לראשונה מזה שבעה רבעונים: הציבור הפקיד בקרנות הנאמנות יותר מאשר פדה
בנק ישראל מפרסם כי ברבעון השלישי נרשם עודף הפקדות נטו בקרנות הנאמנות בסך של 577 מיליון שקל, אך נמשכת הבריחה מהקרנות הכספיות
בפעם הראשונה מאז הרבעון האחרון של 2014, נרשם גידול בהפקדות נטו של הציבור בקרנות הנאמנות, כך עולה מנתוני בנק ישראל לרבעון השלישי של השנה המתפרסמים היום (א').
- הנכונות להסתכן לא תמיד מספקת מפלט מפני הריבית האפסית
- קרנות הנאמנות הזרות לא ממהרות להסתער על השוק הישראלי
- השחקנית החדשה עולה למגרש: קופת הגמל להשקעה
בחודשים יולי-ספטמבר נרשם עודף הפקדות על פדיונות (בניכוי דיבידנד) של 577 מיליון שקל, אחרי שבעה רבעונים רצופים של גירעון. החלק הארי של ההפקדות נטו היה בקרנות הנאמנות המתמחות באג"ח קונצרני ומדינה צמוד מדד ((2.2 מיליארד שקל) ובמניות בארץ ובחו"ל (1.1 מיליארד שקל). פדיונות נרשמו בקרנות הנאמנות המתמחות באג"ח שקליות בארץ (2 מיליארד שקל) ובקרנות כספיות (2.2 מיליארד שקל). סך כל היקף התיק המנוהל באמצעות קרנות נאמנות ישראליות עמד בסוף ספטמבר 2016 על כ-216.6 מיליארד שקל, כ-6.4% מסך תיק הנכסים של הציבור.
סך כל הנכסים הפיננסיים של הציבור עמדו בסוף הרבעון השלישי על 3.39 טריליון דולר, והם כוללים את כל סוגי ההשקעות למיניהם, כולל חסכונות בקרנות הפנסיה. ברבעון השלישי גדל סך הנכסים ב-57 מיליארד שקל, בעיקר כתוצאה מעלייה בשווי המניות בארץ ובשווי אג"ח חברות.
בנק ישראל פרסם היום גם את הנתונים על השקעות תושבי חוץ בישראל באוקטובר, לפיהם סך ההשקעה נטו עמדה על 130 מיליון דולר באג"ח מדינה, בהמשך להשקעה של 350 מיליון דולר בספטמבר. לעומת זאת, במק"מים נרשם מימוש נטו של 90 מיליון דולר באוקטובר, בהמשך ל-100 מיליון דולר בחודש הקודם. בגזרת המניות תושבי החוץ לא המשיכו את הנתון החיובי של השקעה נטו בספטמבר (160 מיליון דולר) ומימשו מניות בסך של 280 מיליון דולר. סך כל ההשקעות הישירות במשק בספטמבר עמדו על 500 מיליון דולר.