בלעדי לכלכליסט
מנהל הדסה לרופא שמאיים לעזוב: "זו מכת מוות לביה"ח"
מנהל הדסה פרופ' זאב רוטשטיין פנה במכתב אל ראש המחלקה ההמטו־אונקולוגית לילדים פרופ' מיקי וינטראוב ששוקל לעזוב את בית החולים, ובו התייחס לחששו כי ההנהלה פוגעת במחלקה: "אין כלום, לא היה כלום ומכאן שגם לא יהיה כלום"
מנהל הדסה פרופ' זאב רוטשטיין פועל לסיום המשבר שנוצר באחרונה בין הנהלת בית החולים לבין מנהל המחלקה ההמטו־אונקולוגית לילדים פרופ' מיקי וינטראוב. רוטשטיין שלח באחרונה מכתב לוינטראוב שבו קרא לו לסגת מתוכניתו לעזוב את בית החולים ביחד עם צוותו לטובת בית החולים שערי צדק שבירושלים.
- המבחן של רוטשטיין לחשב המלווה: מצא את הלמבורגיני
- מנכ"ל הדסה מזהיר: אגף בריאות הנפש בסכנת קריסה
- מנכ"ל הדסה נגד החש"כלית: "האגו שלך מעוור אותך"
במכתב, שהגיע לידי "כלכליסט", ניסה רוטשטיין להפיג את החשש שהביע וינטראוב מפני פגיעה במחלקה שלו. רוטשטיין אף רתם לצורך העניין את מטבע הלשון הפופולרי של ראש הממשלה בנימין נתניהו וכתב: "אין כלום, לא היה כלום ומכאן שגם לא יהיה כלום".
בהמשך המכתב ציין רוטשטיין כי שוחח על אפשרות המהלך, אותו הגדיר כ"מכת מוות להדסה", עם מנכ"ל בית החולים שערי צדק פרופ' יונתן הלוי. "אני מכיר היטב את פרופ' הלוי ואני סומך עליו שמעשה כזה לא יעשה על ידו", כתב. "כוונתי מהרגע שלקחתי על עצמי את ניהול הדסה היתה להפסיק את הדימום של המוסד ולעשות הכל לפתחו ולהגיע להישגים של מרכז רפואי מוביל - רפואית ואקדמית. כמובן שלא היתה כל כוונה לפסוח על מחלקתך בהקשר זה. הירי על כוחותינו שהגיע מהכיוון שלך מאוד לא מצא חן בעיני, הוא מיותר, לא נכון, הוא פוגעני ולא משרת אותך ולא את שאיפות הצוות האיכותי שאתה מנהל".
במכתב, הציע רוטשטיין לוינטראוב לבצע "ריסטראט" והציב בפניו ובפני צוותו שתי אפשרויות. האפשרות הראשונה שהציע, לשון המכתב: "אנחנו כאן בביתנו בהדסה וניתן כתף לפתרון הבעיות ופיתוח המחלקה". בעוד שהשנייה: "אנחנו 'עורקים' מכאן, פוגעים אנושות בהדסה וכל השער בבל"ת", כתב. "לאחר שתחליטו בין א' ל־ב' ובמידה ותקבלו, כפי שאני מתפלל, את א', תבטל או תבטלו את ה'עריקה', אראה עצמי מחויב לפיתוח המחלקה בשיתוף ותוך ראיית הצרכים הפיזיים וצרכי כח אדם, כמובן תוך לקיחה בחשבון של אילוצי הדסה של היום".
וינטראוב מאיים לעזוב את בית החולים בשל חילוקי דעות בינו לבין רוטשטיין. לטענת וינטראוב ואנשי צוותו, הבקשה לעזוב את בית החולים נובעת משינויים ארגוניים שמוביל רוטשטיין, ובהם בין השאר שינויים פרסונליים שכללו נדידת רופאים למחלקות אחרות. המשבר בין הצדדים כל כך חריף, עד שהגיע באחרונה לשולחנו של שר הבריאות יעקב ליצמן. ח"כ איציק שמולי יזם אתמול דיון דחוף בנושא במליאת הכנסת. במהלך הדיון אמר ליצמן כי אינו יכול למנוע מוינטראוב לעזוב אך לא יאפשר עזיבה של מחלקה שלמה.
מהלך זה מגיע בעיצומו של הליך הבראה סבוך בהדסה ובמקביל לעימות מתמשך בין הנהלת בית החולים לוועדי הרופאים. גורמים בהדסה טענו בשיחה עם "כלכליסט" כי לא מדובר בפעם הראשונה שבה מנהל המחלקה מאיים לעזוב את בית החולים וכי הוא עשה זאת בעבר ב־2001, ב־2004 וב־2007. המחלקה שאותה מנהל וינטראוב, שבה מטופלים בה ילדים חולי סרטן מירושלים והסביבה במסירות רבה, נחשבת לאחת הטובות מסוגה בארץ.
האיום של וינטראוב מגיע בעיתוי בעייתי מאוד עבור רוטשטיין והנהלת בית החולים, שנדרשים עם עוד כמה נושאים מורכבים. מצד אחד, בית החולים במגעים מול משרדי האוצר והבריאות בניסיון להניע מחדש את הליך ההבראה שנתקע בחודשים האחרונים. מצד שני ישנו סכסוך עם ועדי הרופאים, שהכריזו בחודש שעבר על סכסוך עבודה בטענה כי תנאיהם נפגעו מאז שרוטשטיין נכנס לתפקיד.
משערי צדק נמסר בתגובה: "פרופ' וינטראוב פנה להנהלת שערי צדק לפני כחודשיים וביקש לעבור על רקע מחלוקות מקצועיות מהותיות עם הנהלת הדסה. בבית החולים לילדים על שם וילף בשערי צדק אכן אנו זקוקים להרחבת שרותי האונקו־המטולוגיה לילדים וכבר הוגשה בקשה למשרד הבריאות לרישיון הפעלה. אין לנו כוונה לעודד סגירת מחלקה בהדסה וכדי לא לנשל את ילדי ירושלים מטיפול חיוני זה, אנו נתארגן לקליטת הקבוצה בשערי צדק, אם יעלה הצורך".
פרופ' וינטראוב ביקש לא להתייחס בשלב זה לטענות שהועלו.