$
בארץ

פניני ביטן: "התאגיד? הפייסבוק של עובדיו מעיד שהוא שמאלני; רצח רבין? לא פוליטי"

יו"ר הקואליציה התארח בשבתרבות בחולון והמשיך במתקפתו על תאגיד השידור הציבורי; לדבריו, יציג את דפי הפייסבוק המוכיחים כי התאגיד הוא "שמאלני אנטי ממשלתי", ובסופו של דבר ייסגר

רוני זינגר 16:4505.11.16

יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד ביטן (ליכוד), ממשיך במסעו נגד הקמת תאגיד השידור הציבורי במקומה של רשות השידור: במהלך אירוע שבתרבות שנערך היום (שבת) בחולון אמר ביטן כי יציג מחר לתקשורת "הודעות פייסבוק של עובדי התאגיד הציבורי שיעידו שהם שמאלנים ופועלים נגד ראש הממשלה ונגדי". לדבריו, בסיומו של תהליך התייעצות ודיוני ועדת המנכ"לים שהקים ראש הממשלה בנימין נתניהו, התאגיד ייסגר.

 

עוד אמר כי רצח ראש הממשלה לשעבר, יצחק רבין, שהיום תתקיים עצרת המציינת 21 שנים מאז הירצחו, "לא היה פוליטי" וכי "מנסים לצייר כאילו הפוליטיקאים רצחו אותו". ביטן ציין "עצרת רבין צריכה להיות ממלכתית וממומנת על ידי כספי המדינה בהחלטת ממשלה. לא אהיה הערב בעצרת".

 

 

 

ביטן המשיך בהתבטאויותיו נגד התאגיד ואמר כי הוא "שמאלני אנטי ממשלתי" וכי בדק את דפי הפייסבוק של שלושה מבכיריו ומצא כי "מדובר באנשים שמאלנים באופן מובהק הם רוצים לממש את האג'נדה שלהם ברשות החדשה במימון של הציבור. זה לא מקובל עליי ואלחם על כך עד הסוף".

 

 צילום: אוהד צויגנברג

 

יו"ר הקואליציה נשאל לגבי הצעת החוק שלו לסגירת התאגיד והתקפותיו בתקשורת על הכוונה להקימו: "בנימין נתניהו השתמש בך וזרק אותך, איך זה מרגיש?". ביטן ענה כי "זו שטות גמורה. אני נלחם על עמדות הליכוד ולא מצפה לקבל פרס".

 

באשר לצוות הבדיקה לעתיד השידור הציבורי ועל המחלוקת התקציבית בעניין עם שר האוצר משה כחלון אמר "לא היה צריך להקים את הצוות. היה צריך לסיים את העניין. להקים או לא להקים את התאגיד. שום דבר לא ייקבר. משמעות הצוות זה לבדוק האם אפשר להתכנס בהתייחס לתקציב. אני לא יודע מה יהיו תוצאות המהלך שלי. היחיד שנלחם ומתנגד זה כחלון. הקמת הצוות היא פירוק התאגיד בסופו של תהליך. היחסים שלי עם ראש הממשלה הם טובים מאוד. יש היררכיה. ראש הממשלה הוא המחליט בסוף".

 

בהתייחס לטענה שהוא פועל ממניעים עדתיים, ענה ביטן: "יש ניסיון ליצור חוסר לגיטימציה לדבריי. אני לא סלאח שבתי. אני בז לכל מה שאומרים (את זה). זה ספין מגעיל. העיתונות והתקשורת מתעסקים בנושא כל היום בצורה אובססיבית תוך כדי ניגוד עניינים מובהק. התקשורת באה בגישה סובייטית. נלחמת על עצמה ורואה במלחמה על התאגיד כדבר הכי חשוב באופן אובססיבי. אנחנו לא מפחדים מהתקשורת. אתם ממשיכים בשקרים הלוך וחזור. המפרק שנמצא היום (לרשות השידור) יחליט מי יחזור לעבודה. יש הבדל בין 200 עובדים ל-1,000 עובדים בני 50 פלוס שגם להם צריך לדאוג".

 

 

יצחק רבין. "לא רצח פוליטי" יצחק רבין. "לא רצח פוליטי"

 

ביטן שלף מכיס חולצתו פתק כתום, שעליו צוינו שמותיהם של עובדים ובכירים בתאגיד: "הם שכרו מכספי הציבור לוביסטים שיילחמו נגדי ונגד ראש הממשלה. הם יצאו נגדי ואפילו רשמו עליי שאני שמן. איך זה קשור? המאבק שלי הוא מאבק ציבורי נכון שתלוי בסופו בראש הממשלה".

