"העלאת תעריפי החשמל תעלה למגזר התעשייתי כ-300 מיליון שקל"
התאחדות המלאכה והתעשייה קוראת לשר האנרגיה להתערב ולמנוע את ההעלאה הצפויה של 3.7% במחיר החשמל בינואר
נשיא התאחדות המלאכה והתעשייה, יוסי אלקובי, קרא היום (ג') לשר האנרגיה יובל שטייניץ להתערב ולמנוע את ההעלאה הצפויה במחירי החשמל, מעמסה שהמפעלים הקטנים יתקשו לעמוד בה ושנעשית בניגוד לתחזיות. לדבריו. פנייתו של אלקובי מגיעה בעקבות הודעת מליאת רשות החשמל אתמול על הכוונה לעדכן את תעריף החשמל ולהעלות אותו בשיעור של 3.7% החל מינואר הקרוב.
- פסגות ינהל את קרן ההשתלמות של עובדי חברת החשמל שהיקפה 800 מיליון שקל
- התייקרות תעריף החשמל: הגז מקרטע, חברת החשמל נתקעה עם פחם והצרכן ישלם
- שר האנרגיה שוב מבקש מוועדת הכלכלה לוותר על הרפורמה ההיסטורית בחברת החשמל
לדבריו, בנוסף על עלויות המימון שצמחו השנה בכאחוז, העלאה נוספת בהוצאות התפעוליות השוטפות עלולה להכניס את בעלי המפעלים הקטנים לבעיות נזילות וקשיים בניהול תזרים המזומנים.
מנתונים שמציגה ההתאחדות עולה כי חלקם של המפעלים הקטנים בסך הכולל של צריכת התעשייה בישראל עומד על 30% שהם 4.26 מיליארד קוט"ש. לפי ההערכה, עלות צריכת החשמל הכוללת במגזר התעשייתי הסתכמה בסך של 5.16 מיליארד שקלים בשנת 2015 , מתוכם 1.55 מיליארד שקלים במגזר העסקים היצרניים הקטנים.
על פי ההערכות שמציגה ההתאחדות, ייקור החשמל בחודש ינואר 2017 צפוי להגדיל את סך ההוצאה על צריכת חשמל במגזר העסקים היצרניים הקטנים ב-91 מיליון שקל ובמגזר התעשייתי בכלל ב-291 מיליון שקלים.
"אסור בימים אלה, בהם אנו נאבקים לשרוד ולהשאר על המפה, להעלות לנו את תשומות היצור בכ-300 מליוני שקלים. גם כך אנו מתמודדים עם עלויות ענק בתחום דיני העבודה ותקנות הבטיחות ודרישות איכות הסביבה. התחושה במגזר העסקי היא שיש רק עלויות ועלויות ואף אחד לא מנסה להקל עלינו ולהוריד תשומות", אומר אלקובי.
לטענתו, המחוקק הפנה לעסקים הקטנים גב במרבית הסעיפים בדיוני חוק ההסדרים וכעת, עם הידיעה על העלאת תעריפי החשמל, התחושה היא שאין אף אחד שסופר את העסקים הקטנים בקרב מקבלי ההחלטות: "העסקים הקטנים הפכו לפרה הנחלבת של המדינה. בעוד ההייטק והחברות הגדולות נהנים מהטבות מס והנחות, אנחנו היצרנים הקטנים משלמים מס חברות מלא וממשיכים להשית עלינו תשלומים ומסים שלא מאפשרים לנו להיות תחרותיים ולהעלות פריון", אומר אלקובי, ומוסיף כי לא יתכן להוריד עלויות רק לחלק מהעסקים במשק, בעוד העסקים קטנים והמוחלשים ביותר ממשיכים לספוג עליות מחירים.