ביהמ"ש העליון הוציא צו לעיכוב ריקון מכל האמוניה בחיפה
חיפה כימיקלים פנתה לעליון בבקשת רשות ערעור על ההחלטה שלפיה עליה לרוקן את המכל - וביקשה לעכב את ביצועה; השופט קיבל את בקשת העיכוב; עיריית חיפה: "נפנה לביהמ"ש, כל יום שעובר - מהווה איום על כמיליון תושבים"
שופט בית המשפט העליון אורי שהם קיבל את בקשת חיפה כימיקלים והוציא צו לעיכוב פינוי מיכל האמוניה מחיפה.
- ביהמ"ש המחוזי קבע: עד ליום רביעי תגיש חיפה כימיקלים תוכנית לריקון מלא של מכל האמוניה
- האוצר ביקש מחברת כיל להשתתף בהשקעה להקמת מתקן אמוניה חדש בנגב
- המדינה לביהמ"ש העליון: הדיון על מכל האמוניה התייתר בעקבות החלטת המחוזי
חיפה כימיקלים פנתה לעליון בבקשת רשות ערעור ובקשה לעיכוב ביצוע. השופט שהם קיבל את בקשת העיכוב והורה לקיים את הדיון בבקשת רשות הערעור בהקדם האפשרי כאשר הצדדים - עיריית חיפה, היועץ המשפטי לממשלה, התאחדות התעשיינים ועמותת צלול – מחויבים להגיב בתוך 7 ימים.
בבקשה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין יוסי בנקל ואלי כהן ממשרד ראב"ד מגריזו בנקל, נטען כי מדובר "החלטה מוטעית" שניתנה ב"חריגה מסמכות" וכי המיכל מופעל באותה מתכונת למעלה מ-32 שנה מבלי לגרום "לסיכון ולו קל שבקלים, לאדם או לסביבה, ודאי שלא גרמה לנזק, חלילה לנפש או לרכוש".
הבקשה מפרטת את ההשלכות להפסקת תצרוכת האמוניה. כתוצאה מכך, נטען, "לא תתאפשר פעילותם של מתקנים ביטחוניים רגישים דוגמת נכור הגרעיני בדימונה, בתי חולים, בתי קירור, מערכות לטיהור מים וזאת בנוסף על הפסקת פעילותן לאלתר של מגורי תעשייה שלמים במשק הישראלי, על כל המשתמע מכך ובכלל זה פיטורי רבבות עובדים".
בבקשה לעיכוב ביצוע נטען עוד שהתוצאה תהיה פיטוריהם המיידיים של אלפי עובדים ערב חג הפסח הממשמש ובא "והשלכתם לרחוב, ללא פרנסה, יחד עם נזק של מיליארדי שקלים לייצוא התעשייתי של מדינת ישראל".
בקשת עיכוב הביצוע תלוייה בסיכויי הערעור וחיפה כימיקלים טוענת שיש לעכב כי סיכויי בקשת רשות הערעור להתקבל טובים בגלל "הפגמים רבים היורדים לשורש סמכותו" של בית המשפט המחוזי.
בתוך כך, ל"כלכליסט" נודע כי חברת מפעלי ים המלח החלה לצמצם בימים האחרונים את פעילותה במקומות שונים בארץ וזאת בשל המחסור באמוניה. צמצום הפעילות מתקיים בדשנים בצפון, במישור רותם שבנגב וגם בתרכובות ברום. בשלב זה צמצום הפעילות כולל קיצור משמרות ותפוקה נמוכה בחלק מהפעילויות והוא אינו משלב שחרור עובדים.
מפעלי ים המלח בשליטת עידן עופר היוו עד היום צרכני אמוניה גדולים שעל פי ההערכות קנו כ-25% מההיצע בארץ. בשל פסיקת ביהמ"ש לסגור את המכל בשבוע הבא, לחברה לא יהיו חומרי גלם ברמה מספקת, מה שהוביל אותה לבקש עזרה ממשרד האוצר. האוצר הורה לכיל ולחיפה כימיקלים לשלב כוחות בדרך להצבת תכנית עבודה להקמת מתקן בדרום לייצור אמוניה שם 80% מההשקעה תיפול על כתפיהם (בשווי 1.1 מיליארד שקל גובה ההשקעה) כשעל זה האוצר מוכן להוסיף עוד 300 מיליון שקל.
השיחה נפתחה. הודעה אחת שלא נקראה.
דלג לתוכן
שימוש ב-Gmail עם קוראי מסך
חיפוש
Gmail
כתוב הודעה
תוויות
דואר נכנס
מסומן בכוכב
חשוב
דואר יוצא
טיוטות (5)
ספאם (12)
חיבור כלכליסט
נסיעות
Unwanted
uritzur2005
עוד
עוד
1 מתוך 1,539
הדפס הכל בחלון חדש
(ללא נושא)
דואר נכנס
x
פרץ הדס
21:11 (לפני 3 דקות)
אני
29.3.2017, 19:10:27: Hadas Peretz: תגובה לצו העיכוב:
מעיריית חיפה נמסר בתגובה: "משחקי ההון שלטון מבית חיפה כימיקלים נמשכים, עיריית חיפה תפנה מחר לבית המשפט בבקשה לצמצם את צו העיכוב ולמנוע כניסת אוניה ואת מילוי המיכל. כמו כן, נפעל להקדמת הדיון במהירות האפשרית. כל יום שעובר מהווה איום על מעל למיליון תושבי מדינת ישראל".
ראש עיריית חיפה, יונה יהב: "אני קורא לראש הממשלה ולשר להגנת הסביבה להמשיך ולתמוך בהסרת הסכנה מעל ראשיהם של כמיליון מתושבי המטרופולין ולהעדיף את האינטרס הציבורי על פני אינטרס בעל ההון".