$
מחפשי עבודה

יודעים לתייק או להקליד? אל תכתבו את זה בקורות החיים

מומלץ לפרט את הכישורים המקצועיים שלכם בפתיחת מסמך קורות החיים ולהתמקד במיומנויות הדרושות על ידי המעסיקים ושמבדלות אתכם מאחרים

מעין מנלה 14:4031.01.17
אם אתם שולחים קורות חיים ולא חוזרים אליכם יכול להיות שהכישורים שאתם מציינים ברזומה פשוט לא מספיק מרשימים. לפי אתר ההשמה CareerBuilder אחד מארבעה מחפשי העבודה ששולחים קורות חיים לא זוכים לתגובה מהמעסיק הפוטנציאלי.

לכן, אם אתם מחפשים עבודה, כדאי לכם לדעת אילו כישורים פוגעים בסיכוייכם להתקבל. אתר Money בשיתוף עם חברת PayScale.com בדקו אילו כישורים מקצועיים מקושרים עם שכר נמוך יותר ועשויים לפגוע באטרקטיביות של מועמדים לעבודה. הבדיקה התמקדה בכישורים שהעובדים הגדירו כקריטיים ביותר לעבודה שלהם, כשמתוכם הוגדרו אותם כישורים שהיו מקושרים לשכר הנמוך ביותר.

 

מבין 25 הכישורים הללו, הרוב הם למעשה מיומנויות כלליות למדי. כך למשל, תיוק – המיומנות שקושרה עם השכר הנמוך ביותר – היא פעולה כל כך שכיחה שהיא לא תעזור לבדל אתכם ממועמדים אחרים לעבודה, מסבירה לידיה פרנק מ- PayScale. "זה ידע משתמע", הוסיפה. חלק ניכר מהכישורים ברשימה הם למעשה יכולות בסיסיות שהמעסיקים גם ככה מניחים שיש לכם. "בימינו, אין סיבה שמישהו יציין בקיאות במיקרוסופט אופיס בקורות החיים אם הוא מחפש משרה שכוללת שימוש במחשב", היא אומרת. "רצוי לציין דברים שהמעסיקים מחפשים או כאלה שיעזרו לכם להתבלט".

 

לעומת זאת, כישורים ספציפיים יותר ברשימה, כמו הכרות עם שפת התכנות דלפי, מצביעים דווקא על כך שהמועמד לא מעודכן בתוכנות הקיימות כיום. לפי פרנק, הביקוש לידע בתוכנות מסוימות נוטה להשתנות, כך שאם המועמד לא מכיר טכנולוגיות חדישות יותר "הוא נראה פחות מתאים לתפקיד".

 

מרבית קורות החיים בישראל לא מגיעים עם פירוט כישורים אלא אם מדובר בכישורים טכניים כמו למשל שימוש וניסיון בשפות תכנות, סביבות פיתוח, מוצרים וכלי ניהול וכו', אומרת מיכל פראטו, סמנכ"לית משאבי אנוש בחברת הפינטק, Behalf. "אני מוצאת תועלת רבה בפיסקת קצרה וממוקדת של הניסיון והיכולות בפתיחת מסמך קורות החיים. היא ממקדת את הקורא בדברים החשובים ושם בהחלט יש מקום לכתוב כמה מילים על הכישורים וזאת כמובן בכפוף לכך שלכתוב תהיה אחיזה במציאות ולא פיסקה מכירתית לעשיית רושם".

מעסיקים מניחים שאתם יודעים לתייק או להקליד, אין צורך לציין זאת בקורות החיים מעסיקים מניחים שאתם יודעים לתייק או להקליד, אין צורך לציין זאת בקורות החיים צילום: shutterstock

 

כך, לדברי פראטו, מועמדים לתפקידים ניהוליים או עסקיים דוגמת פיתוח עסקי או שיווק כוללים בדרך כלל פסקה קצרה המפרטת את היכולות שלכם כגון יכולות ניהול משא ומתן, בניית אסטרטגיה למוצר או ניהול תהליכי רכישה ומיזוגים. מועמדים לתפקידים טכנולוגיים פותחים את קורות החיים ברשימת ניסיון, כלים ושפות טכנולוגיות בהם הם בקיאים.

  

אחד הצעדים החשובים בדרך לשפר את קורות החיים הוא להוריד מילים מיותרות. ריאן חאן, מייסד חברת The Hired Group אומר שמנהלי גיוס משקיעים 6.5 שניות בלבד בסקירת קורות החיים, לכן חשוב שהרזומה שלכם יצליח ללכוד את תשומת הלב שלהם באופן מיידי, בעיקר באמצעות מידע רלוונטי.

