$
מחפשי עבודה

חושבים שהעלאה בשכר תגרום לכם להיות מרוצים יותר בעבודה?

מחקר חדש של גלאסדור מצא שתוספת של 10% במשכורת באה לידי ביטוי בעלייה של אחוז אחד בלבד בסיפוק מהעבודה. הזדמנויות קידום, ההנהלה ואיזון בין עבודה לחיים הפרטיים משפיעים יותר

שירות כלכליסט 12:4729.06.15

אם אתם חושבים שהעלאה בשכר תגרום לכם לאהוב יותר את העבודה שלכם, אתם ככל הנראה צודקים. אבל המצב אינו כל כך פשוט.

מחקר חדש שפרסם אתר הקריירה גלאסדור (Glassdoor) מצביע על כך שיותר כסף אמנם גורם לעובדים יותר סיפוק בעבודה, אך פחות מאשר מאפיינים אחרים במקום העבודה. המחקר מבוסס על מידע שנאסף מ-221 אלף משתמשים שמרוויחים עד 200 אלף דולר בשנה. הנשאלים מילאו גם חוות דעת על החברה בה הם עובדים.

 

הסקר מצא ששכר גבוה יותר מתקשר לרמות סיפוק גבוהות יותר. בעוד ש-15% מהנשאלים שמרוויחים פחות מ-30 אלף דולר בשנה העניקו למעסיק ציון של 1 מתוך 5, מבין המרוויחים יותר מ-120 אלף דולר רק 10% העניקו דירוג דומה. לעומת זאת, ניקוד של 4 כוכבים העניקו 40% מהמרוויחים פחות מ-30 אלף דולר, ו-51% מהמרוויחים למעלה מ-120 אלף דולר.

 

יותר כסף עושה אותנו מרוצים יותר מהעבודה, אבל פחות מגורמים אחרים יותר כסף עושה אותנו מרוצים יותר מהעבודה, אבל פחות מגורמים אחרים צילום: shutterstock

 

אולם, מתברר שההשפעה של השכר הגבוה יותר על האושר של העובד היא פעוטה. ניתוח הנתונים גילה שהעלאה של 10% בשכר באה לידי ביטוי בעלייה של 1% בלבד בסיפוק. כך שאם אתם מרוויחים 50 אלף דולר בשנה ואתם מקבלים העלאה של 5,000 דולר, רמת הסיפוק שלכם תעלה באופן תיאורטי מ-75% ל-76%. בהתאם, מתברר כי לגורמים אחרים יש השפעה גדולה יותר על רמת הסיפוק של העובדים. המחקר בחן מאפיינים שונים של מקום העבודה ודירג את החשיבות שלהם בעיני העובדים:

1. תרבות וערכים

2. הזדמנויות להתקדמות בקריירה

3. ההנהלה הבכירה

4. איזון בין החיים הפרטיים והעבודה

5. שכר והטבות

6. התפיסה העסקית

 

המחקר הזה מתווסף לשורה של מחקרים נוספים שבחנו את הקשר בין הכסף ואושר. מחקר אחד למשל מצא שהאושר מגיע לשיא ברמת הכנסה של 75 אלף דולר (82 אלף דולר במונחים של היום), בעוד שמחקר אחר גילה שככל שיש יותר כסף כך צריך יותר כסף כדי להעלות את רמות האושר. המחקר הזה של גלאסדור ייחודי בכך שהוא משווה בין השכר למאפיינים נוספים של העבודה.

 

ההערכה היא כי ברמת הכנסה שמאפשרת לכסות את ההוצאות, לחסוך קצץ כסף ואפילו ליהנות מעט מהחיים, גורמים אחרים בעבודה עשויים להיות בעלי חשיבות גדולה יותר מאשר השכר.

 

בסופו של דבר, ההבדל בין עבודה שמשלמת 50 אלף דולר ועבודה שמשלמת 60 אלף דולר, הוא ככל הנראה אינו משמעותי במיוחד לאושר הכללי. אך ההבדל בין מקום עבודה שבו דורכים במקום לכזה שמאפשר לתרום, להתקדם ושפועל לשינוי העולם, הוא עצום.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x