$
בארץ

ה־FDA רוצה להקים נציגות בישראל

כך מסר ל"כלכליסט" בכיר ברשות המזון והתרופות האמריקאית שמבקר בארץ. המטרה: לחזק את הקשר עם גורמים במזרח התיכון ולפקח על המוצרים המיוצרים באזור

אסף גלעד 07:1710.09.09

רשות המזון והתרופות האמריקאית, ה־FDA, בוחנת הקמת נציגות בישראל. כך אמר אתמול ל"כלכליסט" מתיו טארוסקי, מנהל בכיר בחטיבת המכשור הרפואי של הרשות. טארוסקי מבקר בימים אלה בארץ במסגרת סדנה לחברות סטארט־אפ בתחום מדעי החיים שמאורגנת מטעם משרד התמ"ת וארגון הביומד הישראלי - ILSI.

 

ל־FDA סניף במדינת מרילנד בארצות הברית שמטפל באזור המזרח התיכון, אך הכוונה היא להעבירו למדינה באזור. לישראל יש עדיפות בעניין, בהיותה המדינה שחברות שפועלות בתחומה מחזיקות במספר אישורי ה־FDA הגדול ביותר ממדינות האזור.

 

"לא מן הנמנע שיוקמו במזרח התיכון כמה סניפים, ואחד מהם יהיה בישראל", אמר טארוסקי. את הסניף במרילנד מנהלת ד"ר ליילה איסה בטארסה, שביקרה לאחרונה בין השאר בלבנון ובירדן.

 

מטרת הסניף המקומי תהיה חיזוק הקשר של ה־FDA עם שותפות במזרח התיכון, בהן ועדות אתיקה שעוסקות בניסויים רפואיים וחברות מקומיות שעוסקות במדעי החיים. נוסף על כך מבקשים ברשות למצוא שותפים אפשריים באזור, ללמוד את בעיות הרגולציה, לאסוף מידע ולפקח על מוצרי מזון ותרופות שמיוצאים לארה"ב. המשרדים שיוקמו במזרח התיכון יכסו את אזור צפון אפריקה, המזרח התיכון, מדינות המפרץ, טורקיה, איראן ואפגניסטן.

 

בשנים האחרונות הקים ה־FDA 12 משרדים חדשים: בסין, בהודו, באירופה ובאמריקה הלטינית. הקמת נציגויות כאלה משרתת בדרך כלל את האינטרסים של ארה"ב, לא פחות מאשר את השוק המקומי. אחת הסיבות לפתיחת הסניפים הללו היתה התרבות מקרי ההרעלה בארה"ב שמקורם במזון מקולקל מהמזרח הרחוק ומאמריקה הלטינית.

 

כתוצאה מכך הוחלט ב־FDA להשביח את המזון כבר בארצות המקור. גם הנציגות המזרח־תיכונית הקיימת אינה עוסקת בשלב זה בהגברת הסחר בין מדינות היעד לארה"ב, אלא מסייעת בהרחבת תשתיות בריאות מקומיות.

 

טארוסקי מכיר את המגמה שלפיה חברות מוותרות מראש על אישור FDA ומסתפקות באישור אירופי או ישראלי. "זה קורה הרבה, וזה מקובל עלינו לחלוטין", הוא אומר, "לאחרונה הלכה ה־FDA כברת דרך משמעותית לקראת החברות בהורדת תעריפים, במיוחד כלפי החברות הקטנות, ובהגברת השקיפות של התהליכים שלנו כלפי חוץ. אנחנו מוכנים להשתמש בתוצאות ניסויים שנערכו מחוץ לארה"ב כניסויים תקפים לקבלת האישור שלנו, ממדינות באירופה, דרום אמריקה ואפילו ישראל. יש כאן מערכת בריאות טובה, ואנחנו סומכים לחלוטין על הנתונים הקליניים שמגיעים מכאן. עם זאת לא שינינו את הסטנדרטים שלנו".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x