בוטלו הליכי הכינוס ופשיטת הרגל נגד חברת הנדל"ן קריגר
בעלי החברה - גל הרשקוביץ ואורן פילטר - טענו כי ההליך היה מיותר היות ויש ביכולתם להשיב את הכספים; בנוגע לכספים שלגביהם יש מחלוקת הוחלט להמשיך את ההליך במסגרת בוררות
בית המשפט המחוזי בתל אביב ביטל, בהסכמת הצדדים, את כל ההליכים נגד חברת קריגר נדל"ן ונגד בעלי המניות של החברה גל הרשקוביץ ואורן פילטר. על פי ההסכם, בוטל הליך כינוס הנכסים מול בנק הפועלים והחברה הסכימה שהבנק ימנה נאמן מטעמו, שלא באמצעות כינוס, כפי שהוצע עוד קודם להליך. זאת נוכח הרווחים הצפויים להתקבל מהפרויקט ברחוב ענתות.
- ביהמ"ש עיכב בשבוע את הליכי הכינוס נגד חברת קריגר
- בנק הפועלים מבקש כינוס נכסים לקריגר נדל"ן - בעלי החברה בפשיטת רגל
- קריגר וחג'ג' מסוכסכים, ופרויקטים בת"א תקועים
בחקירה נגדם טענו גל הרשקוביץ ואורן פילטר בעלי החברה, כי הם מנהלים 44 פרויקטים וההחלטה להכריז על כינוס נכסים ופשיטת רגל רק בגלל שלא הגיעו לדיון בבית המשפט היתה שגויה. "המטרה שלנו להחזיר את הכסף. אם היום יעשו לנו צו כינוס יכול להיות שלא נוכל להחזיר. יש לנו עסקאות חיות. יש לנו פרויקטים שמחכים
כבר 5 שנים כי תל אביב זו בעיה אבל זו עסקה של WIN WIN", הסביר פילטר. בהמשך, נשאל כמה זמן יקח להם להחזיר את הכסף והשיב: "חודשיים-שלושה".
לאחר החקירה של הצדדים ובהם עורכי הדין הוחלט למחוק את צווי פשיטת הרגל וכינוס הנכסים בהסכמת הצדדים. לפי ההסכם, פילטר והרשקוביץ ישלמו 4 מיליון שקל – היקף הסכום שאינו שנוי במחלוקת וזאת לבני זוג שהשקיעו בפרויקט, ולגבי הסכום שנוי במחלוקת יתברר הסכסוך בהליך בוררות בתוך 3 חודשים.
עם זאת נכתב, כי אי תשלום יתרת החוב יחזיר לתוקף את צו הכינוס. כמו כן כל העיקולים שהוטלו על נכסיהם של פילטר והרשקוביץ יבוטלו מלבד דירה ברחוב רופין 28 ו-3 רכבים של פילטר.
כאמור, פילטר והרשקוביץ הצהירו כי ביכולתם לפרוע את החוב והתחייבות על מועדי הפירעון. לגבי סכומים נוספים הוחלט כי הנושא יפתר בהליך בוררות.
את קריגר נדל"ן ובעלי המניות ייצג עו"ד גלעד נרקיס.