בית המשפט מינה כונס למפעל הטקסטיל מוליתן
המפעל שרוי בחובות של 32 מיליון שקל לבנק דיסקונט, אשר אינו מוכן להעביר לבנק אשראי נוסף לקניית חומרי גלם ותשלום שכר ל-100 עובדי המפעל, שלא קיבלו את משכורות חודשים אוקטובר ונובמבר
בית המשפט המחוזי בחיפה קיבל היום (א') את בקשת בנק דיסקונט ומינה כונס נכסים למפעל הטקסטיל מוליתן בנהריה.
לכונס מונה עו"ד עופר אטיאס, מי שגם היה המנהל המיוחד מטעם הבנקים במפעל ויטה פרי-גליל. הערב התייצב עו"ד אטיאס במפעל, מסר את צו הכינוס והחליף את המנעולים.
בהסתדרות הגיבו בזעם לצעד של דיסקונט, לאחר שבהסתדרות היה הרושם כי המצב במפעל הולך לקראת הסדר עם הבנקים. בשבוע שעבר החלו להתקיים מגעים עם הנהלת הבנק, במטרה למצוא פתרון מוסכם שיאפשר את המשך פעילות המפעל והעסקת העובדים.
יו"ר מרחב גליל מערבי בהסתדרות, אשר שמואלי, אמר היום כי "התייצבותו של הכונס בשערי המפעל היכתה את העובדים בתדהמה. בנק דיסקונט הבטיח לנו הבטחות אך בפועל עשה פעולה חד-צדדית מאחורי גבם של העובדים".
שמואלי יכנס מחר את העובדים בבית ההסתדרות בנהריה לאסיפת חירום דחופה. במקביל מינה היועץ המשפטי של האגף לאיגוד מקצועי, עו"ד שי תקן, את עו"ד גלילה הורנשטיין לייצג את העובדים בתיק הכינוס. עו"ד תקן אמר כי "אנחנו נערכים לכל תרחיש אפשרי. אנחנו לומדים את הבקשה ומגבשים את תגובתנו. בכל מקרה נעמוד לימין העובדים בדרישה חד-משמעית שבכל הסדר שיגובש יובטחו זכויות העובדים".
"מוליתן" בנהריה מעסיק כ- 100 עובדים, בעיקר נשים מהאיזור. המפעל נקלע לקשיים והעובדים לא קיבלו את שכרם בחודש אוקטובר ונובמבר. עקב הקשיים הכספיים של המפעל, השרוי בחובות של 32 מיליון שקל לדיסקונט, הבנק לא מוכן להעביר אשראי נוסף בסך של 3 מיליון שקל לקניית חומרי גלם ותשלום שכר לעובדים.
תגובת בנק דיסקונט: "ההסתדרות צריכה להפנות טענותיה לבעלי המפעל או לכל גורם אחר במדינה שאחראי על תעסוקה. דיסקונט עשה מעל ומעבר בשלוש השנים האחרונות, על מנת לסייע למפעל להחלץ ממצבו. בתקופה זו, הגדיל הבנק את היקף האשראי ב-50%. כמו כן, קיים שיחות עם בעלי המפעל ומספר יועצים כלכליים חיצוניים, שבדקו את נתוני המפעל. משהתברר שהפתרונות היחידים המוצעים כרוכים בהגדלה נוספת של היקף האשראי, החליט הבנק שלא נותרה לו ברירה, אלא ללכת לכינוס."