אסם תקים מפעל גלידות חדש בערד - שיעסיק 250 עובדים
שר האוצר בישר כי סיכם עם יו"ר אסם דן פרופר על הקמת מפעל גלידות בעיר - שיקלוט חלק ממפוטרי מפעל מגבות ערד שנסגר החודש. אסם מעריכה כי הקמת המפעל החדש תעלה כ-200 מיליון שקל - והיא תזכה למענק מיוחד מהאוצר בתמורה
שר האוצר יאיר לפיד הודיע הערב (ה') כי חברת אסם תקים מפעל חדש בערד לייצור גלידות שיעסיק 250 עובדים. עוד סוכם, כי המפעל יקלוט חלק ממפוטרי מפעל מגבות ערד שנסגר החודש. אסם מעריכה כי הקמת המפעל החדש תעלה כ-200 מיליון שקל.
- מפעל מגבות ערד נסגר; 100 פוטרו לפני חודשיים, 170 היום
- "ירידת המחירים תגדיל את האבטלה במשק"
- מדוע בני 45 פלוס מתקשים למצוא עבודה?
בכנס של "יש עתיד" בתל אביב בישר לפיד כי שוחח בימים האחרונים עם יו"ר אסם דן פרופר וסיכם עימו על הקמת מפעל חדש בערד, שיהיה מפעל ייצור הגלידות הגדול במזרח התיכון. המפעל צפוי להעסיק כ-250 עובדים ואמור להיות מוקם ב"מסלול מהיר", אך ייקח כשנתיים עד להקמתו המלאה, עם זאת סוכם על קליטה כבר בתהליך ההקמה של כ-100 עובדים. כאמור, חלק ממפוטרי מפעל המגבות ייקלטו במסגרת הקמת המפעל החדש.
הדברים באים על רקע ההודעה על סגירת מפעל המגבות בערד, ועל טענות התושבים בדבר אבטלה גואה באזור ערד בשל היעדר תעסוקה.
לפיד סיפר, כי לאור מצוקת התעסוקה בערד הוא פנה לפרופר בעניין הקמת המפעל ומצא היענות של אסם לדבר. כבר מחר ייפגשו הצוותים המקצועיים לקידום צעדים קונקרטיים לקידום המהלך, שיאפשרו כאמור העסקה מיידית כצעד ראשון של כ-100 עובדים.
עוד סוכם, כי לצורך הקמת המפעל יעניק משרד האוצר מענק מיוחד לחברת אסם, אך טרם ידוע בכמה כסף מדובר.
"מתגייסים לטובת ערד"
מפעל הגלידות הוותיק של נסטלה פועל כיום באזור התעשייה של באר טוביה. אסם החליטה כבר לפני כשנתיים להקים מפעל חדש, והיא בחנה מספר אופציות לגבי מיקום הקמת המפעל. לפני כמספר ימים פנה אל החברה לפיד, ששמע כי אסם מחפשת להקים מפעל חדש, וביקש כי זה יוקם בערד, בעקבות הפיטורים הרבים שהיו בעיר. אסם הקימה צוות לבחינת ההצעה ולאחר שהתברר כי הדבר אפשרי, הסכימה למהלך.
לדברי אסם העובדים של המפעל הוותיק, רובם מקרית מלאכי, יועברו למפעלים האחרים של החברה בקרית גת (מפעל צבר, ומפעל בונז'ור) ושדרות - לרבות באמצעות הסעות. אסם מעריכה את ההשקעה במפעל החדש בערד ב-200 מיליון שקל.
"המפעל יהיה מפעל הגלידות הגדול והמתקדם מסוגו במזרח התיכון. ההצלחה של גלידות נסטלה בישראל בשנים האחרונות איפשרה לאסם להיענות לקריאתו של שר האוצר ולהתגייס במהירות לטובת ערד." אמר מנכ"ל אסם , איציק צאיג.
"אנו רואים בפנייתו של שר האוצר אות כבוד לאסם ולתעשייה הישראלית בכלל", אמר יו"ר אסם, דן פרופר. "כדרכה, אסם ממשיכה להירתם לטובת הקהילה והמשק. אנו מאמינים שהמפעל החדש יתרום לערד, כפי שקרה ביקנעם ובשדרות שבהם הקימה אסם מפעלים חלוציים בתחומם שעודדו פיתוח מפעלי תעשייה נוספים באזור. כבעבר, גם במקרה זה אסם תדאג להמשך העסקתם של עובדיה וליצירת מקורות תעסוקה חדשים."
ראש העיר קרית מלאכי אליהו זוהר מסר בתגובה: "כל כך מאפיין את מקבלי ההחלטות לפתור בעיית אבטלה בעיר אחת על ידי יצירת אבטלה בעיר אחרת. אפגש עם דרור שור ראש המועצה האיזורית באר טוביה שהמפעל מצוי בשטח שיפוטו ונחליט על צעדים למנוע את הדבר".
"שיחה על ציונות וערכים"
את הבשורה על הקמת מפעל אסם בערד, מסר לפיד במהלך כנס בתל אביב של "יש עתיד". כהקדמה לדברים סיפר לפיד כי לפני שלושה ימים התקשר אליו שר הרווחה מאיר כהן וביקש ממנו לעשות משהו "בשביל להציל את העיר ערד". לפיד אמר כי סגירת המפעל היא בתחום אחריות משרד הכלכלה - כלומר נעץ את האשמה בבית היהודי, הוסיף כי "המשבר העירוני בערד קשור בכלל למשרד הפנים שבשליטת הליכוד, ראשת העיר ערד היא מישראל ביתנו , והדרך היחידה לגרום לאנשים לחשוב שאנחנו אשמים במה שקורה בערד היא אם נתנדב כרגיל לעמוד בקו האש", סיפר כי אמר באותה שיחה לכהן.
בהמשך תיאר לפיד כיצד "מצאתי את עצמי מרים טלפונים לחברה אחר חברה, כדי לראות אם הם רוצים להקים משהו בערד, ובסוף הגעתי לדן פרופר מאסם. ודיברתי איתו. לא שיחה על עסקים, שיחה על ערכים ועל ציונות ועל מחויבות לקהילה. ודן אמר לי שהם באמת מתכננים לבנות מפעל חדש אבל לא חשבו על ערד. ואז סיפרתי לו על העיר ועל הבעיות שלה, והוא הרים את הכפפה ואמר שאם זו משימה ציונית הוא נענה לאתגר. והם העבירו את ההחלטה להקים בערד את המפעל החדש שלהם". לפיד הוסיף כי כבר מחר ייפגשו כאמור הצוותים המקצועיים של משרד האוצר עם אסם כדי להוציא את הפרויקט "במהירות השיא כי לא ניתן לבירוקרטיה לעצור את התהליך הזה.
צביקה אורן, נשיא התאחדות התעשיינים אמר בתגובה: "התעשייה הוכיחה שוב שהיא נמצאת כשצריכים אותה. אנו מברכים את דן פרופר, נשיא התאחדות התעשיינים בעבר ואת חברת אסם על היוזמה ועל ההחלטה להיחלץ לסיוע לעיר ערד ולתושביה ומאמינים כי היוזמה של של דן פרופר ואסם תתרום לערד כמו שתרמה לאשקלון, שדרות. ויקנעם בהן הייתה חלוצה בהקמת מפעלים".