סכנה לייצוא הגז? דיווחים במצרים על התקדמות לעצמאות אנרגטית
לפי פרסומים במדינה השכנה, שר הנפט המצרי הצהיר שהמדינה לא תזדקק לאף חוזה חיצוני; בשותפויות הגז מתעקשים שהמגעים בין הצדדים נמשכים
- השותפות במאגר תמר מנסות להרגיע: ממשיכות במו"מ עם מצרים
- יש מודל ויש מציאות: התמונה הוורודה של שותפויות הגז
- שותפות תמר עתרה לבית המשפט העליון: דיון במחיר הגז יבטל את המתווה הממשלתי
אם היקף היבוא הזה יישמר, מצרים תוכל להישען על מקורות הגז העצמאיים שלה שהתגלו בשנים האחרונות, לרבות שדה זוהר (Zohr) שאמור לפעול עד סוף השנה. המאגר התגלה על ידי חברת ENI האיטלקית באוגוסט 2015, ומציאתו עוררה סערה גדולה בישראל וחששות לעתיד חוזי היצוא של המאגרים תמר ולווייתן.
אם ההצהרות בתקשורת המצרית נכונות, הרי שהחששות מתממשים והיכולת של שותפויות תמר או לווייתן למכור גז למצרים הולכת וקטנה. לתמר יש חוזה חתום מול קבוצת תעשיינים מצרית עלומה בשם דולפינו, שהיתה אמורה במקור להסתמך על הצנרת המושבתת של ספקית הגז המצרי EMG.
בשותפויות הגז סירבו להתייחס, אולם בסביבתן מתעקשים שהמגעים בין הצדדים נמשכים. משלחת של נובל ביקרה במצרים רק לפני כמה שבועות.
מאגר הגז האיטלקי-מצרי זוהר, שבאוגוסט האחרון דווח כמאגר ענק המכיל כמות גז טבעי שגדולה ב־36% מלווייתן, מכיל למעשה רק מחצית מהכמות המקורית. כך על פי דיווחים בתקשורת המצרית שמצטטים בכירים בחברת הגז הלאומית המצרית. אם הדיווחים נכונים, מאגר זהור מכיל 16 טריליון רגל מעוקב (TCF) במקום 30, כמות שקטנה מלווייתן בכ30% אך גדולה מזו של תמר פי 1.5