הסתיימה ללא תוצאות פגישה נוספת בין העובדים הסוציאלים לאוצר
העובדים הסוציאלים דרשו לגבש מנגנון אכיפה שיבטיח כי העמותות ישלמו בפועל את הסכום שהציעו אנשי האוצר. השביתה תימשך גם מחר ותיכנס ליומה החמישי
הסתיימה ללא תוצאות פגישה נוספת בין העובדים הסוציאלים לנציגי האוצר. העובדים הסוציאלים דרשו לגבש מנגנון אכיפה שיבטיח כי העמותות ישלמו בפועל את הסכום שהציעו אנשי האוצר. השביתה תימשך גם מחר ותיכנס ליומה החמישי.
הפגישה התקיימה בבית ההסתדרות בהשתתפות נציגי העובדים הסוציאלים, ההסתדרות, משרד האוצר ומשרד הרווחה.
טרם הפגישה אמר הממונה על השכר באוצר, אילן לוין, כי אין פערים גדולים בין הצדדים בנושאי השכר, והוא משוכנע כי יגיעו לפתרון לשביעות רצון הכל.
שר הרווחה והתקשורת, משה כחלון, אמר היום בדיון בכנסת לגבי שביתת העובדים הסוציאליים כי היא החלה "ממקום לא טוב, עם פערים אדירים". לדברי כחלון, על פי ההסכמות המתגבשות שכרם של עובדים סוציאליים במגזר הציבורי ובעמותות יעמוד לכל הפחות על 6,000 שקלים. "גם מ"פ ביו"ש מגיע לשכר הזה, ויש קבוצות גדולות בעם הזה שלא מגיעות לרמת השכר הזאת", אמר כחלון.
גם אתמול הסתיימה ללא תוצאות פגישה נוספת בין נציגי העובדים לאוצר. הצדדים חלוקים בשני נושאים עיקריים - עלות תוספות השכר שיינתנו לעובדים והחלת התוספות גם על 5,000 העובדים הסוציאלים המועסקים בעמותות המספקות שירותים למדינה.
במשרד האוצר ניסו לשדר בימים האחרונים כאילו הם מעוניינים לתת תוספות שכר דיפרנציאליות בעוד ההסתדרות מסרבת, למרות שיו"ר איגוד העובדים הסוציאלים, איציק פרי, הצהיר כבר לפני חצי שנה כי הוא מוכן לתוספות דיפרנציאליות.
כמו כן, דורשים העובדים הסוציאלים גם שינוי מבנה השכר, כך ששכר היסוד יעמוד על מעל לשכר המינימום. עם זאת, הסיכוי למהלך שכזה הוא נמוך ביותר, שכן באוצר חוששים כי הוא יוביל לדרישה כוללת יותר של ההסתדרות לעשות מהלך דומה בכלל עובדי המגזר הציבורי, מה שיוביל לעלייה דרמטית בהוצאות השכר של המדינה.