$
משפט

חשד: שני יועצי השקעות בבינלאומי מעלו ביותר ממיליון שקל

לפי החשד, יעקב קאופמן ונתנאל שרון ביצעו עסקאות סיבוביות - והוציאו במרמה כספים רבים מחשבונות של מנור אחזקות, סאמיט קפיטל ועוד

איתי הר אור 10:2929.07.09

רשות ניירות ערך מנהלת חקירה נגד שני יועצי השקעות בבנק הבינלאומי - יעקב קאופמן ונתנאל שרון, בחשד למעילה במאות אלפי שקלים. השניים חשודים כי ניצלו את נגישותם לחשבונות של תאגידים גדולים, והוציאו במרמה מאות אלפי שקלים מכספי תאגידים אלה לחשבונם האישי.

 

קאופמן ושרון

שימשו יועצי השקעות במחלקת מסחר תאגידי בבנק הבינלאומי לישראל מינואר 2007 ועד יולי 2009. במסגרת עבודתם סחרו באופציות, מניות, תעודות סל ואג"חים ממשלתיות שנסחרות בבורסה בתל אביב. על פי החשד, פעלו השניים בדרכי מרמה להניע את התאגידים לקנות ולמכור ניירות ערך, על מנת להשיא את רווחיהם האישיים.

 

לפי החשד, קאופמן פעל, בין היתר, בחשבונות של מפעל הפיס, קרנית - קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים, כיד ערוץ הקניות, החברה לפנסיה מוקדמת חיפה ומנור אחזקות. שרון פעל, לפי החשד, בחשבונות של מנור אחזקות, החברה לפנסיה מוקדמת חיפה וסאמיט קפיטל.

 

ברשות ניירות ערך חושדים כי השניים ביצעו, באמצעות חשבונות של קרובי משפחה, עסקאות מתואמות באג"חים על פי שני דפוסי פעולה עיקריים. הדפוס הראשון היה "עסקה סיבובית מלאה" ולפיו החשבונות המרומים מכרו לחשבון האישי של החשודים את האג"ח בשער נמוך; לאחר מכן, מכרו השניים את האג"ח בחזרה לחשבונות המרומים - בשער גבוה בהרבה.

 

לפי השיטה השנייה, "עסקה סיבובית לא מלאה", החשודים רכשו לחשבונותיהם האישיים אג"ח בשער נמוך הן מחשבונות התאגידים המרומים והן מהשוק - ולאחר כמה דקות מכרו אותן לחשבונות המרומים בשער גבוה יותר. לחלופין, החשודים רכשו אג"ח מהחשבונות המרומים בשער נמוך ומכרו את אותה הכמות, לאחר כמה דקות, הן בשוק והן לחשבונות המרומים בשער גבוה יותר.

 

מממצאי החקירה עולה כי כתוצאה מהפעילות התרמיתית הפיק לעצמו קאופמן רווחים בגובה של למעלה ממיליון שקל, ושרון - מאות אלפי שקלים.

 

אתמול האריך בית משפט השלום בתל אביב את מעצרו של שרון ביממה, וקאופמן שוחרר למעצר בית בתנאים מגבילים.  

 

מהבנק הבינלאומי נמסר: "הבנק משתף פעולה באופן מלא ומסייע לחוקרים ככל הדרש".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x