שביתה ברכבת הקלה: בית הדין הורה לעובדים לשוב מיד לעבודה
ועד הנהגים והסתדרות העובדים הודיעו כי הם משביתים את פעילות הרכבת הקלה בירושלים כמחאה על תנאי העסקתם על רקע הגברת תדירות הרכבות. משרד התחבורה נערך לתגבור קווי האוטובוסים
הנהלת סיטיפס, זכיינית הרכבת הקלה בירושלים, פנתה לפני שעה קלה (א') לבית הדין לעבודה בדרישה להפסיק את השביתה שהחלה שם הבוקר ללא התראה. "זוהי התנהגות בריונית שנעשית מסיבות טקטיות בלבד ופוגעת משמעותית בשגרת החיים בעיר על גבו של הציבור. בכוונתנו לפעול בכלל האמצעים העומדים לרשותנו לרבות פניה לקבלת צו מניעה שתחייב אותם לשוב לעבודתם ופנייה למשטרת ישראל", אומרים שם. בית הדין האזורי לעבודה הורה לעובדי הרכבת לשוב מייד לעבודה. בשעה 12 יערך דיון לשמיעת עמדות הצדדים.
עד שתוחזר תנועת הרכבות משרד התחבורה פועל לתגבור שירות האוטובוסים בעיר על ידי מסלול קווי האוטובוס 20,21,24,27 שהוארכו עד לתחנה המרכזית.
- לפני שהסיוט מתחיל: קו פתוח בכלכליסט בנושא עבודות הרכבת הקלה
- בגלל עבודות הרכבת הקלה: ייאסר על שרים לנסוע בנתיבי תחבורה ציבורית
- בעקבות אירועי אלימות: 30% מקרונות הרכבת הקלה בירושלים הושבתו
זכיינית הרכבת סיטיפס מוסרת שהעיתוי אינו מקרי. "לטובת שיפור השירות לנוסעים, הוחלט בתיאום עם העירייה ומשרד התחבורה על שיפור תדירות הרכבות הקלות לאורך רוב שעות היום כך שבכל 6 דקות תגיע רכבת וזמני ההמתנה בתחנה יתקצרו. תוכנית חשובה זו הייתה אמורה להתחיל היום את פעילותה. לצערנו, ועד הנהגים וההסתדרות מנצלים מועד זה באופן ציני, על גבם של הנוסעים תוך נקיטה בטקטיקה של השבתה ואיומים.
בתקופה האחרונה ועד הנהגים והנהלת הרכבת מנהלים מו"מ קיבוצי במסגרתו ביקשו הנהגים הכפלה של שכרם וזאת על אף ששכרם הנוכחי והתנאים הנוספים שלהם, גבוהים מהמקובל בתחום", אומרים שם, וטוענים שוועד הנהגים וההסתדרות יגרמו להשבתת עיר שלמה וייקחו כבני ערובה ציבור של 140 אלף נוסעים ביום.
דני בונפיל, יו"ר ההסתדרות במרחב ירושלים, התייחס הבוקר (א') למשבר הרכבת הקלה בירושלים ואמר: "ההנהלה משמיצה ומהלכת אימים על העובדים, בזמן שהיא נוקטת בהתנהגות בריונית חסרת תקדים. יודגש כי העובדים התייצבו לעבודה מלאה אך ההנהלה היא זו שבחרה לשנות באופן חד צדדי, ובלי להיוועץ בנציגות העובדים, את סדרי העבודה, המפות והתדירות של הרכבות. הטענה כי הדבר נעשה מתוך שיפור השירות, אינה עומדת בקנה אחד עם העובדה כי המהלך שעשתה ההנהלה והאופן שבו נהגה, יצרו סיכון בטיחותי לעובדים ולנוסעים. אני קורא להנהלת הרכבת הקלה להחזיר את הסדר על כנו, לבטל את השינויים החד-צדדים באופן מיידי ולבחון את הצעדים בשיתוף הוועד והעובדים".
ועד הנהגים והסתדרות העובדים הודיעו כי הם משביתים את פעילות הרכבת הקלה בירושלים כמחאה על תנאי העסקתם על רקע הגברת תדירות הרכבות. משרד התחבורה נערך לתגבור קווי האוטובוסים.