העליון: לדון מחדש בביטול אישומים בפרשת קרטל הקבלנים
אחד האישומים נגד 35 חברות קבלניות ובעלי תפקידים בהן נמחק לאחר שהתקבלה טענתם כי במקרה דומה לא הוגש כתב אישום. גרוניס: "לא די במקרה זהה אחד ויחיד בו פעלו הרשויות בדרך שונה לבטל כתב אישום במקרה אחר"
בית המשפט המחוזי בירושלים ידון שוב בהחלטתו לבטל את האישום בגין אי הגשת הצעות למכרז בפרשת קרטל הקבלנים, כך פסק הרכב של שלושה שופטי בית המשפט העליון בראשות הנשיא אשר גרוניס. המחוזי קבע כי רשות ההגבלים העסקיים נקטה באכיפה בררנית במקרה זה.
- אישום: התאחדות הקבלנים וחבריה ערכו הסדרים כובלים
- בלעדי ל"כלכליסט": חשיפת העדויות בפרשת קרטל הקבלנים נמשכת
- פרשת קרטל הקבלנים: נשיא ההתאחדות הסכים להסדר טיעון
לפני כשנה קיבל השופט משה יועד הכהן מהמחוזי ירושלים טענת 'הגנה מן הצדק' של הנאשמים, 35 חברות קבלניות ובעלי תפקידים בהן, בשל העובדה כי במקרה דומה אחר הרשות לא הגישה כתב אישום. מדובר בהחלטתה של הממונה על ההגבלים העסקיים לשעבר, רונית קן, שלא להגיש כתבי אישום נגד 18 מוסדות רפואיים שתיאמו ביניהם אי הגשת הצעות למכרז ניסויי לרכישת שירותי אשפוז גריאטרי לקשישים, שפרסמו משרד הבריאות והאוצר.
"מסופקני אם ראוי לקבוע כי די במקרה זהה אחד ויחיד בו פעלו הרשויות המינהליות בעבר בדרך שונה ולא הגישו כתב אישום, כדי להוביל בהכרח לביטולו של כתב אישום במקרה דומה אחר", כתב הנשיא גרוניס. הוא הוסיף כי "האם אין חשש שביטולו של כתב אישום בשל אכיפה בררנית ישמש, שלא במכוון, כהיתר לעבור על הוראת החוק המסוימת בה מדובר? ניתן להציג את הדילמה בצורה קצת שונה: אם מבוטל כתב אישום בשל אכיפה בררנית, מתי תהא רשאית הרשות המינהלית לשנות כיוון ולפעול לאכיפתו של אותו חוק שבית המשפט אישר, ולוּ בעקיפין, כי אין לאוכפו? ולענייננו הקונקרטי: אילו נותר פסק-דינו של בית המשפט המחוזי על כנו, מתי הייתה רשאית התביעה להגיש כתב אישום במקרה דומה?".
לפסק הדין שכתב השופט עוזי פוגלמן, הצטרף גם השופט סלים ג'ובראן.
את רשות ההגבלים ייצגו עורכי הדין אורי שוורץ, מיכל כהן, אוהד בורשטיין ואסנת שלזינגר.