פרשת השחיתות במי אביבים: כתבי אישום נוספים הוגשו נגד עשרה נאשמים וארבע חברות
הנאשמים הם עובדים בהווה ובעבר של עיריית תל אביב וקבלנים שנתנו שירותים לתאגיד המים העירוני. לפי כתב האישום, בשנים 2010-2013, שורת עובדי ציבור בתאגיד המים של תל אביב-יפו, חברו לחברות קבלניות שזכו במכרזי התאגיד, וקיבלו שוחד בהיקף של מיליוני שקלים
- כתב אישום נוסף בפרשת השוחד במי אביבים
- פרשת השחיתות בתאגיד המים מי אביבים: כתב אישום נגד הבכיר לשעבר שהוסגר מפנמה
- הותר לפרסום: בכיר לשעבר בתאגיד מי אביבים שנמלט מישראל הוסגר מפנמה
לפי כתב האישום שהגישה פרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה), בשנים 2010-2013 התרחשה במי אביבים מסכת שחיתות שלטונית, במסגרתה שורת עובדי ציבור בתאגיד "מי אביבים", תאגיד המים של העיר תל אביב-יפו, חברו לחברות קבלניות שזכו במכרזי התאגיד, וקיבלו שוחד בהיקף של מיליוני שקלים. כך, הנאשמים עובדי מי אביבים, ביקשו וקיבלו שוחד מהנאשמים אהוד ושי יפרח, חיון, תמם וחבאז באופן קבוע, במשך תקופה ארוכה. בעד השוחד שקיבלו, העלימו הנאשמים, עובדי מי אביבים, עין מחריגות של הקבלנים מתנאי המכרז ופעלו, בין היתר, לאישור מהיר של ריכוזי החשבונות שהגישו הזוכות למי אביבים לצורך קבלת תשלום, להגדלת היקף החיובים שהגישו הזוכות באמצעות חיובים פיקטיביים ואף לסייע לזוכות לשמר את כוחן בתחום תשתיות המים והביוב בתל אביב. כתב האישום מאשים את מנהל מחלקת רשת של מי אביבים, קרמר גם בהפרת אמונים.
כתב האישום מתאר בנוסף פעולות מרמה בנסיבות מחמירות שביצעו אהוד יפרח והחברה שבבעלותו, ביחד עם חברות נוספות, כדי להשתלט על עבודות הביוב והתיעול שבוצעו בעיר תל אביב. יפרח ואחרים קיבלו במרמה את זכייתם במכרזים שפרסם תאגיד מי אביבים, וכן זכו במרמה בעבודות האחזקה והתשתית רחבות ההיקף, בשווי של כ-35 מיליון שקל שביצע התאגיד ברחבי תל אביב ויפו. בתוך כך, ביצעו אותם נאשמים גם עבירות הלבנת הון בהיקף של כ-19 מיליון שקל.
כתבי האישום הינם פרי חקירת משטרת ישראל, חקירות מכס ומע"מ תל אביב והמרכז, פקיד שומה חקירות תל אביב, בסיוע הרשות לאיסור הלבנת הון.התיק מנוהל בידי עוה"ד יפעת שטיין, נתנאל חיים וגילית מנטינבנד מפרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה).
בחודש ספטמבר האחרון הוגש כתב אישום נגד מנהל מרכז השליטה והבקרה של מי אביבים בשנים 2010-2013, יוסי ליבוביץ'. על פי כתב האישום אשר הוגש לאחר שהוסגר לישראל מפנמה שאליה נמלט במהלך החקירה שנוהלה נגדו, הוא מואשם בקבלת שוחד של כ־5 מיליון שקל.
בתמורה לשוחד הוא פעל לאישור מהיר של ריכוזי החשבונות שהגישו הזוכים במכרז למי אביבים לצורך קבלת תשלום, להגדיל את היקף החיובים שהגישו הזוכים באמצעות חיובים פיקטיביים, נמנע מלדווח על החריגות מתנאי המכרז, ואף סייע לזוכים לשמר את כוחם בתחום תשתיות המים והביוב בתל אביב.
"מדובר במערכת מושחתת ומסואבת, שבמסגרתה שורה ארוכה של עובדי ציבור במי אביבים, לרבות עובדים בכירים, ביקשה וקיבלה שוחד בהיקף של מיליוני שקלים מהזוכות", נטען בכתב האישום שהוגש נגד ליבוביץ'. לפי כתב האישום, ליבוביץ' תיווך שוחד לעובדי ציבור נוספים בסכום של 600 אלף שקל.
מבאי כוחם של אהוד יפרח וחברת אהוד מאיר שאיבות בע"מ, עוה"ד יהושע רזניק, ינון סרטל וציון סהראי נמסר: "מדובר בכתב אישום המתאר תפיסה עובדתית ומשפטית שגויה, ובחקירה שנוהלה על ידי לא אחר מאשר האסיר ערן מלכה. מרשנו סיפקו שירותים הקשורים בתשתית המים והביוב באיכות גבוהה ביותר ולשביעות רצון תושבי תל אביב ותאגיד המים במשך שנים רבות. אנו תקווה שבתום המשפט, ולאחר שיתברר שאין בסיס לכתב האישום, יחזרו מרשנו לספק שירות לתושבי העיר תל אביב".