שבועיים אחרי ההשקה: רק כחמישית מהמועמדים לנבחרת הדירקטורים הן נשים
רק 272 נשים ניגשו עד כה לנבחרת החדשה מתוך 1,600 ורק עשרות בודדות של בני האוכלוסייה הערבית, חרדים ואנשים עם מוגבלות. יוגב הכריז על הנבחרת במסיבת עיתונאים שהובילה לעימות חריף בינו לבין שר האוצר
בעקבות ביקורות שעלו בעבר על הומוגניות הנבחרת, השנה התווסף קריטריון נוסף של הפרופיל הטכנולוגי, שאמור על פי ההערכות לאפשר ליותר צעירים להיכלל ברשימת המועמדים, שנסגרת בסוף החודש.
- באב"ד עצר ליוגב את תקציב הקמפיין לנבחרת הדירקטורים
- "נבחרת הדירקטורים נותנת הזדמנות למוכשר הלא מקושר"
- השימוע למנהל רשות החברות הממשלתיות נדחה; שיעורי הצטרפות גבוהים לנבחרת הדירקטורים
יוגב השיק את תהליך בחירת הנבחרת במסיבת עיתונאים שהובילה לעימות חריף בינו לבין שר האוצר שי באב"ד עד לכדי העלאתו לשימוע לקראת הדחה. בשימוע שערך בשבוע שעבר באב"ד ליוגב על כך שקיים את מסיבת העיתונאים, בלי לתאם את הדבר עמו ועם שר האוצר משה כחלון — הוחלט כי בשלב זה יוקפא הקמפיין בתקשורת.
מנתוני הדירקטורים המכהנים כיום בחברות הממשלתיות, לעומת אלה שכיהנו טרם הנבחרת, עולה כי נשים מהוות 45% מכלל הדירקטורים המכהנים בכלל החברות הממשלתיות (ו-51% מתוך ממוני הנבחרת בדירקטוריונים), לעומת 32% נשים מבין כלל הדירקטורים לפני כן. בחברות הגדולות, נשים מהוות 50% מכלל הדירקטורים.
כ-12% מכלל הדירקטורים המכהנים בחברות הממשלתיות כיום, נמנים על האוכלוסייה הערבית (16% מתוך ממוני הנבחרת), לעומת אחוזים בודדים מתוך כלל הדירקטורים בתקופה שקדמה לנבחרת. גם מספרם של יוצאי העדה האתיופית בקרב הדירקטורים המכהנים, גדל בהשוואה לתקופה שלפני הנבחרות.
שווי נכסי 61 החברות נאמד ב-186 מיליארד שקל. בסה"כ בחרו השרים עד היום 280 מועמדים מתוך הנבחרות לכהונה כדירקטורים בחברות הממשלתיות מאז החלה ב-2013.
ניתן לראות שיפור במדדי הרווח והיעילות של החברות בממוצע, מאז החלה נבחרת הדירקטורים.
כך, בעוד שבשנת 2013 עמד ההפסד הכולל של החברות הממשלתיות על 600 מיליון שקל, בשנת 2014 הרווח הכולל עלה על 400 מיליון שקל, בשנת 2015 גדל הרווח והסתכם בכ-1.2 מיליארד שקל ובשנת 2016 צפוי גידול משמעותי נוסף, והרווח הכולל צפוי לעמוד על כ- 2.5 מיליארד שקל. אורי יוגב פרסם את תחזית הרווח לחברות הממשלתיות ובשנת 2017 צפויות החברות הממשלתיות לחצות את קו ה-3 מיליארד שקל.
אורי יוגב אמר כי: "אנחנו צופים ש-2017 תסתיים עבור החברות הממשלתיות ברווח נקי כולל של כשלושה מיליארד שקל, לעומת הפסד כולל של 600 מיליון שקלים בשנת 2013 בה טרם מונו דירקטורים מקצועיים מנבחרת הדירקטורים"
סגנית מנהל הרשות, מירה מינס הוסיפה כי: "נשים מהוות כיום כבר 50% מהנבחרת. זו ההזדמנות שלנו, הנשים, להשתלב במרכז צמתי קבלת החלטות וההשפעה על הניהול הכלכלי של ישראל. אני קוראת ומזמינה נשים להגיש מועמדות ולקחת חלק בהצלחה. בנבחרת החדשה שמנו דגש על גיוון ופתיחת הנבחרת ליוצאי אתיופיה, חרדים, אוכלוסייה ערבית ואנשים עם מוגבלות והמטרה שלנו היא להנגיש את החברות הממשלתיות לציבור".