$
בורסת ת"א

ענף ההשתלמות השתחרר ביולי מאפקט הברקזיט

לאחר הדשדוש רשמו קרנות ההשתלמות עלייה ממוצעת של 2% בחודש האחרון. אנליסט היא שיאנית התשואות עם 2.56%

אורן פרוינד 07:3016.08.16

חודש מוצלח במיוחד עבר על קרנות ההשתלמות הישראליות. בעקבות ההתאוששות בשוקי העולם ביולי, לאחר הנפילות שהיו ביוני על רקע הברקזיט, רשמו קרנות ההשתלמות הישראליות עלייה של 2% ביולי בתום ששה חודשים של דשדוש.

 

התשואה מתחילת שנה עומדת כעת על 2.7% לקרנות ההשתלמות הכלליות. החודש המוצלח במיוחד בשוקי העולם ובישראל בא לידי ביטוי בעלייה של 4.3% במדד ת"א־25 ובעלייה של 1%–1.5% במדדי התל בונד.

 

אג"ח דסק"ש זינקו ב־15%

 

קרן ההשתלמות שהניבה את התשואה הטובה ביותר ביולי היא אנליסט עם תשואה של 2.56% ותשואה מצטברת של 4.35% מתחילת השנה.

 

הקרן הגרועה ביותר בחודש יולי היתה קרן ההשתלמות של הלמן־אלדובי עם תשואה של 1.44% ביולי ותשואה של 0.85% מתחילת השנה.

 

מנהל ההשקעות הראשי של אנליסט נעם רוקח אמר כי "מה שסייע לנו זו חשיפה למניות מעט גבוהה מהממוצע בשוק הסחיר, בחירת נכסים טובה דוגמת מניות אורבוטק ואיירפורט סיטי וניצול הזדמנות באיתוראן לאחר יציאתה מהמדדים בישראל. ברכיב הקונצרני זיהינו הזדמנות באג"ח דסק"ש, שעלו ב־15% ביולי, ויש לנו פוזיציה נאה באג"ח זו".

 

 

לדברי רוקח, הריבית לא צפויה להשתנות בזמן הקרוב: "סביבת הריבית האפסית בעולם לא תשתנה בקרוב, והיא אפילו ממשיכה לרדת באוסטרליה ובבריטניה. הצמיחה העולמית לא חזקה מספיק, והבנק המרכזי האירופי מוביל כעת מגמה זו. בשל הכלים השלובים גם הריבית האמריקאית תישאר נמוכה בעת הנראית לעין, אם כי ייתכן שהיא תועלה פעם אחת לקראת סוף השנה. אבל זה לא ישנה את התמונה הרחבה".

 

בחלק מהמקרים ממליץ רוקח לצמצם חשיפה. "אנו בתקופה נוחה לאפיקי ההשקעה, שכן המצב בכלכלה העולמית לא טוב מדי ולא רע מדי. בסביבה זו רווחי החברות לא יורדים, ומנגד הריבית לא זזה. הכוח של הריבית האפסית חזק כעת, אבל צריך לזכור שמחירי הנכסים לא נמוכים. הייתי מקטין חשיפה בסקטורים היקרים בשוק האמריקאי, דוגמת קרנות ריט, צריכה בסיסית וטלקום".

 

מדד העקביות של קבוצת קלי מדד העקביות של קבוצת קלי

את המקום השני בטבלת התשואות ביולי תפסה הקרן של הראל עם תשואה חודשית בשיעור של 2.17% ותשואה של 2.7% מתחילת השנה. עופר נרגסי, סגן מנהל חטיבת ההשקעות של קבוצת הראל ביטוח ופיננסים, הסביר שזה "נובע בעיקר משוקי המניות בארץ ובחו"ל שתיקנו, וגם האג"ח הקונצרניות עלה בצורה יפה — והיינו שם".

 

נרגסי הוסיף כי "אנחנו מאמינים מאוד בנכסים לא סחירים, אף שבחודש כמו יולי הם פחות מורגשים. הפיזור לחו"ל תרם לנו מאוד. באג"ח הממשלתיות אנחנו ממשיכים לראות הרחבות מוניטריות, ובאירופה יש הפחתת ריבית ורכישות אג"ח בידי הבנק המרכזי, שגורמות לירידת תשואות. בארה"ב אנחנו מעריכים הסתברות של יותר מ־50% לעליית ריבית".

 

"הפניקס גדולה באפריקה"

 

עוד ציין נרגסי כי "תופעה נוספת שרואים היא מעבר כספים לשווקים המתעוררים, על רקע היעדר אלטרנטיבות וריביות נמוכות. זה אמנם כבר כמה שנים כך, אבל אחרי הברקזיט התשואות ירדו, והאלטרנטיבה הזו הפכה לכדאית יותר. גם מחירי הסחורות עלו, וזה משפר את הביטחון להשקיע בשווקים מתעוררים".

 

יניב כהן, מנהל כספי עמיתים בהפניקס, המדורגת במקום שלישי ביולי עם תשואה של 2.14%, הסביר ש"המדדים בישראל עשו יותר טוב מחו"ל, ואנחנו יותר מוטים לישראל. אנחנו יושבים בערך חצי חצי — וזה יותר מהמתחרים — ולכן היה לנו חודש טוב. גם תיק אג"ח קונצרניות עזר לנו. אנחנו המחזיק הגדול ביותר באפריקה ישראל, וזה עזר לנו. גם האחזקה בדסק"ש סייעה מאוד". 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x