$
מחפשי עבודה

שאלו אתכם על החסרונות והיתרונות שלכם בראיון עבודה? כך תשיבו

השאלות על חוזקות וחולשות של המועמד מגיעות כמעט בכל תהליך מיון לעבודה. מה עדיף לא להגיד וכיצד אפשר להתכונן

שירות כלכליסט 14:2119.02.17
כמעט בכל ראיון עבודה שואלים את השאלה "מהם היתרונות והחסרונות, או נקודות החולשה שלכם". יש לשאלה כמה גרסאות אך בסופו של דבר אם אתם מגיעים לראיון עבודה, קרוב לוודאי שתאלצו להשיב על גרסא כזו או אחרת של השאלה. בתשובתכם חשוב שתדגישו את נקודות החוזק שלכם, וצמצמו בתיאור החולשות.

בכל הקשור לתשבחות עצמיות, ודאו שאתם ספציפיים. כך למשל תשובה כמו "החוזקה שלי היא שאני חרוץ ועובד קשה, והחולשה היא שאני נלחץ אם אני מפספס דדליין כי מישהו אחר פישל", מצביעה על היעדר מעוף. מרבית האנשים מחשיבים עצמם לחרוצים, למעשה אין יותר מדי אנשים שיודו שהם לא חרוצים. בנוסף, החולשה שצוינה היא טכנית ולא באמת חולשה, שלא לדבר על כך שיש פה הטלת אשמה על מישהו אחר.

 

דוגמה לתשובה אחרת היא "אני לא יכול לחשוב על חולשות, אולי שאני צריך להתמקד יותר. החוזק שלו הוא כנראה היכולת שלי להתמודד עם אנשים. אני נעים הליכות, ולרוב לא מתעצבן במהירות" התשובה הזו מתחילה בשלילי, ואז משתמשת במילים עמומות כמו כנראה, אולי, לרוב. גם זו לא דוגמה לתשובה שתעזור לכם להשיג את העבודה.

אם כך, מה הדרך הטובה ביותר לענות על השאלה השכיחה הזו?

 

הערכת נקודות החולשה

בוא נתחיל קודם מהחלק הפחות נעים – החולשות. לכולנו יש חולשות, אך אף אחד לא רוצה להודות בהן, בייחוד לא בראיון עבודה.

אפשרויות לחולשות שאפשר לציין:

 

  • ביקורתי מדי כלפי עצמי
  • נטייה לרצות את כולם
  • לא מכיר את התוכנות העדכניות ביותר

 

הדרך הטובה ביותר להתמודד עם השאלה הזו היא למזער את התכונה ולהדגיש את החיובי. בחרו תכונה שמוגדרת כחולשה ומצאו את הפתרון שיאפשר לכם להתגבר עליה. תקפידו להתרחק מתכונות אישיות ותתמקדו על תכונות מקצועיות יותר. לדוגמה, "אני מתגאה בהיותי אדם שמסתכל על התמונה המלאה, ועליי להודות שלפעמים אני מפספס את הפרטים הקטנים, לכן אני תמיד דואג שבצוות שלי יהיה אדם ששם לב לפרטים".

 

התכוננו מראש לשאלה הזאת. היא ככל הנראה תגיע התכוננו מראש לשאלה הזאת. היא ככל הנראה תגיע צילום: shutterstock

 

בחרו 3 או 5 תכונות חיוביות שמתאימות לדרישות של המעסיק למשרה המדוברת. ודאו שיש לכם סיפורים ספציפיים שמדגימים את מה שאתם אומרים, במקרה והמראיין ישאל עוד שאלות בעניין.

 

נסחו מראש את התשובה

כתבו לעצמכם הצהרה חיובית שתוכלו לומר בביטחון:

 

"נקודת החוזק שלי היא הגמישות שלי בהתמודדות עם שינויים. בתפקידי האחרון כמנהל שירות לקוחות, הצלחתי לשנות סביבת עבודה שלילית ולפתח צוות תומך. בכל הקשור לחולשות, אני חושב שיש מקום לשפר את כישורי הניהול שלי, ואני עובד כל העת לתקן זאת".

 

זכרו שהמראיין מחפש למצוא מישהו שיתאים לתפקיד המוצע, הוא מצייר תמונה שלכם בהתבסס על התשובות שאתם נותנים לו. הסיכוי שלכם להתקבל לעבודה אמנם לא מונח רק על תשובה אחת, אלא אם מדובר בפרט מהותי, אך בכל זאת השקיעו את האנרגיות שלכם בניסוח התשובה לגבי נקודות החוזקות, כדי לוודא שהם מבינים מה בדיוק תוכלו לתרום לחברה. ודאו שהמראיין יודע שעל אף שאתם לא מושלמים, אתם עובדים על החסרונות שלכם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x