הרצת המניות באי.די.בי: סנגוריו של דנקנר ממשיכים במאמציהם למנוע כתב אישום
עוה"ד של בעל השליטה לשעבר בחברה הגיעו היום לפגישה בפרקליטות על מנת להציג טיעונים משלימים לשימוע שנערך לו בחודש אפריל. מהפרקליטות נמסר כי "טרם התקבלו החלטות ביחס לטענות שעלו"
סנגוריו של נוחי דנקנר, יו"ר דירקטוריון אי.די.בי אחזקות לשעבר ממשיכים במאמצים למנוע הגשת כתב אישום נגדו בגין הרצת מניות החברה. היום הגיעו הסנגורים, עוה"ד גיורא אדרת ואפרת מנור-נהרי, לפגישה במחלקת ני"ע בפרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה) על מנת להציג טיעונים משלימים לשימוע שנערך לו בחודש אפריל. לדנקנר יוחסו בשימוע עבירות של תרמית בניירות ערך, הכנסת פרט מטעה בתשקיף, הפרת חובת דיווח ועשיית פעולה ברכוש אסור. מהפרקליטות נמסר כי "טרם התקבלו החלטות ביחס לטענות שהועלו בשימוע, וממילא לגבי הגשתו של כתב אישום".
- שופטי העליון דחו את ערעורו של דנקנר: "אין זה ראוי להשיב את הגלגל"
- חלוקת הדיבידנדים שעלולה לעלות לדסק"ש מיליארד שקל
- פרשת הרצת המניות באי.די.בי אחזקות: עדי שלג הגיע להסדר עם הפרקליטות
יחד עם דנקנר זומן לשימוע בחודש אפריל גם בעלי חברת ISP, איתי שטרום, החשוד בנוסף לעבירות המיוחסות לדנקנר גם בעבירה של הדחה בחקירה. על פי החשד, עם פתיחת חקירת רשות ניירות ערך ניסה שטרום לתאם גרסאות עם סוחר המניות עדי שלג, אשר פעל עמו לכאורה בצוותא להריץ את מניית אי.די.בי אחזקות. שלג חתם על הסכם מדינה בפרשה. שטרום החליט לוותר על זכות השימוע.
על פי ממצאי חקירת רשות ניירות ערך, בימים שקדמו להנפקת מניית אי.די.בי אחזקות בפברואר 2012 שבה גויסו מהציבור 342 מיליון שקל, ביצעו שטרום ושלג עסקאות בהיקפים של עשרות מיליוני שקלים, וזאת כדי לתמוך בשער גבוה למניה ולשפר את סיכויי הצלחת הנפקה. על פי החשד, דנקנר שחשש מכישלון ההנפקה, רקם תוכנית תרמיתית להריץ את מניית אי.די.בי אחזקות עם שטרום, וגם היה אחראי על מימונה. על פי החשד דנקנר ניסה לכאורה לנצל את מעמדו וקשריו מול הבנקים על מנת להשיג לשטרום מימון בהיקפים גדולים כדי שיוכל להריץ את מניות אי.די.בי. כך למשל צלצל דנקנר באחד מימי המסחר לבכירים בבנק הבינלאומי וביקש שיסייעו במימון לשטרום.
בנוסף חושדים ברשות שסמוך לסיום ההנפקה העביר דנקנר לשטרום 8 מיליון שקלים כפיצוי על הפסדים שנגרמו לו כתוצאה מהמסחר במניות אי.די.בי. הכסף ניתן, כך על פי החשד, לאחר שמקורבים לדנקנר "חילצו", כלומר רכשו במחיר נמוך ממחיר השוק, מניות שרכש שטרום לפעולת ההרצה. 8 מיליון השקלים כיסו, לכאורה, חלק מההפסדים שנגרמו לשטרום.
שטרום טען בחקירתו כי רכש מניות של אי.די.בי משום שהאמין בחברה, ושהכסף שקיבל מדנקנר היה הלוואה שניתנה אחרי ההנפקה ואינה קשורה להפסדים שנגרמו ל-ISP כתוצאה מהפעילות שביצעה במניית אי.די.בי. כן טען שטרום שלא קיבל ולא השתמש באשראי מהבינלאומי לצורך רכישת מניות אי.די.בי.
טרם נמסרה תגובת סנגוריו של דנקנר, עוה"ד גיורא אדרת ויפעת מנור-נהרי.