$
משפט

כתב אישום נגד בעלי חברת כוח אדם פיקטיבית שחשוד בביצוע עבירות הלבנת הון בכ-40 מיליון שקל

על פי החשד יצחק צרפתי הקים מארג של חברות באמצעותן העסיק עובדים זרים, זאת למרות שלא היה ברשותו רישיון מטעם המדינה; הפרקליטות הגישה כתב אישום גם נגד אברהם דוד שהועסק על ידי צרפתי ופעל כ"זרועו הארוכה"

נעמי צורף 13:0216.01.17

כתב אישום חמור הוגש בשבוע שעבר נגד יצחק (איציק) צרפתי ושורת חברות שבשליטתו לפיו בין השנים 2009-2014 ביצע עבירות מס מרובות, עבירות מרמה והונאה, סחיטה באיומים הלבנת הון ועבירות לפי חוק הביטוח הלאומי. כתב האישום הוגש לבית המשפט המחוזי בתל-אביב באמצעות היחידה המשפטית לתיקים מיוחדים ברשות המיסים.

 

על פי כתב האישום, צרפתי העסיק אלפי עובדים זרים ממוצא אריתראי, אותם סיפק ככוח אדם לעשרות לקוחות באזור תל-אביב והמרכז וכן באילת. צרפתי העסיק את אלפי העובדים הזרים שלא כחוק, תוך ניצול זכויותיהם ופגיעה עצומה בקופה הציבורית.

 

צרפתי התקשר עם הלקוחות הרבים במרמה, תוך שהוא מציג להם מצג כוזב שהוא מעסיק את העובדים הזרים כדין, כאשר בפועל לא היה לו רישיון לפעול כקבלן כוח אדם מטעם המדינה. לצורך כך, במסגרת ההתקשרות הוא הציג ללקוחותיו רישיון לפעול כקבלן כוח אדם שהיה שייך לחברה אחרת, בו השתמש ללא רשות ושלא כדין. כמו כן, צרפתי הציג ללקוחות עשרות מסמכי תאגיד מזויפים ומסמך של רואה חשבון מזויף כדי לקיים את ההתקשרות.

 

לצורך ביצוע העבירות הרבות על-ידו בפרשה, צרפתי הקים מארג של 12 חברות, הנאשמות יחד עימו בתיק. באמצעות החברות הוא הפיץ חשבוניות פיקטיביות בהיקף של כ-180 מיליון שקל במטרה להפחית שלא כדין את חבותו במס, וכך גרף לכיסו כסף שלא כדין את כספי המע"מ הרבים אותם גזל מהקופה הציבורית. כמו כן, הוא לא דיווח על הכנסות בגובה מאות מיליוני שקלים ובכך השתמט גם מתשלום מס הכנסה בו הוא חב. צרפתי ביצע עבירות הלבנת הון בגובה של כ-40 מיליון שקל וביצע פעולות רבות ברכוש האסור שהושג בעבירות המקור, תוך שהוא מסתיר את זהותו ושליטתו ברכוש זה.

 

צרפתי אף ניכה סכומי מס הכנסה וביטוח לאומי ממשכורתיהם של העובדים הזרים בגובה של כ-30 מיליון שקל, אותם לקח לכיסו במקום להעבירם כנדרש למס הכנסה ולמוסד לביטוח לאומי.

 

למרות שצרפתי שלט באופן בלעדי בכל החברות, הוא רשם אנשים אחרים כבעלי המניות והמנהלים, זאת על מנת להסוות את שליטתו ואת ביצוע העבירות שנעשו על ידו. חלק מהחברות נרשמו על שמם של צעירים חסרי ניסיון המצויים במצוקה, לעיתים בתמורה לתשלום, חלק אחר נרשם על שמם של אחרים ללא ידיעתם והסכמתם, וחלק נרשם על שם מקורביו של הנאשם, שסייעו לו במעשי העבירה.

 

בנוסף, על-פי כתב האישום צרפתי עבר שורה ארוכה של עבירות מרמה, הונאה, סחיטה, שיבוש והדחה בעדות ובחקירה לפי חוק העונשין. יחד עם כתב האישום הוגשה בקשה לחילוט רכוש בגובה של 8 מיליון שקל.

 

 

 צילום: bigstock

 

בהמשך לכתב האישום שהוגש נגד צרפתי, אתמול (א') הגישה הרשות כתב אישום גם נגד אברהם דוד, אשר הועסק על ידי צרפתי. "במהלך התקופה היה דוד יד ימינו ובן בריתו של צרפתי, קידם את האינטרסים שלו ופעל כזרועו הארוכה", נכתב. כחלק ממערכת היחסים ביניהם ביצע דוד, המיוצג על-ידי עוה"ד עמיקם הדר וחדוה שפירא, שורה של עבירות אשר על-פי כתב האישום, כולן נובעות מהקשר שלו אל צרפתי.

 

דוד המואשם במסירת עדות שקר, שיבוש הליכי משפט ועבירות הלבנת הון, פעל כדי להסתיר ולהסוות את מקור הרכוש האסור, את זהות בעלי הזכויות בו, את מיקומו, תנועתיו או עשיית פעולה בו.

 

דוד קיבל כספים רבים עבור חברות הכזב, כספים אשר על פי כתב האישום מקורם במישרין או בעקיפין בעבירה וביצע עבירות הון בסך של 8.8 מיליון שקל.

 

בנוסף, דוד התבקש על ידי צרפתי למסור עדויות כוזבות לגבי מצבו הנפשי של צרפתי. הוא עשה זאת והעיד עדויות כוזבות במסגרת מספר הליכים משפטיים אשר התנהלו כנגד צרפתי באותה העת. בנוסף, פעל לשיבוש חקירה שהתנהלה כנגד צרפתי על-ידי המשטרה, במטרה להכשיל את החקירה מסר פרטים כוזבים אודות זהותו ומקום עבודתו של צרפתי.

 

מבאי כוחו של דוד, עוה"ד עמיקם הדר וחדוה שפירא נמסר: "מדובר בפרשייה מורכבת המתנהלת מספר שנים. הנאשם העיקרי בתיק, אבי צרפתי, עצור מספר שנים בעוד מרשנו משוחרר. כל חטא של מרשנו הוא שהוא הלך שולל אחרי נוכל רב קסם שהפיל ברשתו עורכי דין, אנשים מהישוב ואף את משפחתו שלו. אדם שלא לוקח אחריות על מעשיו וניצל תמימות של אנשים. צר לנו שהפרקליטות והיחידה לתיקים מיוחדים ברשות המיסים לא הבינו זאת. ניתן את תגובתנו המלא בבית המשפט".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x