$
משפט

פרסום ראשון

המוזיקאי שרון הולצמן יודה בתרמית בני"ע וזיוף

על פי כתב האישום שהוגש נגד חבר להקת אב טיפוס לשעבר, הוא שתל בפורומים של משקיעים לינק לידיעה עיתונאית מזויפת לפיה ענקית האנרגיה גזפרום הגישה הצעת רכש לשותפות חיפושי הנפט גבעות עולם. בטרם הפצת הידיעה המפוברקת הולצמן השקיע סכום של 100 אלף שקלים ברכישת ני"ע של גבעות, ולאחר הפרסום מכר אותם ברווח של 2,000 שקלים בלבד

תומר גנון 12:5108.12.16

המוזיקאי שרון הולצמן, חבר להקת אב טיפוס לשעבר, יודה בביצוע עבירות של תרמית בני"ע וזיוף. כך עולה מהודעה משותפת שהגישו סנגורו של הולצמן, עו"ד ארי שמאי, והפרקליטות לבית המשפט המחוזי בת"א. על פי ההודעה "הנאשם מבקש לחזור בו מכפירתו ולהודות בעובדות ובעבירות המיוחסות לו בכתב האישום". הצדדים מנהלים עדיין מגעים האם להגיש לשופט חאלד כבוב הצעה לעונש מוסכם. הדיון שבו יודה הולצמן בעבירות צפוי להתקיים ביום ראשון.

 

כתב האישום נגד הולצמן הוגש בחודש מאי השנה. הוא נעצר ונחקר לראשונה בחודש מרץ אשתקד על ידי רשות ני"ע בחשד לביצוע עבירות של תרמית בני"ע וקבלת דבר במרמה. בהמשך נחקר שוב על ביצוע עבירות זיוף. על פי כתב האישום, הולצמן שתל בפורומים של משקיעים באתרים 'ספונסר', 'תפוז' ו'וואלה' לינק לידיעה מפוברקת שעוצבה כידיעה באתר "גלובס", לפיה ענקית האנרגיה הרוסית גזפרום הגישה הצעת רכש לשותפות חיפושי הנפט גבעות עולם.

 

מטרת הידיעה היתה להניע משקיעים לרכוש יחידות השתתפות (יה"ש) של גבעות עולם, על מנת לגרוף רווחים לכיסו.

 

לחיצה על הקישור הובילה לידיעה שנחזית לידיעה אמיתית באתר העיתון 'גלובס', תחת הכותרת: "רעידת אדמה: גזפרום הרוסית מציעה לרכוש את גבעות עולם". בכותרת המשנה נטען שהצעת הרכש היא "ככל הנראה עקב דו"ח חדש שקובע שעתודות הנפט בשדה מגד גדולות באופן משמעותי ממה שחשבו בהתחלה". עוד נטען כי "גבעות הזמינה 4 מכונות קידוח חדשות שיגיעו בשבועות הקרובים", וכי אנליסטים בכירים מסרו שמניית גבעות עולם תזנק באלפי אחוזים בימים הקרובים.

 

הולצמן. חזר בו מההכחשות הולצמן. חזר בו מההכחשות צילום: יריב אלדד

 

הידיעה השקרית שפורסמה ב-18.12.2012, כך עולה מכתב האישום שהגיש עו"ד אסף עיסוק, הניעה בפועל משקיעים לרכוש יחידות השתתפות של גבעות הנסחרות בבורסה. לאחר שברשות החלו להתחקות אחר מקורה, הם הגיעו למבוי סתום, הן משום שהולצמן השתמש בשמות בדויים והן משום שחלק מהפעילות התבצעה על שרתים בחו"ל ודרשה לקיים הליכים מול הרשויות שם לקבלת מידע. על פי מוקרב לחקירה, לבסוף התגלה שהולצמן בכל זאת הותיר בדרך מספר סימני זיהוי שלא הוסתרו על ידו, אשר הובילו לבסוף את החוקרים אליו.

 

הולצמן, כך כתב האישום, השקיע בטרם פרסום הידיעה הכוזבת כ-100 אלף שקל. את היחידות הוא מכר לאחר הפרסום, שהחזיק באתרים כשעה וחצי בטרם הורד, ברווח של כ-2,000 שקל בלבד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x