האוצר הגיש לממשלה תוכנית מקיפה לצמצום מספר העובדים הזרים
העסקת עובד זר לא חוקי תביא לקנס מינימלי של 10,000 שקל על כל עובד. רשות המסים תערוך ביקורות אצל מעסיקים של עובדים זרים לא-חוקיים. תקנות חדשות יקשו על עובדים זרים לעבור מהענף שלשמו באו לארץ לענף אחר
הממשלה מנסה למצוא פתרון לבעיית 125 אלף העובדים הזרים הלא חוקיים שנמצאים בארץ. משרד האוצר פרסם היום (ד') תוכנית חדשה לצמצום מספר העובדים הזרים הלא חוקיים. התוכנית תידון בממשלה ביום ראשון הקרוב.
לפי התוכנית, העסקת עובד זר שלא כדין תביא לכתב אישום פלילי
לפי התוכנית, הסנקציות נגד מעסיקים ייעשו בתיאום עם רשות המסים. מנהל רשות המיסים, יהודה נסרדישי, הודיע לשר האוצר, יובל שטייניץ, כי מעתה לא יוכרו למעסיק הוצאות השכר הנוגעות להעסקת עובד זר שאינו חוקי והרשות תערוך ביקורות ניהול ספרים לצרכי מס אצל נישומים המעסיקים עובדים זרים בניגוד לחוק כדי לבדוק אם נעשו גם עבירות מס.
התוכנית קובעת עוד, כי יחידת האכיפה של רשות ההגירה הפועלת נגד המעסיקים (לא יחידת עו"ז) תוכל לפנות ישירות לבית המשפט לקבלת צו כניסה לשטחים פרטיים שבהם על פי החשד מועסקים עובדים זרים לא חוקיים, או שמועסקים עובדים בהיתר אך תוך הפרת חוקי העבודה. בנוסף, עובד סיעוד שתקופת ההיתר שלו הסתיימה יקבל את כספי הפיצויים והפנסיה להם הוא זכאי באופן ישיר בעת עזיבתו את הארץ, כמו בשאר תחומי ההעסקה. כך, אומרים באוצר, יובטח כי העובד יקבל את הכספים להם הוא זכאי כדין ולא יהיה לו תמריץ להמשיך להישאר בארץ באופן לא חוקי.
התוכנית כוללת גם הארכת תקופת המאסר המינימלית למי שגבה דמי תיווך שלא כחוק מעובד זר (חוקי או לא חוקי) מ-6 חודשים ל-3 שנים, חיוב לשכות פרטיות שמביאות עובדים זרים בתחום הסיעוד לארץ להשלים לעובד שכר עבודה של שנה גם אם אותו עובד לא עבד בכל התקופה, והקמת מאגר השמה לעובדים זרים בסיעוד שהגיעו כעובדים חוקיים אך אינם פועלים על פי ההיתר,
סנקציות יופעלו גם נגד העובדים הזרים עצמם. כך, תישלל הזכות משוהה בלתי חוקי לבקש חידוש מיידי של אשרת עבודה, הוא יורחק מהארץ ותקבע תקופת צינון שלפני סיומה הוא לא יוכל לבקש אישור עבודה בישראל. בנוסף, על-מנת למנוע מעבר של עובדים מענף שלשמו באו לענף אחר, נקבע בתוכנית כי יוגדר תחום העיסוק בהיתר ההעסקה של העובד ומי שלא עובד בתחום שנקבע למשך 90 יום ומעלה יורחק מהארץ.
התוכנית גובשה על-ידי שר האוצר יחד עם שר הפנים, אלי ישי, שר המשפטים יעקב נאמן, ראש המועצה הלאומית לכלכלה, פרופ' יוג'ין קנדל, והמשנה לנגיד בנק ישראל, פרופ' צבי אקשטיין.