מריסה מאייר מוותרת על חופשת לידה וחוטפת ביקורת מכל הכיוונים
מנכ"לית יאהו ספגה ביקורות על כך שהודיעה כי תיקח חופשת לידה של שבועיים בלבד לאחר שתלד תאומות בהמשך השנה. חלק ביקרו אותה על כך שהחופשה קצרה מדי, אחרים תהו מדוע היא בכלל צריכה להסביר את עצמה
- מריסה מאייר: "אני בהריון עם תאומות וצפויה ללדת בדצמבר"
- הפרי המורעל של יאהו: רשת הפרסום של החברה הפיצה וירוסים
- מאייר בשידור חוזר: כך כשלה התקווה הגדולה של יאהו
מאייר הודיעה השבוע בטאמבלר כי "מכיוון שההריון שלי תקין ונטול סיבוכים, ומכיוון שזוהי תקופה ייחודית בתהליכי השינוי ביאהו, אני מתכוונת לנהוג בהריון והלידה הנוכחיים כפי שעשיתי עם בלידת בני לפני שלוש שנים, לקחת חופשת לידה מצומצמת ולעבוד תוך כדי".
כאשר ילדה מאייר את בנה בספטמבר 2012 היא יצאה לחופשת לידה של שבועיים בלבד. שלושה חודשים לאחר מכן אסרה מאייר על עובדי החברה לעבוד מהבית ושמונה חודשים מאוחר יותר הכריזה על הארכת חופשות הלידה לעובדים. נכון להיום ביאהו מציעים לאמהות 16 שבועות חופשת לידה בתשלום. אבות זוכים ל-8 שבועות ובמקרים של אימוץ או פונדקאות שני ההורים זכאים ל-8 שבועות.
לאחר שמאייר הודיעה על חופשת הלידה הקצרה שתיקח מניית יאהו צללה. מנכ"ל חברת טכנולוגיה גדולה נוסף אשר מצפה לתינוק טרם הכריז על כוונותיו לגבי חופשת לידה. מארק צוקרברג הודיע לאחרונה כי הוא ואישתו מצפים לילד ראשון אך לא פירט אם ינצל את חופשת הלידה שפייסבוק מעניקה לעובדים.
אחת הביקורות על החלטתה של מאייר הייתה שהיא משמשת מודל לחיקוי לנשים רבות אחרות ולכן צריכה לקחת את מלוא חופשת הלידה שמעניקה החברה בראשה היא עומדת. מנהיגה אמיתית דואגת להקיף את עצמה בצוות מקצועי שיכול להתנהל היטב גם בהיעדרה. בנוסף, מדובר בלידת תאומות אשר אפילו רק מן ההיבט הפיזי אינה פשוטה.
כאשר אישה עומדת בראש חברה, נטען, הדרך שבה היא נוהגת בחופשת הלידה שלה שולחת מסר חזק וברור לעובדות בחברה, למנהלות ולנשים בכלל. נשים עלולות לקבל את הרושם שכדי להיות מנהיגה או לנהל חברה מצליחה את חייבת להיות שם בכל עת גם אם החברה מאפשרת לך חופשת לידה וכי העבודה קודמת לכל.
מבקרים אחרים תהו מדוע מאייר בכלל צריכה לדבר על חופשת הלידה שתיקח או לא תיקח. מנכ"לים גברים לא נוהגים כך, אף אחד גם לא שואל אותם אם העובדה שהם אינם לוקחים חופשת לידה ארוכה פוגעת בילדיהם. הם אינם חשים צורך להצדיק את בחירתם.
תומכים בהחלטתה של מאייר טוענים כי זו זכותה כמנכ"לית החברה להחליט אם לנצל את מלוא חופשת הלידה או לא. אם נמנעים משיפוט מגדרי, הרי שניתן לומר שהחלטתה של מאייר אינה שונה מזו של מרבית המנכ"לים הגברים אשר לוקחים חופשה של כשבוע עד שבועיים. המסר שהיא שולחת לדעת התומכים הוא שהיא חזקה נחושה וממוקדת מטרה כמו כל מנהל אחר ושאנשים לא צריכים לצפות שתבחר בחירות אחרות רק משום שהיא אישה.