$
משפט

בלעדי לכלכליסט

"פשרת שי לבנת": ישלם עד השקל האחרון

לפי הסכם פשרה שהוגש לביהמ"ש ועוסק בתביעות ההדדיות בין שי לבנת לעמוס לסקר ורם בלינקוב, נקבע שהאחרונים יקבלו מלבנת תמלוגים לפי החוזה המקורי שאותו תיאר לבנת בתביעתו כ"תרגיל עוקץ" שבוצע על חשבונו

ענת רואה 07:0931.12.13

התביעה שהגיש לפני שנתיים איש העסקים שי לבנת נגד עמוס לסקר ורם בלינקוב, וכללה האשמות בכך שהשניים "השתתפו בתרגיל עוקץ" על חשבונו, הובילה להסכם שבו התחייב לבנת לשלם ללסקר ולבלינקוב מיליוני שקלים. כך נודע ל"כלכליסט". 

לסקר, לשעבר מנכ"ל חברת חשמל, ובלינקוב, שמונה השבוע ליו"ר חברת נמלי ישראל, נקלעו ל"קו האש" בסכסוך בין לבנת לשני שותפיו בקבוצת החברות הפרטיות שלו, אילן פדלון ואמיר אדלר.

 

לבנת טען בתביעת ענק שאדלר ופדלון הוליכו אותו שולל ובעיקר היטיבו עם עצמם ללא ידיעתו, ואילו שני השותפים טענו שהוא פועל באופן זדוני כדי למנוע מהם בדיעבד את המגיע להם ומתייחס אליהם "כאל פועלים במקום כאל שותפים".

 

אחת הטענות של לבנת נגד שותפיו נגעה לעסקה שערכו עם חברת עמרב שבבעלות לסקר ובלינקוב. לבנת טען שאדלר ופדלון, שניהלו את חברת ימקום הולדינגס שבשליטת לבנת, העבירו לידי לסקר ובלינקוב זכויות שנרכשו על ידי החברה ב־2 מיליון שקל כנגד "תמורה מגוחכת" של 470 אלף שקל בלבד, ובנוסף הם קיבלו זכות לקבלות עמלות שהסתכמו עד למועד התביעה ב־2.4 מיליון שקל.

 

רם בלינקוב רם בלינקוב צילום: גיא אסיאג

 

ביולי 2011 הגישו לסקר ובלינקוב תביעה נגד לבנת בסכום של 262 אלף שקל. השניים טענו באמצעות עו"ד אבנר כהן שלבנת "מסרב בחוסר תום לב" לכבד את אותו הסכם עמלות. לבנת בתגובה תבע מהשניים 17 מיליון שקל, יותר מפי 60 מהסכום שתבעו ממנו. שתי התביעות מעולם לא הוכרעו, מפני שלפני כשנה וחצי ביקשו הצדדים למחוק אותן בנימוק שצריך להמתין להכרעה בסכסוך בין לבנת לשותפיו. בבקשות המחיקה נאמר שהצדדים מסכימים שיוכלו להגישן שוב לאחר שיוכרע הסכסוך הראשי, שהוכרע בשני חלקים, בנובמבר 2012 ובספטמבר 2013.

 

כעת מתברר שבאוגוסט האחרון נחתם הסכם פשרה שבו התחייב לבנת למעשה להמשיך לכבד את הסכם העמלות, חרף הטענות הקשות שהעלה נגדו. בהסכם נכתב שלאור דברים שכתב בית המשפט המחוזי שהכריע בסכסוך בין לבנת לאדלר ופדלון, מוסכם שחברת ימקום של לבנת תשלם ללסקר ולבלינקוב תשלום חד־פעמי של 1.66 מיליון שקל, וכן תשלם להם "תשלומים עתידיים" בהתאם ל"הסכם המקורי". הצדדים חתמו על ההסכם, אך דירקטוריון ימקום טרם אישר אותו בשל התנגדות של אדלר ופדלון לחלק ממנו. במהלך בירור הסכסוך של לבנת ושותפיו, זומנו בלניקוב ולסקר להעיד בבית המשפט. לסקר טען בעדותו שלבנת היה מודע לפרטי ההסכם ולכן לא יכול להתנער ממנו בדיעבד, ואילו בלניקוב טען ל"קשרים חזקים עם משפחת לבנת", ושלעולם הוא לא היה מבצע עסקה שתפגע בשי לבנת.

 

עמוס לסקר עמוס לסקר צילום: עמית שעל

 

לטענת שני השותפים של לבנת "אין מדובר בהסכם 'פשרה', כפי שלבנת ביקש להציגו, אלא בהסכם שבמסגרתו עמרב קיבלה ובדין את כל הכספים שנשללו ממנה ובתוספת ריבית של 4%".

 

על דבר ההסכם דיווח בעקיפין גם לבנת לבית המשפט במסגרת ערעורו על פסק הדין בעניין הסכסוך עם אדלר ופדלון, כשכתב במסמך שהגיש בימים האחרונים שלאור הערותיו של בית המשפט בקשר לעמרב, ואף שאינו מסכים עם כל קביעותיו של בית המשפט בקשר לעסקה, הגיעו ימקום ועמרב להסכם פשרה ש"במסגרתו נקבע שישולמו לעמרב התשלומים שלהם היא זכאית לפי הסכם עמרב". בפסק הדין בסכסוך עם אדלר ופדלון קבע השופט שההתקשרות עם עמרב של לסקר ובלניקוב היתה לגיטימית ואינה נחשבת רשלנות רבתי מצד שותפיו. עוד קבע השופט שמצא את עדויותיהם של לסקר ובלינקוב אמינות.

 

אדלר ופדלון יוצגו על ידי עוה"ד בעז בן צור ואלירם בקל; שי לבנת והחברות בשליטתו יוצגו על ידי עוה"ד גיורא ארדינסט, רן שפרינצק, אבי סתיו וגיל רון.

 

משי לבנת נמסר: "עקב סעיף הסודיות, אין באפשרותנו להתייחס".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x