הוכרז סכסוך עבודה במפעלי ים המלח עקב "היד הקשה" של ההנהלה
הסכסוך הוכרז כשבועיים בלבד לאחר תחילת המו"מ על הסכם השכר החדש; בהסתדרות טוענים כי ההנהלה מתכוונת לנכות כסף משכרם של כמה עשרות עובדים, עקב שיבושים קלים שנרשמו במפעל בחודש שעבר
עובדי מפעלי ים המלח החליטו אמש על הכרזת סכסוך עבודה; המכתב הרשמי בעניין יישלח היום. המשמעות: בתוך שבועיים יוכלו העובדים לנקוט עיצומים ואף להשבית את העבודה במפעל שמקבוצת כיל.
הרקע לסכסוך הוא "היד הקשה של ההנהלה", כדברי העובדים, במשא ומתן על הסכם השכר החדש
לטענת מרחב הנגב של ההסתדרות, הסיבה להכרזה המוקדמת יחסית של סכסוך העבודה היא כוונת ההנהלה לנכות כסף משכרם של כמה עשרות עובדים, עקב שיבושים קלים במפעל בחודש שעבר כתוצאה ממתחים בין מועצת העובדים להנהלה לקראת תחילת המשא ומתן. השיבושים נעשו באישור מרחב הנגב של ההסתדרות, אולם אז לא היה סכסוך עבודה תקף במפעל, כך שלמעשה עולה ספק אם היו חוקיים. הסכום המדובר, שעומד על כמה מאות שקלים לעובד, אמנם קטן יחסית, אולם לדברי יו"ר מרחב הנגב של ההסתדרות מאיר בביוף, מדובר בעניין עקרוני. "בשבועיים האחרונים עשיתי מאמצים גדולים למנוע מהחברה את הצעד החריג והלא מקובל הזה, אך ללא הועיל", אומר בביוף.
במפעלי ים המלח מועסקים כ־1,500 עובדים, רובם ככולם בהסכם קיבוצי. העובדים משתכרים משכורות גבוהות יחסית שיכולות להגיע ליותר מ־20 אלף שקל ברוטו לחודש, ובשנה האחרונה אף זכו לבונוס ממוצע של 71 אלף שקל לעובד, הנחשב נמוך ביחס לשנים האחרונות. המו"מ על ההסכם הנוכחי מגשים את הציפיות ממנו ונהפך לקשוח, שכן העובדים מצדם מצפים להעלאות שכר משמעותיות, בעוד שהחברה מתריעה מפני פגיעה ברווחיה בעקבות הגדלת התמלוגים למדינה והסרת ההטבות לפריפריה בסכום של 800 מיליון שקל.
ממפעלי ים המלח נמסר בתגובה, כי "לדעת החברה אין כל עילה להכרזת סכסוך עבודה. בקשת מועצת העובדים להכרזת סכסוך העבודה הוגשה מטעמים בלתי ענייניים כאשר המו"מ על הסכם העבודה רק החל ולאחר שהתקיימה ישיבת מו"מ אחת בלבד ובה מועצת העובדים רק החלה בהצגת דרישותיה. יצוין כי בישיבה זו יו"ר מועצת העובדים כלל לא מצא לנכון להשתתף.
"הנהלת החברה הודיעה כבר בתחילתו של המו"מ כי בכוונתה לנהל משא ומתן פתוח, ענייני ובתום לב ולהגיע עם מועצת העובדים להסכם הגון והוגן. החברה מצפה ממועצת העובדים לנהוג באופן דומה במטרה להגיע להסכמות סביב שולחן הדיונים לטובת החברה ולטובת עובדיה".