מנכ"ל התעשייה האווירית: בדקנו ביוזמתנו חשדות לאי-סדרים
יוסי וייס כתב למנהלי ועובדי תע"א כי החברה העבירה לגורמי האכיפה והביקורת ממצאים של בדיקה פנימית שערכה ביוזמתה
מנכ"ל התעשייה האווירית (תע"א), יוסי וייס, טוען כי בתקופה האחרונה נבדקו ביוזמת החברה חשדות שעלו לאי-סדרים מסוגים שונים, ביניהם אי-סדרים הקשורים בקשרי גומלין עם ספקים בארץ. לדבריו, החברה העבירה את הממצאים שמצאה לגורמי האכיפה והביקורת המוסמכים והוא הנחה את כל הגורמים בחברה לשתף פעולה באופן מלא עם החקירה ועם משטרת ישראל ולפעול על פי הנחיותיה.
- החקירה בתעשייה האווירית הגיעה לגבינה ולמשכנתאות
- הקצין הבכיר לשעבר החשוד בפרשת השחיתות בתע"א: אמל אסעד
- פרשת השחיתות בתעשייה האווירית: ביהמ"ש האריך את מעצרו של העובד הבכיר
"בהנחייתי, ובגיבוי הדירקטוריון, פעלה ופועלת החברה ללא לאות וללא משוא פנים לבירור וטיפול באותם חשדות, תוך הפגנת אפס סובלנות כלפי תופעות פסולות ותוך השקעת אמצעים ומשאבים ניכרים ושיתוף גורמים שונים בחברה ומחוצה לה", כתב המנכ"ל לעובדי ומנהלי תע"א, "כל זאת במטרה למגר כל התנהלות שאינה ראויה ושאינה משקפת את פניה האמתיים של החברה".
וייס הוסיף: "על כולנו עברו מספר ימים לא פשוטים סביב החקירה המשטרתית בתעשייה האווירית. אני יודע ומכיר כי אלפי עובדי התעשייה האווירית הינם מסורים, נאמנים, מקצועיים וטובת החברה לנגד עיניהם. האירועים הללו אינם פשוטים ואינם נעימים עבור כל מי שהתעשייה האווירית היא בית עבורו. מוטלת על התעשייה האווירית החובה לפעול בהתאם לנורמות הגבוהות ביותר של אתיקה ומוסר, ולא לאפשר כל סטייה מהן וכל התנהגות שאינה ראויה ולא תהיה שום פשרה בהקשר זה".
במסגרת פרשת 630 נעצרו בשבוע שעבר כ-13 מעורבים, כולל עובדים בתע"א שעל פי החשד היו מעורבים במעשי המרמה. בין החשודים: חבר ועד, דירקטור בחברה ועובדים. שופט בית משפט השלום בראשל"צ, עמית מיכלס, האריך ברביעי האחרון ב-15 יום את מעצרו של חשוד בכיר בביצוע עבירות שוחד, קשירת קשר לביצוע פשע, קבלת דבר במרמה והפרת אמונים ששמו טרם הותר לפרסום.
במקביל לחקירת המשטרה, בימים אלו בודק מבקר המדינה את קרן ועד עובדי תע"א שבה נצברו, על פי הערכות, מעל 100 מיליון שקל. זאת לצד אגודה עות'מאנית נוספת שבתחומי תעשייה אווירית, מועדון צרכני העובדים שא"ל. בדיקות אלו נעשות בין היתר בעקבות פניות רבות של אמיר חרמוני, מהנדס בתעשייה האווירית לשעבר שפוטר לפני יותר מ-20 שנה ומאז הגיש עשרות תלונות ואף עתר לבג"ץ נגד החברה וועד העובדים.
בחצי השנה האחרונה, מאז עזיבתו של רפי מאור, פועלת התעשייה האווירית ללא יו"ר. על אף החברה מצויה בעיצומם של הליכים מורכבים - כמו תוכנית הבראה שבמסגרתה יפרשו למעלה מ-800 עובדים - בימים אלו מינוי יו"ר החברה מתעכב, היבט המקשה על קבלת החלטות בה.
שר הביטחון אביגדור ליברמן מקדם בימים אלו את מינויו של יאיר שמיר, שר החקלאות לשעבר, ליו"ר החברה. שמיר כבר כיהן כיו"ר בין השנים 2005-2011, שנים שבהן התרחשו על פי הערכות חלק מהתופעות הנחקרות. מינוי זה שנתמך על ידי הממשלה מקודם על אף התנגדויות המושמעות לגבי אופן ההליך מצד גורמים כמבקר המדינה, היועמ"ש ורשות החברות. המינוי מתעכב בשל הבהרות שנדרש שמיר לספק לוועדת גילאור שאמורה לאשר את מינויו.