שרגא ברוש: "יש להשוות את תנאי השכר בין נשים לגברים"
נשיא התאחדות התעשיינים ציין כי בתעשייה יש רק 29% עובדות נשים, לעומת 71% עובדים גברים; מסקר שערכה התאחדות המלאכה והתעשייה עולה, כי למרות שנשים שותפות לבעלות בכ-40% מהעסקים הקטנים והבינוניים, רק ב-3% מהעסקים הן מכהנות כמנהלות
בתעשייה יש רק 29% עובדות נשים, לעומת 71% עובדים גברים. כמו כן, יש רק 34% נשים שמכהנות כמנהלות בתעשייה, לעומת 66% מנהלים גברים, כך מציין נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש, במכתב ששלח לחברי ההתאחדות לכבוד יום האישה הבינלאומי.
"בשנה האחרונה פעלנו רבות להשוואת מעמדן של הנשים בתעשייה, אך הדרך עוד ארוכה", כוטתב ברוש. "המחויבות של כולנו למטרה, תאפשר את הגדלת כוח העבודה במשק תוך כדי ניצול מיטבי של כישוריהן של הנשים ושילובן במעגל התעסוקה. על התעשייה הישראלית לפעול להשוואה של תנאי השכר בין נשים וגברים ולקידום נשים לתפקידי מפתח בכירים בתעשייה. התעשייה הישראלית כסקטור מוביל במשק, צריכה להוות דוגמא ומופת לכלל מקומות העבודה בישראל ולתקן את העיוותים בתנאי העסקתן של נשים בישראל".
חלק משמעותי בתעשייה הוא עסקים קטנים ובינוניים, המהווים למעלה מ-98% העסקים בישראל. גם בעסקים אלו בתעשייה ניתן למצוא פערים משמעותיים בין נשים לגברים. מסקר שערכה התאחדות המלאכה והתעשייה, עולה כי למרות שנשים שותפות לבעלות בכ-40% מהעסקים, רק ב-3% מהעסקים הן מכהנות כמנהלות בעסק. עוד נמצא כי ב-70% מהעסקים בהם יש דור המשך מדובר בבן ממשיך ולא בבת ממשיכה, למרות שכ-95% מבעלי העסקים סבורים כי כניסת נשים לעסק עשויה לתרום לו.
מהסקר עולה עוד, כי כמחצית מהנשאלים סבורים שמיעוט הנשים בתעשייה נובע מהשעות הארוכות והתובעניות שלא מסתדרות עם גידול משפחה, כאשר 25% מייחסים זאת לדעות קדומות ומיושנות ורק 3% ענו כי נשים לא רוצות לעבוד בתעשייה.
כ-98% מהנשאלים סבורים כי יש להכשיר נשים למקצועות התעשייה ולעודד אותן לעבוד במקצועות אלה.
לדברי ליאת גור, גורם משמעותי התורם לקיבוע הפער בין נשים לגברים בתעשייה הוא כי "כיום כ-60% מכלל ההכשרות המקצועיות של משרד העבודה עוסקות בקוסמטיקה, בניית ציפורניים וכדומה ונשים לא מופנות להכשרה במקצועות שנחשבים ל"גבריים יותר" כנגרות ודפוס, למרות שאין כל מניעה שהתעשייה משוועת להן".