הסכסוך במלרג: הבורר הפחית 9 מיליון שקל מהסכום שישולם למנכ"ל לשעבר
בעל החברה מיכאל הירשברג ישלם לשותפו לשעבר יוסי מלמד 36 מיליון שקל. הסכום הופחת בעקבות הירידה בשווי החברה
שבועיים לאחר שאושרה הקפאת ההליכים של חברת מלרג נראה כי הסכסוך בין השותפים לשעבר מיכאל הירשברג ומנכ"ל מלרג לשעבר, יוסי מלמד, הסתיים. הבורר בעניינם, השופט בדימוס שלום ברנר, פסק היום (א') כי הסכום שהירשברג ישלם יופחת ב-9.3 מיליון ויעמוד על כ-36 מיליון שקל.
ברנר לא קיבל את טענותיו של הירשברג וקבע כי הסכם ההיפרדות העסקית שנכרת בין השניים ב-17 בספטמבר 2007 שריר וקיים וימשיך להיות תקף. למרות זאת, "בשל הטעויות שנפלו באומדני ההכנסות של מספר פרויקטים שהיו באחריות מלמד, וההשלכות הרציניות של הטעויות על הערכת השווי של מניות מלמד במלרג, יש להפחית ממה שהירשברג אמור לשלם למלמד 9.3 מיליון שקל", כתב הבורר. סכום זה נקבע על ידי הבורר הקודם , רמי קוך, בנובמבר 2007.
חברת קבלנות התשתיות מלרג הוקמה על ידי מלמד והירשברג בשנות התשעים. במהלך 2006 החל להתפתח סכסוך בין השניים, ששימשו מנכ"לים משותפים, בין השאר על רקע שאלת הרחבת פעילותה של מלרג לחו"ל. בנובמבר 2006 הודיע הירשברג לשותפו על הפעלת הסכם ההיפרדות בין הצדדים ולבסוף רכש הירשברג את חלקו של מלמד לפי שווי של 165 מיליון שקל. כחלק מהליך ההיפרדות שילם הירשברג עד כה למלמד כ-28 מיליון שקל, וסוכם שישלים את יתרת הסכום בתוך כשנה (46 מיליון שקל).
מאז ההסכם צנח שווי השוק של מלרג בעשרות אחוזים, הירשברג התקשה לעמוד בתשלום ופנה לבית המשפט בבקשה לבטל את הסכם ההיפרדות. מלמד מצדו הגיש תביעה, שבה דרש כי מלרג תשלם לו פיצויי פיטורים והלנת שכר בהיקף של 5.6 מיליון שקל.
בנובמבר 2008 הודיעה מלרג כי בעקבות בדיקה חוזרת של מצב הפרויקטים, היא תבצע הצגה מחדש של דו"חותיה הכספיים מאז הדו"ח השנתי לשנת 2006. בדו"חות החדשים הוקטן ההון העצמי של מלרג ב־10 מיליון שקל. את האחריות למחדל הטילה החברה על מלמד, ונטען כי הטעה את החברה.
מיכאל הירשברג יוצג באמצעות עו"ד אלי כהן ממשרד גורניצקי ושות'. מלמד יוצג באמצעות עורכי הדין רובי בכר ומיטל בן בסט ממשרד פישר בכר חן. עו"ד בן בסט מסרה לאחר מתן הפסק כי "בכוונתנו להגיש בקשה לאישור פסק הבורר כי מבחינתנו התוצאה טובה. הירשברג קיווה לבטל את ההסכם עם מלמד והבורר דחה את הבקשה. במקרה ההפוך היינו יכולים להיות במצב בו מלמד צריך להחזיר 30 מיליון שקל ולקבל אחוזים בחברת מלרג, שמצבה כיום ידוע לכל".