$
בארץ

מנכ"ל הדסה מזהיר: אגף בריאות הנפש בסכנת קריסה

במכתב למנכ"ל משרד הבריאות מתריע מנכ"ל הדסה כי קופות החולים לא משלמות את חובותיהן, ועל כן אגף בריאות הנפש עלול להיסגר. רוטשטיין אף האשים את המשרד באי־אכיפת התשלומים. משרד הבריאות: "חקיקה בנושא מושלמת בימים אלה"

ספי קרופסקי 08:0119.12.16

מנכ"ל הדסה פרופ' זאב רוטשטיין מתריע בפני קריסת שירותי בריאות הנפש בבית החולים הירושלמי בשל אי־קבלת תשלומים מקופות החולים. במכתב ששיגר בימים האחרונים למנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, כותב פרופ' רוטשטיין כי הדבר מעמיק את גירעונות בית החולים ופוגע בהליך ההבראה שלו. בהדסה ממתינים החודש לתשלום הפעימה הבאה שלה התחייבה המדינה במסגרת הליך ההבראה: 20 מיליון שקל.

 

"מאז עברה האחריות למימון שירותי בריאות הנפש לקופות החולים ביולי 2015, קופות החולים משלמות כרבע בלבד מחשבונות האשפוז והמרפאות לבריאות הנפש בהדסה, חשבונות אשר שולמו במלואם על ידי משרד הבריאות עד לרפורמה", כותב מנכ"ל הדסה. "חלק מהקופות חדלו למעשה לשלם על שירותים אלו כלל. התוצאה היא שהשירות, אשר גם ערב הרפורמה מומן בחסר ניכר והיה מהגורמים לגירעונותיו של הדסה, מסופק כעת כמעט ללא מימון כלל, וגירעון אגף בריאות הנפש בהדסה לבדו עומד כעת על כ־30 מיליון שקל בשנה". הגירעון הכולל של בית החולים, בעת פשיטת הרגל לפני כשנתיים, היה 1.3 מיליארד שקל. לדברי גורמים בהדסה, הגירעון הנוכחי הוא 690 מיליון שקל.

 

פרופ' זאב רוטשטיין פרופ' זאב רוטשטיין

 

בהמשך המכתב מפנה רוטשטיין אצבע מאשימה גם כלפי משרד הבריאות והמדינה, בטענה כי הם אינם אוכפים על הקופות לשלם את חובותיהן בתמורה לשירותים שבית החולים מספק. "עד כה משרדי הממשלה עמדו מנגד ולא סייעו להדסה לחייב את קופות החולים לשלם עבור השירותים שבוצעו בפועל", כותב המנכ"ל.

 

המכתב מגיע לאחר עתירה לבג"ץ שהגיש בית החולים נגד המדינה וארבע קופות החולים ביוני האחרון. בעתירה נטען כי לקופות נצבר חוב של 130 מיליון שקל לבית החולים הירושלמי בגין אספקת שירותים למבוטחיהן, וכי המדינה כמממנת ורגולטורית של הקופות כלל אינה אוכפת את חובתן לשלם לבית החולים. "היעדר המימון הכמעט מוחלט לשירותי בריאות הנפש מעמיד את המשך קיומם בסכנה של ממש", כותב פרופ' רוטשטיין במכתב שהגיע לידי "כלכליסט", "וקיים חשש שפסיקת בג"ץ בנושא תגיע באיחור לאחר שאגף בריאות הנפש בהדסה יפשוט את הרגל והשירות יופסק".

 

בשנה שעברה נכנסה לתוקפה הרפורמה החדשה בבריאות הנפש, שבמסגרתה הועברה האחריות הביטוחית על מתן השירותים ממשרד הבריאות לקופות החולים. וזאת כדי להגדיל ולהרחיב את זמינות שירותי בריאות הנפש בישראל. המשמעות היא שאם בעבר המדינה היתה זו ששילמה למרכזי בריאות הנפש, כיום אלו הקופות שנדרשות לשלם עבור מבוטחיהן.

 

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה כי "זה תקופה ארוכה שהנתונים הכלכליים והרפואיים במרכז הרפואי הדסה מנוטרים באופן שוטף, ולאחרונה יצאו דו"חות אגף הפיקוח על בתי החולים הציבוריים ומינהל רפואה בהתאמה בנושא. לאור הקשיים שבגביית התשלום מקופות החולים, מושלמת בימים אלו חקיקה אשר תחייב את קופות החולים לפרוע 95% מהחשבונות שיוגשו במנותק מהליך הערעור ככל שיתקיים בנושא. נעיר כי בימים אלו מתברר הנושא בערכאה המשפטית העליונה בהמשך לפניית המרכז הרפואי הדסה בעניין חובות קופת חולים כללית".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x