הסתיים הסכסוך באוניברסיטת תל אביב; ליאורה מרידור תישאר בתפקידה
חבר הנאמנים מוותר על בקשתו להדיח את הוועד המנהל בראשות ליאורה מרידור ובתמורה יקבל נציגים מטעמו בוועד המנהל ושינויים בחוקה שיחלישו את כוחו של הוועד המנהל
תם הסכסוך באוניברסיטת תל אביב. כפי שפורסם הבוקר ב"כלכליסט", יו"ר הוועד המנהל של אוניברסיטת תל אביב, ליאורה מרידור, ויו"ר חבר הנאמנים של האוניברסיטה, בובי גולדברג, נפגשו אמש וסיכמו על "הפסקת אש".
על פי הסיכום שהושג בין הצדדים, יוכנסו שינויים בחוקת אוניברסיטת תל אביב באופן שיחליש את כוחו של הוועד המנהל ויחזק את כוחם של חבר הנאמנים. מרידור לא נענתה לדרישתו של גולדברג להתפטר מתפקידה אולם היא כן הסכימה להכניס שני נציגים של חבר הנאמנים לוועד המנהל. כמו כן הוסכם כי מעתה והלאה, רוב מיוחד מכלל חבר הנאמנים יוכל להעביר חברים מהוועד המנהל מתפקידם, בניגוד למצב ששורר היום.
לצורך יישום ההסכם תוקם ועדה על ידי נשיא האוניברסיטה, יוסי קלפטר, אשר תכלול ארבעה חברים (נציג הנשיא, הסנאט, חבר הנאמנים והוועד המנהל) והיא תפעל להגדרת נושאים אלה, ביניהם הגדלת מעורבות חבר הנאמנים, אשר יבואו לידי ביטוי בשינוי החוקה.
בהודעה משותפת שהוציאו הצדדים הם הבהירו כי בתהליך הזה תוגדר באופן הנכון והמיטבי סמכותם ואחריותם של האורגניים באוניברסיטת תל אביב. כמו כן הוסכם כי חבר הנאמנים יאשרר את מינוי הנשיא החדש קלפטר ואף הודיע כי ביחד עם מרידור הוא מחזק את ידיו.
גם יו"ר ותת, פרופ' מנואל טרכטנברג הודיע כי הוא מברך על ההסכם ורואה בו צעד חיובי ופתרון מיטבי למשבר וכי אין לו התנגדות לשינויים בחוקה.
פרופ' קלפטר דיבר הערב בישיבת הסנאט ואמר לחברי הסגל: "אני מקווה כי ההסכם אליו הגיעו היום מקרב אותנו להבנות חדשות, להסדר בין חבר הנאמנים והוועד המנהל, לשיתוף פעולה והעיקר, ליכולתנו להתמקד במה שעל כולנו לעסוק בו - קידומה של האוניברסיטה במחקר, בהוראה ובהקניית ערכי תרבות וחינוך".
קלפטר המשיך באמרו: "חברי חברי הסגל, התחלתי את תפקידי בתקופה לא קלה לאוניברסיטה. אני מאמין כי היום הנחנו מאחורינו ריב ומחלוקת ונוכל לצאת אל דרך חדשה. אין לנו צורך במילים גבוהות, יש לנו צורך בהבנה ובאמונה כי נוכל להשיב לאוניברסיטה את רוחה הטובה, רוח המחקר, ההוראה והמצוינות. אנו זקוקים להם, מערכת החינוך זקוקה לכך ומדינת ישראל ראויה לכך".
דרמה בין הכתלים
בחודשיים האחרונים מתרחשת דרמה של ממש בין כתליה של אוניברסיטת תל אביב. יציבות האוניברסיטה החלה להתערער כבר בקיץ האחרון עם פיטוריו של הנשיא היוצא צבי גליל. בהמשך נחשף ב"כלכליסט" כי מרידור מימשה את תיק המניות של האוניברסיטה בלב המשבר הכלכלי, בניגוד לחוות דעתה של ועדת ההשקעות של האוניברסיטה. ועדת ההשקעות התפטרה וחבר הנאמנים החליט לצאת למאבק בחברי הוועד המנהל.
המאבק הציבורי הגיע לשיאו לפני כשבועיים בעצומה שעליה חתמו 30 חברים בוועד המנהל, בהם תורמים מרכזיים כמו כצמן ועזריאלי, בדרישה לפטר את הוועד המנהל בראשות מרידור. נוסף על כך איימו החברים בחבר הנאמנים לעצור את התרומות למוסד.
הות"ת: מברכים על ההסכם
מהוועדה לתכנון ותקצוב (הות"ת) נמסר כי "בעקבות ההסכם שהושג בין הגופים האורגניים של אוניברסיטת ת"א, שוחח בשעה האחרונה יו"ר הוועדה לתכנון ולתקצוב, פרופ' מנואל טרכטנברג, עם ד"ר ליאורה מרידור ומר רוברט בובי גולדברג ובירך אותם על ההסכם שהושג בין הוועד המנהל וחבר הנאמנים של אוניברסיטת ת"א. טרכטנברג עידכן בנושא את שר החינוך ויו"ר מל"ג, ח"כ גדעון סער".
פרופ' טרכטנברג אמר כי הוא "שמח על כך שטובת האוניברסיטה עמדה לנגד עיניהם ומברך על הצלחתם להתגבר על המחלוקות. אוניברסיטת ת"א היא אחד המוסדות החשובים והמפוארים במערכת ההשכלה הגבוהה בישראל, נדרש מאמץ מיוחד על מנת לטפל במשבר עם כל הרגישויות שהיו בו. כעת, על כל הצדדים להתגייס על מנת להצעיד את האוניברסיטה קדימה ולהבטיח את עתידה תוך שיפור רמת המחקר וההוראה".