גאידמק: "הח"כים מדברים וצורחים, ובינתיים אני מעביר 50 אלף שקל ביום לביקור חולים"
בדיון בוועדת הכספים על עתידו של בית החולים שנקלע לגירעונות כבדים, סירב משרד האוצר להעביר למקום הלוואה של 30 מיליון שקל. ח"כ משה גפני: "אין לאיש פקפוק בצורך להשאיר את בית החולים"
"הם יכולים לדבר ולצרוח ואני בינתיים עושה. עד היום נתתי 200 מיליון שקל לבית החולים ביקור חולים. הוא נחוץ לירושלים, והמדינה צריכה לעשות הכל כדי לתמוך בו". כך אמר ארקדי גאידמק ל"כלכליסט", לאחר דיון בוועדת הכספים על עתידו של בית החולים ביקור חולים. גאידמק, שנכח בחלק מהדיון
ועדת הכספים ניהלה היום (ב') דיון סוער סביב איום סגירת בית החולים שבמרכז ירושלים. נציגי בית החולים, שנקלע לגירעונות קשים, חזרו על תחינתם להלוואה של 30 מיליון שקל מהמדינה, וזכו לגיבויים של יו"ר הוועדה משה גפני וסגן שר הבריאות יעקב ליצמן. עם זאת, נציג האוצר, משה בר סימן טוב, סירב לסמוך את ידיו על הבקשה. לדבריו, "אנו שואפים להעביר את פעילות ביקור חולים להדסה ושערי צדק. מי שמדבר על זה שהממשלה תעביר כסף גורם לניצול לא יעיל של הזמן. אנשים עוברים כל הזמן ממקום עבודה אחד לאחר".
עובדים של בית החולים הפריעו ללא הפסקה לנאומו של בר סימן טוב והתפרצו בקריאות. שלוש מהן הזדעקו כי "יפטרו אותנו, איפה נעבוד? איך אתה יכול לתת 50 מיליון שקל להדסה, לסבסד את לניאדו ולסגור את ביקור חולים? איך נחיה בלי פנסיה?"
ח"כ ציון פיניאן (ליכוד), אמר שהקריאות של חברי אופוזיציה, שלא לתמוך בתקציב עד למציאת פתרון, מהוות פוליטיקה זולה. פיניאן קרא "להעניק להנהלה החדשה, ארכה של שנתיים להתייעל ולהעמיד את בית החולים על רגליו". ח"כ שלי יחימוביץ' הציעה להלאים את בית החולים ולהחזירו למתכונתו הקודמת, שכן לדבריה, אין ויכוח על נחיצותו.
בסיכון הדיון הוועדה קיבלה החלטה פה אחד שבית החולים לא ייסגר, שעד תום ההסכם עם הבעלים ועם ההנהלה הנוכחית יינתן לבית החולים להתנהל באופן שוטף ושבכל פתרון שיוצע, העובדים לא ייפגעו. עם זאת, מדובר בהצעה עקרונית בלבד, וההחלטה הסופית נתונה בידי משרד האוצר. לסיכום הדיון אמר גפני כי בית החולים משרת את כל האוכלוסייה, וכי "אין לאיש פקפוק בנושא הצורך להשאיר את ביה"ח. אין בר דעת אחד שלא יגיד כך. וועדת הכספים מחליטה ומצהירה שאין לאפשר את סגירת בית החולים. בשנתיים הקרובים יש להמשיך להפעיל בית החולים כרגיל, עד תום מועד ההסכם החתום בנושא. לאחר מכן יש להגיע להחלטה ברורה בנושא בית החולים, ומציאת פיתרון לעובדים הרבים הפועלים במקום".