$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

משרד הבריאות יתמרץ קופות חולים על טיפול בקהילה

המשרד יקצה 15 מיליון שקל לקופות החולים שירחיבו את שירותי הרפואה הדחופה ואת שירותי הרפואה המקצועית מרחוק באמצעות מפגשים מקוונים. המטרה במהלך היא להתמודד עם העומסים הכבדים בחדרי המיון בבתי החולים

ספי קרופסקי 08:2524.04.17

משרד הבריאות מתכוון לתמרץ לראשונה את קופות החולים על הרחבת שירותי הרפואה הדחופה בקהילה וזאת כדי להתמודד עם העומס הרב בחדרי המיון בבתי החולים. טיוטה של מבחני תמיכה חדשים לקופות, שהתפרסמה בימים האחרונים לעיון הציבור, כוללת גם תמריץ נוסף לקופות שירחיבו את שירותי הרפואה המקצועית ורפואת השיקום שלהם באמצעים טכנולוגיים, כלומר דרך שימוש בתוכנות ובמפגשים מקוונים בין רופאים למבוטחים.

ל"כלכליסט" נודע שהתקציב שיוקדש למבחני התמיכה הנוכחיים הוא 15 מיליון שקל לשנה, שמתחלקים ל־5 מיליון שקל על כל אחד משלושת הרכיבים: הרחבת שירותי הרפואה הדחופה; הרחבת שירותי הרפואה המקצועית מרחוק (מפגשים מקוונים בין מטופלים לרופא מומחה); הרחבת שירותי השיקום מרחוק (תוכנות ייעודיות או מפגשים מקוונים בין המטופלים לאנשי מקצוע דוגמת פיזיותרפיסט או קלינאי תקשורת).

 

שר הבריאות יעקב ליצמן. יורחבו שעות העבודה במוקדי החירום שר הבריאות יעקב ליצמן. יורחבו שעות העבודה במוקדי החירום צילום נמרוד גליקמן

 

מטרת שלושת הסעיפים המרכיבים את מבחני התמיכה הנוכחיים היא לסייע בהקלת העומס על התורים במערכת הבריאות הציבורית ולהנגיש שירותים רפואיים למבוטחים המתגוררים באזורים שאין בהם מספיק שירותים רפואיים, למשל בצפון ובדרום.

 

הסעיף הראשון הנוגע להרחבת שירותי הרפואה הדחופה בקהילה נועד להתמודד עם העומס בחדרי המיון בבתי החולים. מדו"ח שפרסם משרד הבריאות בתחילת השנה עולה כי זמן השהייה החציוני שנמדד במחלקות לרפואה דחופה (מלר"דים או חדרי מיון) ב־2015 הוא כמעט שלוש שעות. מדובר בעלייה מזמן חציוני של שעתיים וחצי שנמדד ב־2012. מהדו"ח עולה עוד כי כמות העמדות במחלקות הללו לאלף נפש ירדה והיא ניצבת על 0.14 נכון ל־2015 ביחס ל־0.15 ב־2010.

 

כדי להתמודד עם העומסים הללו, במשרד הבריאות מעוניינים לשפות את הקופות על הסטת מבוטחיהן מחדרי המיון בבתי החולים למוקדי החירום העירוניים והמחוזיים שהן מפעילות. על מנת לקבל כספי תמיכה כל קופה תידרש לעמוד בקריטריונים בסיסיים שיכללו, בין השאר, הרחבת היקף שעות העבודה במוקדי החירום ובמרפאות שלהם ותדרוך הצוותים הרפואיים להפנות למוקדים ולמרפאות במקום למיון בבתי החולים. התקציב עצמו יועבר לפי מפתח שייקבע על פי שיעור הירידה בכמות הפניות של המבוטחים מכל קופה לחדרי המיון, ואך ורק אם עמדו בקריטריונים הבסיסיים.

 

במשרד מקווים כי השימוש באמצעים מקוונים יקל מעט על התורים הארוכים לרופאים מומחים וכן על מערך השיקום שאף הוא קורס תחת הנטל. כך למשל, מבוטח שיבחר לקיים פגישת יעוץ מקוונת במקום פרונטאלית, יקבל אותה בחינם בעוד הקופה תשופה ב־20 שקל. כלומר, גם המבוטח יוצא נשכר מכיוון שלא יידרש לשלם השתתפות עצמית וגם הקופה מקבלת כסף. באשר לשיקום, שימוש בתוכנות ייעודיות או מפגשים מקוונים שיכללו טיפול של כשבועיים בכל מטופל, יניבו לקופה 250 שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x