המחוזי מחק בקשה למינוי מפרק זמני לזרוע השיווק של CITYR
את הבקשה הגיש צח פדלון, שטוען שהשקיע באמצעות החברה רבע מיליון שקל במתחם דירות להשכרה בשיקגו, אולם כספו לא הוחזר לו
נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט איתן אורנשטיין, הורה הבוקר (יום א') למחוק בקשה של משקיע ב-CITYR GROUP למינוי מפרק זמני לזרוע השיווק של חברת יזמות הנדל"ן האמריקאית - חברת אקסל מד בע"מ. אורנשטיין הורה למחוק את הבקשה בשל היעדר תשתית ראיות, וכן ביטל את הצו הזמני שאוסר על פעילות בנכסי החברה (דיס-פוזיציה). הוא הורה למשקיע להודיע לו בתוך שבעה ימים האם בכוונתו לעמוד על בקשת הפירוק הקבוע - בקשה שלה החברה מתנגדת, משום שלטענתה היא גורמת לה נזק אדיר.
- ההונאה ב-CityR: משקיע מבקש לפרק את זרוע השיווק בארץ
- חקירת CityR: מי ייתן את הדין
- רשות ני"ע עצרה לחקירה שני שותפים מנהלים ב-CityR Group
את הבקשה למינוי מפרק זמני הגיש בשבוע שעבר המשקיע צח פדלון. לטענתו, הוא השקיע באמצעות החברה רבע מיליון שקל במתחם דירות להשכרה בעיר שיקגו בארצות הברית, אולם כספו לא הוחזר לו. הבקשה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין רמי קוגן, שאול פלדשו והדר ברנדר, הגיעה יום לאחר שנחשפה חקירת רשות ניירות ערך נגד שני שותפים מנהלים בחברה, אורי פריש ורועי מרציאינו, בחשד להונאת משקיעים ושימוש פרטי בכספי הגיוסים.
על פי החשד של רשות ניירות ערך, בין השנים 2012 ל-2016, גייסה ממשקיעים CITYR, המתמקדת באיתור נכסי נדל"ן בארה"ב, סכומים המסתכמים ביותר מ-100 מיליון דולר, וזאת ללא תשקיף כמתחייב מהוראות החוק. על פי החשד, הדבר נעשה תוך הטעיית המשקיעים והרשות. על פי חוק ניירות ערך, חברה שמגייסת למעלה מ-35 משקיעים בשנה, חייבת בפרסום תשקיף.
בנוסף, על פי החשד, סכומי כסף ניכרים בהיקף של מאות מיליוני שקלים מכספי המשקיעים, הועברו לשימושם הפרטי או של החברות הקשורות אל פריש, בנה של שופטת בית משפט השלום בפתח תקוה בדימוס שרה פריש, ואל מרציאנו. חשד נוסף הוא שהחברה הציגה בפני המשקיעים מצגים כוזבים: גייסה סכומים הגבוהים מהנדרש לרכישת הנכסים בארצות הברית, כאשר חלק מהכספים הועברו לחברות בשליטת החשודים, כל זאת ללא ידיעת המשקיעים.
"הצעתי לבא כוח המבקש שהוא לא יעמוד על הבקשה לפירוק זמני", כתב אורנשטיין, שחייב את המשקיע ב-5,000 שקל. "לאחר הפסקה הצעתי התקבלה תוך שהמבקש עתר שלא לחייב בהוצאות ולשקול את עמדתו לגבי המשך הליך הפירוק תוך שבעה ימים. בא כוח החברה טען שאין מקום לבקשה עצמה שגורמת לנזקים ניכרים לחברה ושלא לצורך, כמו גם שיש להשית הוצאות בגין ההליך הזמני".
את חברת CITYR ייצגו בדיון עורך הדין יניב דינוביץ' ונועה ליאון, ממשרד הרצוג פוקס נאמן.