בדרך להסכם שכר בבנק דיסקונט: תוספת של 1,500 שקל למשכורת העובדים
לאחר כשנתיים של עיכוב, מסתמן כי תוספות השכר לא יהיו באחוזים כפי שהיה נהוג עד כה, אלא בשקלים, כך שהן ישפיעו יותר על רמות השכר הנמוכות
לאחר כשנתיים של עיכוב, הסכם שכר בדיסקונט קרוב לחתימה. בימים אלו מתנהלים דיונים בבנק במסגרת מו"מ לחתימה על ההסכם, שעל אף הנהוג כי ההסכם יחתם מדי שלוש שנים, הוא לא נחתם מאז 2014. מסתמן כי תוספות השכר לא יהיו באחוזים כפי שהיה נהוג עד כה, אלא בשקלים, כך שהן ישפיעו יותר על רמות השכר הנמוכות . תוספת השכר המתוכננת לשכר החודשי תעמוד על 1,500 שקל לחודש לשנים 2016 עד 2018.
- כאל של דיסקונט תשלם 85 מיליון שקל - ותימנע מהליך פלילי
- אי.די.בי בדרך לגיוס חוב של כ־250 מיליון שקל
- מנהלת הנדל"ן והתשתיות של בנק דיסקונט פורשת
עוד מסתמן כי העובדים יקבלו מענק חד פעמי בגובה של 20 אלף שקל כפיצוי על השנים האחרונות בהן לא היה הסכם שכר. במקביל, ההנהלה גם מעוניינת להכניס שינויים בתנאי העסקתם של שכבת המנהלים בהיבטים שונים של גמישות רבה יותר בניוד עובדים.
הסכם השכר מגיע תקופה קצרה לאחר שהבנק אישר אל מול הפיקוח על הבנקים תוכנית התייעלות רב שנתית לקיצוץ במצבת העובדים באמצעות מענקי פרישה מוגדלים מרצון. במסגרת התוכנית, כ-300 עובדים צפויים לפרוש במסגרת פרישה מרצון עד סוף שנה, ובשנת 2017 צפויים עוד כ-200 עובדים מחברות שונות בקבוצת דיסקונט לצאת גם כן לפרישה מוקדמת.
לדיסקונט, בדומה לשאר הבנקים הגדולים, יחס היעילות גבוה, שמעיד על הוצאות רבות ביחס להכנסותיו - כאשר הוצאות השכר והנלוות אליהן הן ההוצאות המשמעותיות ביותר. עם זאת, בדיסקונט שיעור ההכנסות שנבלע בהוצאות נע בין 70%-80%, כשמרבית הבנקים מציגים יחס נמוך יותר, המעיד על מצב טוב יותר מבחינה זו.
מדיסקונט מסרו בתגובה כי: "אנחנו בעיצומו של מו"מ שעוסק בהסכם שכר ובהארכת חוקת העבודה והתאמתם לצורכי הבנק העכשוויים והעתידיים, בסביבת הבנקאות משתנה".