$
בארץ

עוד פזילה לליכוד? גלנט הכריע את הכף - רוב למתנגדי הכפפת קק"ל למבקר המדינה

שר הבינוי והשיכון מצטרף להתנגדותם של אלקין ולוין להחלת ביקורת המדינה על קק"ל. בכך הושג רוב למתנגדים בקרב חמשת חברי הוועדה שמונתה לבדוק את הנושא. לצוות יש זמן בלתי מוגבל לגבש את מסקנותיו

רוני זינגר 06:5424.11.16

הסיכוי להחלת חוק מבקר המדינה על קק"ל מסתמן כקלוש עם הסתייגותו של שר הבינוי והשיכון יואב גלנט מהחלת כללי המדינה על הארגן ובהם בקרת מבקר המדינה. בכך, שלושה מתוך חמשת חברי הצוות שהוקם לבחינת הביקורת על קק"ל מחזיקים בעמדה שלילית. עם זאת, העמדה הסופית טרם גובשה.

 

 

ביום ראשון האחרון הקימה הממשלה צוות מיוחד שייבחן את החלת הביקורת על קק"ל, לאחר שהארגון גיבש הסכם יחד עם הממשלה לאשר את החלת חוק מבקר המדינה על הארגון. להצעת ההחלטה לא היה רוב בממשלה, ולכן ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה על הקמת צוות מיוחדת שייבחן את הנושא, מה שנחשב כמסמוס החלטות לא נוחות.

 

יואב גלנט, שר הבינוי והשיכון. עוד צעד לכיוון הליכוד? יואב גלנט, שר הבינוי והשיכון. עוד צעד לכיוון הליכוד? צילום: לידר סטודיו לצילום

 

בצוות שהוקם חברים גלנט, שר התיירות יריב לוין והשר להגנת הסביבה, לירושלים ולמורשת זאב אלקין, שר הבריאות יעקב ליצמן ומזכיר הממשלה צחי ברוורמן. לוין ואלקין דבקים בעמדתם כי אסור לאפשר את החלת הבקרה על הארגון, כשבראש ובראשונה הטענה כי הדבר יביא להפיכתו לגוף מדינתי שעליו יחולו כלל חוקי המדינה, כמו פיקוח היועץ המשפטי לממשלה וכן כללי השיוויון בכל הנוגע לחלוקת האדמות. כעת מתברר כי גם גלנט מביע עמדות דומות לאלו.

 

 

עמדתו של ליצמן עדיין לא ידועה, אך ככל הנראה הוא אינו מביע עניין רב בפעילות קק"ל, ואילו מזכיר הממשלה עשוי להביע את עמדת נתניהו, שמסתייגת גם היא מהצעת ההחלטה להחיל את ביקורת המדינה על הארגון. יחד עם זאת, אין מועד למתן מסקנות הצוות, נתון נוסף שמצביע על כך שככל הנראה החלת ביקורת המדינה על קק"ל לא תתממש.

 

 

 

גלנט ביקש להיות חבר בצוות הבחינה, קודם כל לאור החשיבות שהוא רואה בשימור הפעילות הציונית של קק"ל ובשמירה על הארגון כעל גוף המייצג את בראש ובראשונה את העם היהודי. גלנט גם הביע עמדה לפיה הוא שותף לחשיבה שאסור להחיל זליגה של כללי המדינה על גופי המוסדות הלאומיים. כמו אלקין ולוין, שר הבינוי והשיכון מביע אהדה לחשיבות הבקרה ונראה כי הצוות יתמקד עתה במציאת פתרונות חלופיים שיבקרו את הארגון בהיבט הפעילות הציונית שלו ואיתור חשדות לשחיתות.

"יש ממשלה בירושלים והיא שתחליט, לא פקידים. לא במקרה של קק"ל ולא במקרה של החטיבה להתיישבות", אמר אתמול מקור בכיר בממשלה. בנוגע לחטיבה להתיישבות, בו התערבה המשנה ליועמ"ש לממשלה דינה זילבר, הסתייג גם אז אלקין מההחלטה, שכן היא תחייב שיוויון בחלוקת האדמות בישראל.

 

מאחורי מסך העשן בממשלה, וכן זה שעלה ביממות האחרונות בשל שריפות היער ברחבי הארץ בהם פועלים בנמרצות גם צוותי קק"ל, ממשיך עטר לנהל את המאבק להעברת ההצעה. אתמול, בראיון רדיופוני, אמר כי הוא מאמין שהמאבק יצלח, אולם גורמים המעורים בנעשה טענו בימים האחרונים כי אפשר וההצעה נולדה וקודמה כשמלכתחילה היה ברור שלא תיצלח. "כך עטר יכול להציג עצמו בלוחם למען השקיפות, בעוד שהוא יודע שהמהלך לא יתקדם והוא יוכל להאשים את הגורמים הפוליטים כאחראים", אמר גורם המעורה בנעשה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x