוויץ.
חקירות של שטיינמץ בשוויץ, בדומה לחקירות קודמות, תואמה עם היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) של המשטרה, במסגרת שיתוף פעולה בין הרשויות.
ביאח"ה נעתרו לבקשתו של שטיינמץ, שהוגשה באמצעות עורכי דינו של רונן רוזנבלום ודניאל קליין, להסיר באופן זמני את צו עיכוב היציאה מהארץ שהוצא נגדו כדי שיטוס לחקירה. עם זאת במשטרה התנו את יציאתו של שטיינמץ מישראל לחקירה בשוויץ בכך שיטוס בטיסה מסחרית שפרטיה נמסרו מראש ליאח"ה, ולא במטוסו הפרטי, מחשש להימלטות.
על פי ההסכמות שאליהן הגיעו סנגוריו של המיליארדר, וקיבלו את אישור בית המשפט, עם נחיתתו של שטיינמץ בשוויץ, הוא הפקיד את דרכונו הישראלי והצרפתי בידי רשויות התביעה שם, אשר מלווים ומפקחים עליו במהלך שהותו במדינה.
כאמור, הרשויות בשוויץ חוקרות מהצד שלהן חשדות הנובעים מאותה פרשה שיאח"ה חוקרת: חשד ששטיינמץ שילם שוחד בהיקף של עשרות מיליוני דולרים לנשיא גינאה לשעבר ולאישתו בתמורה לקידום האינטרסים העסקיים של חברת BSGR שבשליטתו - קבלת זיכיון לכרות עפרות ברזל בסימנדאו, המכרה הגדול במדינה. ביאח"ה טוענים כי היקף תשלומי השוחד שהעניק שטיינמץ עמד על כ-30 מיליון דולר, וכתוצאה מהם הוא הרוויח 5 מיליארד דולר. שטיינמץ דוחה את החשדות וטוען כי מדובר במזימה בינלאומית לנשל אותו מנכסים שצבר כדין.
הרשויות בישראל חוקרות את שטיינמץ על בסיס תיקון לחוק העונשין לפיו רואים באזרח ישראלי הנותן שוחד לעובד ציבור זר, כמי שמשלם שוחד בישראל. כן חשוד שטיינמץ בארץ בעבירות הלבנת הון. גם השוויצרים חוקרים כאמור את שטיינמץ על הלבנת הון, משום שעל פי החשד להעברת תשלומי השוחד הוא השתמש בחשבונות בנק במדינה זו. כאמור, שטיינמץ כבר נחקר בעבר בשוויץ בפרשה, והרשויות אף ערכו חיפוש במטוסו הפרטי.
מטעמו של שטיינמץ נמסר: "מדובר בפרשה ישנה שכבר נחקרת 4 שנים ומקורה בקונספירציה שמטרתה להפקיע את זכויותיה של BSGR שלא כדין תוך נסיון לפגוע בשמו הטוב של שטיינמץ. כל הקונספירציה מבוססת על תשתית ראייתית לקויה ועדות שקר שהוליכו את ממשלת גינאה שולל וכתוצאה מכך גם את רשויות החקירה בשוויץ ובישראל. אנו משוכנעים שהאמת תצא לאור וייחשפו הגורמים שעומדים מאחורי עלילת השווא ובראשם ג'ורג' סורוס, שנגדו הוגשה תביעה על סך 10 מיליארד דולר בארה"ב. BSGR מנהלת בוררות בינלאומית כנגד ממשלת גינאה במטרה לקבל את זכויותיה חזרה".