יש משקיע למוליתן: צבי מאיר – בעל מפעל למיחזור באזור תעשייה ברקן
בדיון בבית המשפט סירב בנק דיסקונט להצעה שישקיע מיליון שקל במפעל עד למכירתו, בטענה כי "אין היתכנות כלכלית לתוכנית שהוצגה"
נחשפה זהותו של המשקיע הפוטנציאלי במפעל מוליתן שבנהריה: היום (ד') במהלך הדיון בעניין מוליתן בבית המשפט המחוזי בחיפה התברר כי צבי מאיר, בעל מפעל למיחזור פסולת טקסטיל מאזור התעשייה ברקן שמעסיק כ-150 עובדים, מעוניין להשקיע במוליתן שמונה לו כונס בשבוע שעבר בגלל חובות של
השופט, ד"ר עדי זרנקין, החליט לתת לצדדים יממה נוספת כדי לקדם את המשא ומתן עם מאיר. מאיר עצמו פנה לשופט ואמר: "אני וותיק בענף. אני מכיר באופן כללי את הפעילות של מוליתן מתוך הענף, לא חושב שתהיה לי בעיה להפעיל את זה, אני מעוניין להיכנס לעניין".
עוד לפני שנחשפה זהותו של המשקיע, בנק דיסקונט השיב בשלילה על ההצעה שהועלתה בדיון הקודם – שישקיע מיליון שקלים נוספים בשביל להפעיל את המפעל עד למכירה. "הבנק בחן את ההצעה ואת התוכנית הכלכלית שהוצגה לו באמצעות יועצים כלכלים, והגיע למסקנה שנכון להיום אין היתכנות כלכלית לתוכנית שהוצגה, הבנק סובר שלא יהיה די ממילא בהשקעה של מיליון שקלים להפעיל את המפעל לתקופה הנדרשת עד שתושלם המכירה", אמר עו"ד רון חכים שייצג את הבנק בדיון.
יו"ר מרחב הגליל המערבי בהסתדרות, אשר שמואלי, הגיב על סירוב הבנק ואמר בדיון, כי "הבנק מתנהג בצורה לא אנושית, אפשר לחשוב כמה זה מיליון שקל... יש גבול לכל תעלול, אני יכול לצפות איזה עוד פטנטים יעשה (הבנק, מ"ש) לי בדרך. מבקש שיהיה עוד אחד שיפקח עין, לא יודע אם לא יגרש את צבי מחר".
עו"ד שאול קוטלר, המייצג את הבעלים, היה זה שניהל בשלב זה את המגעים עם המשקיע. עו"ד גלילה הורנשטיין, המייצגת את 100 עובדי מוליתן והיתה בסוד העניין התייחסה להצעה של מאיר ואמרה, כי "זה נשמע פתרון יוצא מן הכלל ואם הבנק אומר אני לא רוצה ומישהו אומר: "אני כן רוצה" מבקשים לאפשר לו להפעיל עד ה-8 בינואר ואף אחד לא יפגע בנושא הבנקים".
בהסתדרות בירכו על הודעתו של מאיר. מחר יקיים בית המשפט דיון נוסף בנושא, בתקווה כי פרטי העסקה בין מאיר לבנק יסגרו עד אז.
קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט.לחצו להרשמה