$
בורסת ת"א

השותפות במאגר תמר מנסות להרגיע: ממשיכות במו"מ עם מצרים

השותפות מגיבות לדיווחים שיצאו במצרים, לפיהם נסגרה עסקת יצוא גז מצרי-איטלקי: "בניגוד למשתמע מהפרסומים, ממשיכים הצדדים לנהל מו"מ רציף על הסכם מחייב"

ליאור גוטמן 08:5219.12.16

שותפויות הגז הישראליות דלק קידוחים, אבנר, ישראמקו ודור גז מנסות להרגיע את השוק הבוקר (ב') - לאחר פרסומים באתרי אינטרנט במצרים על סגירת עסקת יצוא גז מצרי-איטלקי על חשבונן. 

שותפויות הגז, שמחזיקות יחדיו במאגר תמר, מנהלות מזה כשנתיים וחצי מגעים למכירת כחמישית מנפח הגז בתמר לחברת יוניון פנוסה הספרדית, שמחזיקה עם ENI האיטלקית במתקן לייצוא גז נוזלי בצפון מצרים. העסקה הייתה אמורה להיחתם, אך בשל עיכובים שונים, הכוללים בין היתר סכסוך משפטי בין מצרים ליוניון פנוסה, עוכבה השלמתה.

 

השבוע דיווח אתר אינטרנט מצרי על סגירת עסקה לייצוא גז, לכאורה על חשבון החוזה הישראלי. הפרסום הזר של אותו אתר אינטרנט (egypt daily news) פורסם שלשום אבל לא זכה לביטוי באף מקום אחר, לרבות דיווח מיידי של יוניון פנוסה, חברה ציבורית המחוייבת בדיווח.

 

סבב שיחות בין הצדדים לא הוביל להבנה מהיכן הקביעה שהאיטלקים ייצאו גז, מה שהוביל כאמור לפרסום הבהרה הבוקר בה מציינות השותפות: "בניגוד למשתמע מפרסומים כאמור ובהמשך להבהרות שהתקבלו מ- UFG (יוניון פנוסה גז - ל"ג) בנושא, ממשיכים הצדדים לנהל, אף בימים אלה, משא ומתן באופן רציף במטרה להגיע להסכם מחייב לאספקת גז טבעי מפרויקט תמר לצורך הזנת מתקני ההנזלה הקיימים".  

 

מתקן ייצוא הגז שממוקם בצפון מצרים הוא אחד משני המתקנים שהוצבו שם בתחילת העשור. לאחר ההפיכה במצרים הושבתו השניים מפעילות ומאז מחפשים הבעלים שם מקור גז שיחדש את הייצוא. המתקן הראשון הוא של יוניון פנוסה הספרדית שחתמה במאי 2014 על מזכר הבנות לרכישת גז ממאגר תמר לטובת יצוא לאירופה. המתקן השני הוא של בריטיש גז שחתומה על מזכר הבנות דומה מול שותפות לווייתן.

 

במתווה הגז הממשלתי חלק מהנימוקים היו שיש לקדם אותו בשל חשיבות יצוא הגז למצרים. מה שדווח באתר אינטרנט מצרי - וכאמור לא זכה לאישוש בורסאי או אחר בספרד - שמתקן הייצוא יקבל גז מקומי ממאגר זוהר (ZOHR). במידה שהדיווח יתברר כנכון המהלך עלול לייתר באופן חלקי או מלא את מזכר ההבנות מול שותפות תמר.

 

 

 צילום: אלבטרוס

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x