 

המראיינת נחמה דואק שאלה: "מה עשית בזה? כי אותם שמאלנים יישארו בסוף ברשות השידור?" הוא ענה כי "זה לא משנה שהם שמאלנים. השאלה האם הם רוצים לממש את האג'נדה שלהם. ברשות השידור יש פיקוח"

 

עוד אמר ביטן כי "ראש הממשלה ביקש מממני להוריד להבות. אין לי כלום נגד כחלון. הסיבה שיכול להיות שנלך לבחירות היא כי אי אפשר לפתוח דגלים כל היום. כחלון הוא לשון מאזניים בממשלה ובקואליציה ואם הוא יתנגד כל הזמן הוא לא יאפשר לליכוד לקדם דברים. אנחנו רוצים לעבוד בשיתוף פעולה. אם נעבור את החודש הקרוב, בנושא עמונה ובנושא התאגיד, לא יהיו בחירות".

 

"צביעות העיתונאים חוגגת"

 

אחר הצהריים, ובעקבות הביקורת שנשמעה על התבטאותו, הוציא ביטן הודעה לתקשורת בה טען כי "צביעות העיתונאים חוגגת! להם מותר לחטט בפייסבוק של אנשי ימין ולהשתמש בזה כדי למנוע את מינויים לתפקידים במדינה כפי שעשו לדוגמא במקרה של רן ברץ (סוגיית מינויו לראש מערך ההסברה). כך עשו כמעט בכל מינוי שהליכוד מביא. התקשורת מחטטת בעמודי הפייסבוק כדי למצוא ולו שמץ של התבטאות כדי לפגוע במועמד. אך כשזה נוגע להם מותר לקלל, לפגוע ולהסית ללא כל הפרעה בשם חופש הביטוי. אני מאשים את התקשורת בצביעות. מדובר בחלק מהמנהלים האחראים על הפעילות העיקרית של התאגיד והגיע הזמן שהציבור יידע מי נשלח למערכה בתאגיד שממומן מכספי ציבור ואשר על פי החוק צריך להיות מגוון. מי שמאשים אותי במקארתיזם שיאשים את עצמו ואת חבריו העיתונאים בחוסר סובלנות כלפי כל מי שלא חושב כמותם".

 

 

שר האוצר משה כחלון שר האוצר משה כחלון צילום: אלכס קולומויסקי

 

מזכ"ל מפלגת העבודה וסגן יו"ר הכנסת, ח"כ חיליק בר הגיב להתבטאויות בנוגע לרצח רבין: "ליגאל עמיר אמנם לא היה פייסבוק לחטט בו - אבל לא צריך להיות יו"ר קואליציה כדי להבין שמדובר ברצח פוליטי באופן הכי מובהק שיש. לרצח קדמה הסתה מאורגנת, שנאה, רדיפה של הימין הקיצוני, סימון מטרות וקריאות בוגד. אותה שנאה, רדיפה, סימון והסתה קיימת בדיוק גם היום - נגד עיתונאים, שופטים, קצינים וכל מי שחושב אחרת מהממשלה. רק בגלל זה חייבים לבוא הערב לכיכר ולהילחם על הדמוקרטיה".

 

בעניין התאגיד מסר כי "נראה שיו"ר הקואליציה עבר קורס מזורז בק.ג.ב הרוסי. סימון העיתונאים ותיוגם לאחר פשפוש בעמוד הפייסבוק שלהם הוא חציית גבול נוסף בשלטון הדמוקרטי המידרדר של ממשלת נתניהו, ועצוב עוד יותר שהדברים קרו ונאמרו ערב העצרת השנתית ליצחק רבין ז"ל".

 

באוצר מגחכים על הספין של נתניהו

 

למרות הקרבות שמנהל ביטן בפומבי בתקשורת, הוא אינו חלק מצוות המשא ומתן שבוחן בימים אלה את הפתרונות האפשריים לשידור הציבורי, ואמור להגיש את מסקנותיו בשבועות הקרובים. אחרי הספין שיצא מלשכת ראש הממשלה בעניין ביטול השידור הציבורי כולו - כולל רשות השידור - במשרד האוצר מגחכים על הניסיונות להציג את ההצעה ככזו שבאה מצידם. שר האוצר ופקידיו ממשיכים לשדר נחישות ולפיה הם לא יאפשרו פריצה תקציבית משמעותית עבור שידור ציבורי, כלומר לא יקבלו את הצעת ביטן שלטענתם עלותה התקציבית עומדת על כ-400 מיליון נוספים בשנה. כיוון שלא מדובר בעניין עקרוני של שמירה דווקא על התאגיד, אלא קודם כל שמירה על הקופה הציבורית, שר האוצר משה כחלון מוכן לבחון חלופות שעומדות בתקציב שנקבע.

 

 

 

כפי שכבר פורסם ב"כלכליסט", אחת האפשרויות הנבחנות היא שילוב בין התאגיד לבין רשות השידור, ושינוי מבני מסוים. עם זאת במידה ויוסכם על ביטול המועצה הציבורית הקיימת היום בתאגיד, הרי שבפועל יתבטל המחסום הקיים בין הדרג הפוליטי לשידור הציבורי. אם כחלון ייתן יד לפגיעה בעניין זה, הרי שלמרות שמירה על קופה ציבורית הוא יזיכר כמי שסייע להחזרת הבחישה הפוליטית בעיתונות הציבורית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x