משרד הביטחון דורש 1.8 מיליארד שקל למגורי אנשי קבע בדרום הארץ
דרישת משרד הביטחון מצטרפת להסכם בינו לבין משרד האוצר להעניק 1.3 מיליארד שקל ככספי סיוע לאנשי קבע שיעברו דרומה. בין המשרדים מתנהל ויכוח בנוגע לשאלה מי יקבל את המענק, כשהאוצר מתעקש להחריג את עיר הבה"דים
משרד הביטחון דורש תקציב של 1.8 מיליארד שקל למימון מעבר מגורים של אנשי הקבע לדרום, במקביל למעבר הבסיסים שלהם דרומה. זאת, מתוך כוונה שכל איש קבע יקבל חבילת סיוע של 250 אלף שקל. טרם הושגו כל הבנות עם האוצר בנושא.
- חצי שנה לתוכנית ההתייעלות של צה"ל: מספר אנשי הקבע ירד לפחות מ-40 אלף
- המכרז על קריית התקשוב: עזריאלי, שיכון ובינוי, אלקטרה ואפריקה ישראל מתמודדות
- הסוכריות לצה"ל: ההטבות הנחבאות של דו"ח לוקר
דרישתו מצטרפת לדרישה נוספת שעלולה לעכב את מעבר אנשי קבע לבסיסי צה"ל החדשים בדרום הארץ. זאת בשל מחלוקת בין משרדי האוצר והביטחון על אופן חלוקת כספי הסיוע בגובה של 1.3 מיליארד שקל, סכום עליו הצדדים כבר הסכימו. בעוד משרד הביטחון מבקש לייעד את חבילת הסיוע, שמכונה "מעטפת", לכלל הבסיסים שעוברים לנגב, האוצר מעוניין להחריג את קריית ההדרכה (עיר הבה"דים).
לטענת האוצר, אנשי הקבע שמשרתים בעיר הבה"דים מגיעים לשם כחלק ממסלול שירות רגיל של מעבר בין בסיסים ומתחלפים תדיר. לכן אין סיבה להעניק להם תמריץ לעבור לדרום הארץ. בנוסף לקריית ההדרכה, עתידים לעבור קריית המודיעין, קריית התקצוב ומעבר יחידות לבסיס נבטים של חיל האוויר.
גובה כספי הסיוע כבר סוכם וכן מטרתם: 1.1 מיליארד שקל מיועדים למענקים לאנשי הקבע ו־200 מיליון שקל מיועדים לכיסוי הוצאות נסיעות בכביש 6. חבילת הסיוע היתה אמורה להיקבע עד אוקטובר 2016, אך עוכבה חצי שנה, כך נחשף בדיון משותף של ועדת תקציב הביטחון של הכנסת ושל ועדת המשנה למשאבי אנוש בצה"ל שהתקיים בשני האחרון.
בדיון אמרו נציגי צה"ל שעיר הבה"דים כבר החלה לפעול וכן בסיס אחד של חיל המודיעין. לטענתם, העובדה שאנשיהם עדיין לא יודעים אילו הטבות הם יקבלו כסיוע על המעבר לדרום פוגעת בנכונותם לעבור.
יו"ר הוועדה לתקציב הביטחון ח"כ אבי דיכטר טען כי "לקריית ההדרכה עברו כ־500 אנשי קבע, שכבר לפחות חצי שנה מושכים אותם, שלא לומר עובדים עליהם". בדיון הוצגו ממצאי סקר שערך צה"ל, ממנו עלה כי 55% מהנשאלים הביעו נכונות נמוכה לעבור לדרום.
רמ"ח משאבים תכנון ובקרה באגף כוח אדם אל"מ צחי חפץ הוסיף כי "היעדר המענה לקריית ההדרכה מייצר פער חמור באמון המשרתים כלפינו משום שאמרנו שתהיה מעטפת והם עברו". ח"כ מנואל טרכטנברג הוסיף כי להערכתו המחלוקת נסבה על "כ־100 מיליון שקל מתוך 1.3 מיליארד שקל" בלבד.
משה בכר, מנהל תחום שכר באגף שכר והסכמי עבודה באוצר, טען כי האוצר בוודאות לא פיזר הבטחות על מעטפות, ובטח שלא לקריית ההדרכה.