$
קריירה

בצל הסערה באוניברסיטת ת"א - מליאת הסנאט אישרה מינויו של פרופ' יוסי קלפטר לנשיא

מינוי קלפטר אושר ברוב של 213 תומכים לעומת 24 מתנגדים ו-21 נמנעים. מקורבי ליאורה מרידור: מדובר בניצחון גדול ובהבעת אמון בדרכה

נעמה סיקולר 19:4421.10.09

בישיבה סוערת של מליאת הסנאט באוניברסיטת תל אביב ועל רקע המתיחות הקשה בין הגופים המנהלים את האוניברסיטה בשבועות האחרונים, אושר הערב (ד') מינוי נשיא חדש לאוניברסיטת תל אביב, פרופ' יוסי קלפטר, מי שכיהן עד לאחרונה כיו"ר הקרן הלאומית למדע.

 

"קלפטר שנבחר על ידי ועדת
איתור, קיבל את אמונה של מליאת הסנאט המורכבת בעיקר מפרופסורים מן המניין באוניברסיטה. מבין 473 אנשי הסגל חברי המליאה הגיעו להצבעה 260. מתוכם 213 תמכו בקלפטר, 24 הצביעו נגד ו-21 נמנעו. עוד הערב יעבור מינוי קלפטר לאישור הועד המנהל, גם שם צפויה תמיכה גורפת במינוי"

 

בסביבתה של יו"ר הועד המנהל ליאורה מרידור הביעו הערב שביעות רצון רבה מההחלטה של מליאת הסנאט לאשר את מינוי קלפטר לנשאי ואמרו כי זו משקפת את העובדה כי מדובר במועמד מצוין המקובל על כל עמיתיו לאוניברסיטה וגם ניסיונות של בודדים לחבל במינוי לא צלחו. לדבריהם, מדובר בניצחון גדול ובהבעת אמון בדרכה. 

 

מרידור עצמה בירכה על החלטת סנאט וציינה כי "פרופ' קלפטר הינו מינוי מצויי והוא עתיד להוביל את האוניברסיטה לדרך חדשה שתאופיין במנהיגות ניהולית-אקדמית משובחת. על פרופ' קלפטר מוטלת כעת החובה לאחד סביבו את כלל הגופים הרוצים בטובתה של האוניברסיטה ולדאוג כי אלה יפעלו יחד עימו, להצעיד את האוניברסיטה למקומה ההולם".

 

יו"ר הוות"ת, פרופ' מנואל טרכטנברג, אמר כי "אני מברך על אישור מינויו של פרופ' קלפטר לתפקיד נשיא אוניברסיטת ת"א. פרופ' קלפטר מביא עמו לתפקיד רקע אקדמי עשיר ומצוינות מחקרית כמו גם ניסיון בניהול אחד המוסדות החשובים באקדמיה בישראל בשנים האחרונות. הוא ללא ספק האיש המתאים להוביל את אוניברסיטת ת"א לנוכח האתגרים הגדולים העומדים בפניה. ות"ת בראשותי תעשה כל מאמץ על מנת לסייע בהצלחתו של פרופ' קלפטר בתפקיד".

 

קלפטר נכנס לאוניברסיטת תל אביב בעיצומן של מחלוקות חריפות בין המוסדות המנהלים אותה ובין חברי הסגל להנהלה. ברקע, הדחתו של הנשיא הקודם, פרופ' צבי גליל, שורה של תיקונים שהוביל הועד המנהל בראשות מרידור שכירסמו בכוחם של חברי הסגל ופרשת מכירת תיק המניות של האוניברסיטה על ידי מרידור שנחשפה ב"כלכליסט" ואשר בוצעה בניגוד לחוות דעתם של חברי ועדת ההשקעות באוניברסיטה.

 

על רקע האירועים הללו הודיע באחרונה יו"ר חבר הנאמנים של האוניברסיטה, בובי גולדברג המייצג למעשה כמה מהתורמים הגדולים כי ידרוש את התפטרות מרידור והוועד המנהל. הסנקציה בה איים באמצעות יושבי ראש אגודות הידידים הגדולות באוניברסיטה היתה עצירת תרומות. גולדברג גם הוא, כמו חלק מחברי הסגל, תומך בשינוי חוקה שיגביר את כוחו של הסגל ושל חבר הנאמנים.

 

אתמול גם הודיע מבקר המדינה כי בכוונתו להעמיק את החקירה באוניברסיטה בה החל עם הדחת הנשיא הקודם. העמקת החקירה תתמקד באירועי ההדחה אך גם במעורבות אנשי עסקים בוועד המנהל, כך על פי הודעת המבקר. בדיקה נוספת צפויה להתנהל באשר להתנהלות האוניברסיטה באשר לתיק ההשקעות שלה, כחלק מבדיקה כוללת על התנהלות האוניברסיטאות בנושא השקעותיהן.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x