$
בארץ

איילת שקד נגד ההסתדרות: "משהו כאן רקוב, לא יכול להיות שגוף כזה מתנהל ללא שקיפות"

שרת המשפטים אמרה כי "הרחבת חוק שכר בכירים לחברות הציבוריות לא תעבור כל עוד אני יושבת בראש ועדת שרים לחקיקה". יצאה נגד חוק שכירות הוגנת שטרפדה, וטענה כי יוביל לשוק שחור של עסקאות

אסנת ניר 15:2204.05.17

"הרחבת חוק שכר בכירים לחברות הציבוריות לא תעבור כל עוד אני יושבת בראש ועדת שרים לחקיקה" כך אמרה שרת המשפטית, איילת שקד, היום (ה) בכנס מכון אהרון למדיניות כלכלית במרכז הבינתחומי הרצליה. שקד יצאה כנגד פעולות רגולצית היתר, לראייתה, מצד המדינה וטענה כי אינם פותרים את הבעיה. שקד, שבלמה את חוק שכירות הוגנת, התייחסה לחוק זה וטענה כי מדובר בחוק מסוכן שיוביל לשוק שחור של עסקאות שכירות מתחת לשולחן, הזנחה של תחזוק דירות אלו ואי פתרון של הבעיה עצמה אותה שר האוצר כחלון פעול לפתור.

 

חוק שכירות הוגנת הוא דוגמא לרגולציה שמטפלת בסימפטומים ולא בבעיה עצמה, לדברי שקד. חוק הגבלת שכר הבכירים הינו דוגמה נוספת כזאת לדבריה: "לצערי הצעת החוק המקורית שונתה ברגע האחרונה והגבילה ל-2.5 מיליון שקל. מרב שהיה חשוב לנו לדאוג ללקוחות, מותירים אותם עם שכבת מנהלים ממוצעת יותר. במקום ליצור תחרות מהותית בענף הבנקאות, מגבילים את שכר הבכירים. לא טיפלנו בתחרות וטיפלנו במשכורות, מה שיוצר קושי בענף שמקשה להשאיר אצלו את הבכירים".

בעיה זו בולטת לדבריה גם בענפים אחרים בהם פעלו לטפל כבשוק הסלולר, שלטענתה "במקום לפתוח אותו לתחרות של ממש, במקום לעזור לחלש, מנמיכים את החזק, במקום להתמקד באיכות חיים טובה יותר לאוכלוסיות המוחלשות, מחוקקים חוקים כהגבלת שכר בכירים שהוא חוק מבריח - הוא מבריח השקעות זרות". לדבריה, כל מי שדיבר עם אנשים בחו"ל נחרד מפעולות אלו.

שרת המשפטים איילת שקד שרת המשפטים איילת שקד צילום: אלכס קולומויסקי

 

לעומת אלו, מוסדות ופעילויות אחרות דורשות דווקא שינוי רגולטורי. שקד התייחסה לבחירות המתקרבות בהסתדרות ויצאה באמירה חריפה כי: "משהו כאן רקוב, לא יכול להיות שגוף גדול כזה מתנהל ללא שקיפות, רק מפני שמוגדר כאגודה עותמאנית. לא מדובר בכסף שנפל מהשמיים אלא בכסף שהגיע מעובדים פשוטים. יש לציין כי ההסתדרות, כמו גם גופים רבים נוספים בישראל, מתנהלת בהעדר שקיפות כספית ואינה כפופה לביקורת. בימים אלו מבצע מבקר המדינה בצעד תקדימי ביקורת באגודות עותמאניות כוועד עובדי תעשייה אווירית, אך ישנם ארגונים רבים, בהם ההסתדרות, שממשיכים לפעול בהיעדר שקיפות מכספי עובדים. שקד קראה למועמדים לראשות ההסתדרות, היו"ר הנוכחי אבי ניסנקורן וח"כ שלי יחימוביץ' ואמרה כי: "הכריזו על הימנעות מחקיקה, והתחייבות לקדם נוהל שקיפות בהסתדרות עם כניסתכם לתפקיד".

 

"אני מאמינה שיש זכות בסיסית לכל עובד להחליט אם מעוניין להתאגד בהסתדרות או לא. חופש ההתאגדות חשוב, אבל גם החופש מאי-ההתאגדות". גם בתחום זה יש לעודד תחרות, לדברי שקד, ולאפשר לעובדים לא להתאגד ולשלם לבחירתם.

 

שקד ביקשה להימנע מחקיקה הרסנית לדבריה: "ישראל מחזיקה סוג של בית דפוס פרטי שמבקש להדביק את הפער בין המתרחש בין המציאות לספרי החוקים וציטטה את ג'יימס מדיסון, שקבע שמדיניות חקיקה הפכפכה מזהמת את השיטה הדמוקרטית: "ישראל חייבת למצוא דרכים בהסכמה בין הכנסת לממשלה שלא יפגעו בשיטה הדמוקרטית"

 

בהקשר זה, ציינה שקד את רפורמת צמצום החקיקה שמקדמת שקד בימים אלה ביחד עם יולי אדלשטיין, יריב לוין ויואב קיש, מבקשת לצמצם בשליש את הצעות החוק הפרטיות. במקביל, פועלת שקד לצמצם את חקיקת המשנה וציינה החלטה שהתקבלה לאחרונה בממשלה שמהווה "תכנית דיאטה משמעותית לרגולציה" לדבריה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x