שנה שלישית ברציפות של אינפלציה שלילית: המדד ב-2016 ירד ב-0.2%
מדד דצמבר נותר ללא שינוי ברמה של 0%. הסעיפים העיקריים בהם נרשמו ירידות זה פירות עם 3.6%, תרבות ובידור - 1.8% ובעליות בלטו ירקות טריים עם 4.6%
מדד דצמבר נותר ללא שינוי, ברמה של 0%, בדומה לציפיות בשוק ההון, כך נמסר מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. המשמעות היא שמדד 2016 כולו עמד על 0.2%-, וזו השנה השלישית ברצף בה המדד שלילי.
הסעיפים העיקריים בהם נרשמו ירידות זה פירות עם 3.6%, תרבות ובידור -1.8% ובעליות בלטו ירקות טריים עם 4.6%.
- מדד מחירים שלילי בנובמבר - מינוס 0.4%; הדירות התייקרו בקצב שנתי של 8.7%
- מעט מעל הצפי: מדד חודש אוקטובר עלה בשיעור של 0.2%
- מעל הציפיות: מדד המחירים לצרכן עלה בארה"ב באוגוסט ב-0.2%
הלמ"ס מפרסמת כל חודש גם את מדד מחירי הדיור, שאינו חלק מחישוב המדד הכללי. על פי הנתונים של העסקאות שדווחו עד כה, עלו מחירי הדירות בחודשים אוקטובר-נובמבר בשיעור של 0.4%, לעומת החודשים אוגוסט-ספטמבר וב-12 החודשים האחרונים מדובר על עלייה של 8.1%.
מבנק ישראל נמסר: האינפלציה הנמוכה בשנים האחרונות בישראל היא תוצאה של אינפלציה נמוכה בעולם וירידה חדה שחלה במחירי האנרגיה, הפחתות מחירים אדמיניסטרטיביות מצד הממשלה, ייסוף, והתגברות התחרות והמודעות הצרכנית. המדיניות שננקטה על ידי בנק ישראל תרמה לרמה נמוכה ביותר של אבטלה, לגידול בתעסוקה, ולצמיחה נאה, תוך גידול מהיר בשכר ובצריכה הפרטית. המדיניות ננקטה מתוך החלטה להימנע מנקיטת צעדים בלתי שגרתיים, בשל הסיכונים הגלומים בצעדים כאלו, אף שאלו יכלו להעלות את האינפלציה. חטיבת המחקר של בנק ישראל מעריכה שהאינפלציה תשוב ליעד בסוף השנה, וגם הציפיות לאינפלציה לטווח הארוך מצביעות על כך שבשוק ההון שוררת הערכה שלאורך זמן תישמר האינפלציה במרכז תחום היעד.