$
מעסיקים

לא עובדת בשביל אף אחד: ישראל במקום הלפני אחרון ב-OECD בשיעור העצמאיות

4% בלבד מהנשים בישראל אינן מועסקות כשכירות; עצמאיות משתכרות כ-30% פחות מגברים עצמאים; רק 10% מההמצאות והחידושים - על ידי נשים

מעין מנלה 15:4225.10.16

ישראל נמצאת במקום הלפני אחרון בשיעור הנשים העצמאיות מבין מדינות ה-OECD, כך לפי דו"ח היזמות החדש של הארגון. מבין המועסקים בישראל, רק 4% מהנשים אינן שכירות, שיעור העשוי להעיד על הקושי הגדול של עצמאים בישראל הן בהקמת עסק והן בהשתכרות. המדינות בהן שיעור העצמאיות הוא הגבוה ביותר הן צ'ילה, מקסיקו ויוון.

 

בכל מדינות הארגון שיעור הגברים העצמאים בקרב הגברים העובדים גבוה משיעור הנשים. למעשה, אחת מעשר נשים מועסקות במדינות ה-OECD היא עצמאית, כמעט מחצית משיעור הגברים העצמאים (18%).

 צילום: טוויטר

 

כאשר מדובר בעובדים עצמאים שגם מעסיקים אחרים, כלומר בעלי עסק שמעסיק יותר מעובד אחד, הפערים המגדריים גדולים עוד יותר. הסיכוי שגבר יהיה מעסיק גדול פי שניים וחצי מזה של אישה. עובדים עצמאיים מבלים זמן רב יותר בעבודה, לפי הדו"ח כשמונה שעות בשבוע בממוצע יותר מאשר שכירים, עובדה שעלולה להרתיע נשים מלפתוח עסק עצמאי.

 

מרבית הנשים העצמאיות מספקות שירותים (70%) לעומת כמחצית מהגברים העצמאיים. כמו כן, בישראל פחות מ-10% מההמצאות והחידושים נעשים על ידי נשים. למדענים, מהנדסים וממציאים תפקיד מפתח בהתפתחות הכלכלה מבוססת הידע של היום, במיוחד בישראל. למרות שנשים רבות מועסקות בחברות טכנולוגיות שיעור הנשים שמקימות חברות המביאות את הפתרונות החדשניים לשוק עדיין נמוך.

 

במדינות ה-OECD נשים שמקימות עסק עצמאי צפויות להרוויח בין 13% ל-60% פחות מגברים עצמאיים. בישראל הפער בהכנסות עצמאים לעומת עצמאיות הוא כמעט 30%, פער שנשאר ללא שינוי כמעט בין השנים 2006 ל-2013. החשש מפני הכנסות לא קבועות הוא אחד הגורמים המרתיעים אנשים מיציאה לדרך עצמאית והעובדה שההכנסה של נשים עצמאיות נמוכה משל גברים מהווה מכשול גדול עוד יותר בפני נשים המעוניינות לפתוח עסק.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x