אחרי דימונה: ערד תקבל גז ממאגר תמר במחיר גבוה
למדינה היתה הזדמנות להפחית את מחיר הגז על ידי מתן תמריץ או סבסוד חלקי של הכמות לתושבים. אבל, בפועל היא העדיפה להשאיר את התמחור המקורי, כך שתושבי העיר יקבלו ספק חדש, אך במחיר זהה
לאחר שדימונה חוברה למאגר הגז תמר, בכוונת משרד האנרגיה לחבר אליו גם את תושבי ערד, שעד היום חוברו למאגר זהר, שתופעל על ידי ישראמקו. בדומה לתושבי דימונה, גם לתושבי ערד מחיר הגז לא ישתנה, ולפי ההערכות, יהיה גבוה פי שניים ממה שנקבע במתווה הגז ממשלתי ויעמוד על כ־9 דולר ליחידת אנרגיה.
למדינה היתה הזדמנות להפחית את מחיר הגז על ידי מתן תמריץ או סבסוד חלקי של הכמות לתושבים. אבל, בפועל היא העדיפה להשאיר את התמחור המקורי, כך שתושבי העיר יקבלו ספק חדש, אך במחיר זהה.
כפי שפורסם בשבוע שעבר ב"כלכליסט", חיבור דימונה למאגר הגז תמר נעשה תוך סירוב לנקוב במחיר הרשמי שישלמו התושבים. לפי המשרד, נעשה בעיר ניסיון לנצל הזדמנות, שכן בשכונות שחוברו כבר קיימת תשתית לחלוקת גז טבעי. מאחר שמאגר הגז המקורי עומד בפני סיום, נעשתה המרה ממנו לתמר. גם אם המחיר לא יגיע ל־4.7 דולר ליחידת אנרגיה, כפי שקבע מתווה הגז, יהיה ניתן להורידו ל־5.9 דולר ליחידה - מחיר שאותו משלמת חברת החשמל. הטענה הרשמית לכך היא שכלל התושבים נמצאים באמצע חוזה קיים ונעול, וכשהוא ייפתח - ללא התחייבות למועד - תירשם הנחה שגם שיעורה אינו ידוע.
מאגר הגז זהר התגלה ב־1961 ונוהל בזיכיון על ידי החברות הממשלתיות - חברת הנפט לישראל (חנ"ל) ונפטא. לאחר הפרטתן הפכו חנ"ל ונפטא לבעלות השליטה בשותפות הגז ישראמקו, שמחזיקה בבעלות על מאגר תמר.