עו"ד ארגז והשופטת אלשיך זומנו לפגישת פיוס בלשכת שר המשפטים
יעקב נאמן הזמין את עו"ד רפאל ארגז לפגישה אישית איתו ועם השופטת ורדה אלשיך. ראשי המחוזות בלשכה זומנו בנפרד למועד מאוחר יותר באותו יום. ארגז ביקש מהשר שלא להגיע לבדו לפגישה
עו"ד רפאל ארגז, הנחשב "גיבור" פרשת הפרוטוקול המשופץ, צפוי להיפגש ביחידות ביום שישי עם סגנית נשיאת בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופטת ורדה אלשיך, ועם שר המשפטים יעקב נאמן. זאת, בעקבות יוזמת פיוס של השר נאמן, שהציע לערוך את הפגישה המשולשת בלשכתו.
כחצי שעה לאחר מכן צפויה להתקיים אצל נאמן פגישה נוספת, שבה ישתתפו חמישה ראשי המחוזות בלשכת עורכי הדין שקראו לנאמן לנקוט צעדים משמעתיים נגד אלשיך ובהשתתפות השופטת אלשיך.
ל"כלכליסט" נודע כי השר נאמן התקשר בעצמו לעו"ד ארגז והציע לו להשתתף בפגישה. במהלך השיחה הטלפונית ביניהם, סיפר נאמן כי הוא לאורך יותר מ־40 שנה כעורך דין שימש בין היתר ככונס נכסים, כך שהוא מכיר את התחום ואופיו מקרוב. שר המשפטים הסביר לארגז כי לדעתו יש לפעול להרגעת הרוחות והמתחים בין הצדדים, ולכן הוא יזם את הפגישה.
דורש התנצלות פומבית בכתב
עו"ד ארגז השיב לנאמן כי אין בכוונתו להסתפק בהתנצלות בעל פה מצד השופטת אלשיך כלפיו, ושבדעתו לדרוש, לכל הפחות, התנצלות פומבית בכתב.
עוד נודע כי אתמול פנה עו"ד ארגז לנאמן ואמר שהוא מעדיף שלא להגיע לבדו לפגישה, אלא לצרף אליו הן את עו"ד חיים ארבל, שהיה אף הוא נוכח בדיון שבו התעמתו אלשיך וארגז, והן את ראשי חמשת המחוזות בלשכה. טרם התקבלה עמדתו של השר נאמן בנושא.
פרשת הפרוטוקול תחילתה בדיון שהתקיים בספטמבר 2011 באולמה של השופטת אלשיך, שבו ביקש עו"ד ארגז להתמנות כמנהל מיוחד בתיק פשיטת רגל של חייב. במהלך הדיון התעמתה אלשיך עם ארגז, וטענה כי הוא הסתיר ממנה שבתיק הוגשה תגובה של בנק הפועלים. לאחר הדיון הכניסה אלשיך 36 תיקונים בפרוטוקול והעבירה את הפרוטוקול המתוקן כתלונה רשמית נגד ארגז ללשכת עורכי הדין. כשארגז התבקש להשיב לתלונה הוא גילה לטענתו את השינויים, התלונן על אלשיך ללשכה, ומחוז תל אביב בראשות עו"ד אפי נוה הגיש תלונה נגד אלשיך לנציב התלונות על שופטים, השופט בדימוס אליעזר גולדברג. תוך זמן קצר הצטרפו ארבעה ראשי המחוזות האחרים לעמדתו של עו"ד נוה. לפני כחודשיים קבע הנציב גולדברג כי התלונות נגד אלשיך מוצדקות וכי היא הכניסה כמה תיקונים מהותיים בפרוטוקול, באופן שהיה בו לסבך את עו"ד ארגז ולייחס לו מניע אישי. נשיא בית המשפט העליון אשר גרוניס המתין במשך כחודש וחצי לשובה של אלשיך משבתון בחו"ל אך עם שובה נפגש עמה ופרסם החלטה שלפיה לא ינקוט צעדים כלשהם נגד אלשיך, כשהנימוק המרכזי הוא שהנציב לא המליץ לו לעשות זאת. מאחר שגם לשר נאמן יש סמכות לנקוט הליכים נגד שופטים, עברה ההחלטה לידיו כשראשי המחוזות ועו"ד ארגז דורשים ממנו לפעול.
"נאמן מתלבט כיצד לנהוג"
לפני כשבוע נפגש נאמן עם עו"ד ארגז ועם חמשת ראשי המחוזות. לאחר הפגישה סיפר ארגז שהתרשם שהשר "מבין את חומרת המקרה, ומתלבט כיצד עליו לנהוג. הוא מחפש את הפתרון הפרקטי לאור המצב המשפטי שבו בכל אחד הפורומים יושבים שופטי בית המשפט העליון שסביר שלא יכריעו נגד עמדת הנשיא גרוניס". בשיחה עצמה הזכיר ארגז לנאמן שדווקא בגלל עברו הוא יכול להבין מהי 'רדיפה משפטית'. נאמן אכן הזדהה עם הדברים, אך כאמור הצביע על הקשיים.
בלשכת עורכי הדין שוקלים גם פנייה לבג"ץ. לצורך זה הוזכר עו"ד אילן בומבך שייצג את ראשי המחוזות. גם מסלול זה הוא בעייתי: ספק רב אם יש כאן עילה, וספק גדול עוד יותר אם בג"ץ יפסול את החלטתו של נשיא בית המשפט העליון.
דוברות בתי המשפט סירבה אתמול להתייחס להשתתפותה הצפויה של השופטת אלשיך בפגישה עם ארגז ועם נאמן. "אנחנו לא מוסרים מידע על לו"ז השר ו/או על פגישות שלו. יש לפנות לשר".
מלשכת השר נאמן לא התקבלה תגובה.