מחר: עיצומים בלשכות הבריאות כהזדהות עם עובדי רשות השידור
לא תתקיים קבלת קהל, לא יינתן מענה טלפוני ולא יופעלו השירותים השונים בלשכות הבריאות ויחידות המשרד, וזאת בשעות 12:00-08:00
- מועצת תאגיד השידור החדש אישרה: ברוך שי יהיה מנהל חטיבת החדשות
- מנכ"ל תאגיד השידור: "רשות השידור לא משתפת אתנו פעולה"
- הליכוד מתניע מהלך חדש נגד התאגיד: ביטן מבקש לדחות הקמתו בחצי שנה
לפני כשבוע הצהיר יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן כי הוא פועל להגדיל את מספר עובדי הרשות שייקלטו בתאגיד השידור החדש, בדגש על עובדי הערוץ הראשון. "אני מצפה ממקבלי ההחלטות, שרי הממשלה והנהלת התאגיד, להבין את גודל השעה ולשבת איתנו לשולחן המו"מ", אמר הערב ניסנקורן.
עובדי רשות השידור החלו לנקוט בצעדי מחאה שונים החל מאתמול, ומחר צפויה להתקיים אסיפת עובדים ברוממה. במהלך שידור מהדורת מבט הערב התפרצו כמה עובדים לאולפן במחאה על הסגירה הצפויה. העובדים הטיחו ביקורת בראש הממשלה בנימין נתניהו שהבטיח לשקם את רשות השידור ובשר האוצר משה כחלון. ביקורת הוטחה גם בניסנקורן: "מאות משפחות הולכות הביתה וניסנקורן לא שמר על המקום במשך שנים" אמר אחד העובדים. חבר ועד רשות השידור אמר ל"כלכליסט" כי קיימת תחושה אצל העובדים כי יו"ר ההסתדרות הפקיר אותם ולא נלחם עבורם, וכעת כ-1,000 עובדים הולכים הביתה, ורק חלקם ייקלטו בתאגיד.
בראיון ברשת ב' אמרה היום ח"כ שלי יחימוביץ', המתמודדת מול ניסנקורן בימים אלו על ראשות ההסתדרות כי: "ב-1 במאי, באופן סימבולי, קרוב ל-1,000 עובדים פשוט ייזרקו הביתה, כשכל ההבטחות שניתנו להם יעלו בעשן. רובם לא נקלטו כפי שהובטח בתאגיד, הסכמי פרישה שיאפשרו להם קיום בכבוד לא ניתנו. בסופו של דבר, יש כאן הפקרה מוחלטת של העובדים האלה. אני שואלת את עצמי איפה ההסתדרות, ואיך היא בכלל נתנה לדבר כזה לקרות".
מההסתדרות נמסר בתגובה כי: "ניסנקורן הוא היחיד שמלווה את העובדים תוך שבירת חומת הציניות של הפוליטיקאים, היחיד שחתר וחותר למציאת האיזונים הנכונים, היחיד שעמד לצד העובדים לאורך השנים הקשות שהם עוברים. פעילות יו"ר ההסתדרות מנעה את הפיטורין המיידים אותם המחוקקים רצו להעביר, ובעקבות פעילותו הושגו תנאי הפרישה לעובדים. יו"ר ההסתדרות הגדיל תוך מאבק עיקש את מספר העובדים הנקלטים בתאגיד".