כאל של דיסקונט תשלם 85 מיליון שקל - ותימנע מהליך פלילי
התשלום יביא לסיום את פרשת הסליקה של כאל אינטרנשיונל - במסגרתה עלה החשד כי החברה סלקה עסקאות עם אתרי הימורים, פורנו ופארמה באינטרנט וביצעה הונאה בהיקפים נרחבים כלפי ארגוני אשראי בינלאומיים
מחיר הסדר הפשרה של חברת כרטיסי הארשאי כאל בפרשת הסליקה הבינלאומית נחשף - 85 מיליון שקל. סכום זה יחייב את בנק דיסקונט לבצע הפרשה נוספת, מעבר ל-45 מיליון שקל שכבר הופרשו במסגרת המגעים לפשרה.
- מנהלת הנדל"ן והתשתיות של בנק דיסקונט פורשת
- הגיע תור בכירי דיסקונט - עלות שכרם הוגבלה ל-2.5 מיליון שקל בשנה
- דיסקונט יחזיר ללקוח עמלת פירעון מוקדם של 134,000 שקל
על ההסדר דיווח היום (ה') לבורסה בנק דיסקונט, בעל השליטה בחברת כרטיסי האשראי. ההסדר, שסוכם מול הפרקליטות, ימנע קיום הליך פלילי נגד החברה.
במסגרת אותה פרשה, על פי החשד, כאל אינטרנשיונל, חברת בת של כאל המוחזקת על ידי בנק דיסקונט (71.8%), סלקה בין השנים 2007-2010 עסקאות של לקוחותיה עם אתרי הימורים, פורנו ופארמה באינטרנט וביצעה הונאה בהיקפים נרחבים כלפי ארגוני אשראי בינלאומיים. העסקאות הבלתי כשרות הגדילו את היקפי הפעילות העסקית של כאל במיליארדי שקלים.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
באפריל שעבר החליטה הפרקליטות על הגשת כתב אישום בכפוף לשימוע נגד כאל ונגד מנכ"ל החברה לשעבר בועז צ'ציק, בגין עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות והלבנת הון. צצ'יק הואשם גם בקבלת שוחד.
גזר דין ראשון בפרשה ניתן נגד מעורבים נוספים באפריל השנה. במסגרת הסדר טיעון הודו מתווכי סליקה חיצוניים בעבירות מרמה ועליהם נגזר עונש של עבודות שירות וקנס של 1.5 מיליון שקלים לכל אחד מהנאשמים. השניים, שי בן אסולין, שותף לעסקי הסליקה באמצעות חברה פרטית, ועו"ד דגנית באשא-שגב, יועצת באותה החברה, הואשמו בפברואר 2016 בבית משפט השלום בתל באביב בעבירות מרמה.
כתב האישום חשף פרטים מטיוטת כתב האישום נגד צ'צ'יק, מנכ"ל ויו"ר כאל בין 2004-2010 וסטיב גרינשפן, סמנכ"ל הסחר בחברת הבת, למקרה שתוגש. השניים זומנו לפני כעשרה חודשים לשימוע בגין עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות והלבנת הון.