 

לפני שאתם שולחים קורות חיים, השוו בין הכתוב בהם לדרישות הספציפיות של התפקיד המבוקש. חאן מציע שתעברו על רשימת הכישורים שלכם ובדקו האם כל אחד מהם עומד בדרישות של המעסיק. "אם לא, הורידו אותו, מכיוון שאחרת המילים העודפות יעמיסו על קורות החיים ויקשו על מנהל הגיוס להבחין במיומנויות שלכם".

המלצה נוספת היא לחדד את הניסוח בקורות החיים בהתאם לכל משרה.  

 

אלו הם 25 הכישורים המקושרים לשכר הנמוך ביותר:

1. תיוק

2. ניהול נכסים

3. הזנת נתונים

4. ניהול חשבונות

5. ידע במערכת AS/400 של יבמ

6. מוקד טלפוני

7. תמיכה טכנית

8. תוכנת Java Collections

9. Intuit QuickBooks

10. שפת תכנות דלפי

11. אריזה

12. טכנאי חומרה

13. אינסטלציה

14. אדמיניסטרציה

15. תמחור

16. תיקון מערכות

17. שילוח

18. הכנת מסמכים

19. שירות לקוחות

20. Dreamweaver

21. תחקיר באינטרנט

22. ניהול חשבוניות

23. תמיכת טלפונית

24. WordPress

25. הקלדה

 

לעומת זאת, יש כישורים שנחוצים ומבוקשים על ידי מעסיקים ומקושרים גם לשכר גבוה יותר. ב-Money דירגו גם את הכישורים הדרושים ביותר על ידי מעסיקים. ישנם ארבעה סוגי כישורים עבורם מעסיקים מוכנים לשלם יותר:

 

1. ניתוח והבנת ביג דאטה

עובדים שיכולים לנתח נתונים מורכבים לגבי השווקים בהם פועלים המעסיקים שלהם - מרוויחים יותר. הדבר נכון לגבי תחומים רבים ומגוונים. בכל פעם שאתם גולשים באתר מסויים, רוכשים משהו באינטרנט, משתפים תמונה או צופים בסרטון הנתונים האלה נאספים וחברות שונות משתמשות בנתונים האלה לצרכיהן.

 

שיפור הטכנולוגיה הקשורה באיסוף, אחסון והצלבת הנתונים שנאספים על אנשים באינטרנט מאפשרים לחברות להשתמש במידע כדי להגיע ללקוחות חדשים, לשפר את השרות ולהציע מוצרים מותאמים אישית. כדי לעשות זאת יש צורך בעובדים שיודעים להבין, לנתח את הנתונים וליישם תובנות בעקבות כך. הכישורים הדרושים ביותר בתחום הביג דאטה הם SAS (Statisticl Analysis System), כריית דאטה ומידול דאטה.

 

2. כישורים עסקיים ופיננסיים

גם אם אתם לא רואי חשבון או חשבים הבנת העסק שבו אתם עובדים, הכרת המספרים והבנתם תשפר את מעמדכם בחברה וכן את האטרקטיביות שלכם בעיני מעסיקים. למעשה, הבנה וניהול דו"חות כספיים היא אחת היכולות העיקריות שמפרידות בין עובדים זוטרים למנהלים. כמו כן, מנהלים בעלי יכולת והבנה פיננסית מרוויחים 5.4% יותר מעמיתיהם. הכישורים העסקיים הדרושים ביותר בתחום זה הם: משא ומתן על חוזים וניתוח פיננסי.

 

3. שליטה בטכנולוגיות חדשות

זה כמובן לא מפתיע שמתכנתים, מהנדסים או אנשי IT צריכים להישאר מעודכנים בחידושים טכנולוגיים אך גם עובדים בכל תחום כמעט צריכים להיות עם היד על הדופק בכל הקשור לתוכנות החדשות והפופולאריות בתחום שלהם. כך למשל עובדים בתחום השיווק צריכים להבין את השיווק באמצעות מנועי חיפוש (Search Engine Marketing).

 

4. חשיבה אסטרטגית

אם אתם פחות טובים עם מספרים ונתונים תוכלו להתנחם בעובדה ששניים מתוך עשרת הכישורים הדרושים ביותר לא קשורים כלל לטכנולוגיה או מדע. מדובר ב"ניהול פרויקטים אסטרטגי ותכנון אסטרטגי". ככל שמתקדמים בדרגת הבכירות כך היכולת של חשיבה אסטרטגית הופכת קריטית יותר. בקרב מנהלים, בעלי היכולות "פיתוח אסטרטגי" ו"אסטרטגיה עסקית" משתכרים יותר ב-9.1% ו-8.2% בהתאמה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x