בלינקוב למזוז: ראש הממשלה הקודם הלך הביתה על פחות מזה. זה פשוט שוחד
הממונה על התקציבים אמר את הדברים ליועץ המשפטי לממשלה בשיחת מסדרון ששודרה בערוץ 10. מאוחר יותר אמר בלינקוב: "אין לי ריב עם ראש הממשלה. נעשה פה מהלך לא על ידיו, אלא על ידי גורמים אחרים. חלק מהדברים של אותם גורמים פשוט לא יקרו". לאחר הפרסום מסר בלינקוב כי הדברים הוצאו מהקשרם
הדיונים סביב התקציב נמשכים לתוך השעות הקטנות של הלילה. בתוך כך, המחלוקת החריפה בין ראשי האוצר לבין אנשיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בנושא התקציב מתחילות לעלות אל פני השטח.
חדשות ערוץ 10 צילמו את ראש אגף התקציבים, רם בלינקוב, משוחח עם היועץ המשפטי לממשלה, מני
בשידור באולפן החדשות הכחיש בלינקוב כי התכוון בדבריו לראש הממשלה בנימין נתניהו : "אני פקיד ואין לי ויכוח עם ראש הממשלה. יש גורמים אחרים שפועלים מאחורי הגב שלנו ואני חושב שלכולם ברור מיהם אותם הגורמים. היו הצעות החלטה שלא מתקבלות על דעתנו, וחלק מהדברים של אותם גורמים פשוט לא יקרו".
רמיזותיו של בלניקוב מתייחסות לאורי יוגב, מקורבו של נתניהו שמנהל בימים האחרונים את המו"מ עם עופר עיני, יו"ר ההסתדרות.
על רקע הדברים ופנייה מפורשת של משרד האוצר, מתכוון היועץ המשפטי לממשלה לבחון את חוקיות עסקת החבילה הנרקמת בין הממשלה לבין ההסתדרות.
בראיון, יצא בלינקוב גם נגד דרישת התאחדות התעשיינים לבטל את כוונת האוצר להילחם בתופעת החשבוניות הפיקטיביות והבטיח כי ההצעה המקורית תיכלל בסופו של דבר בחוק ההסדרים.
בלינקוב מסר בתגובה לידיעה כי הוא "מבקש להבהיר באופן חד משמעי שהדברים שאמר לא כוונו לרה"מ או לכל אישיות פוליטית אחרת. יעיד על כך גם היועץ המשפטי לממשלה. יודגש כי הדברים הוצאו מהקשרם".
בד בבד, פרץ הערב עימות בישיבת הממשלה בין ראש הממשלה נתניהו לבין הרמטכ"ל, רב-אלוף גבי אשכנזי. הרמטכ"ל אמר ש"אנשי הקבע אינם עובדי קבלן". ראש הממשלה השיב: "אני לא מקבל את זה". הרמטכ"ל לא נותר חייב: "אז אל תקבל".
העימות פרץ לאחר שאגף התקציבים באוצר הציג שקף על תעריפי הפרישה של אנשי קבע. ככל הנראה מדובר בשקף שהציג גזירה שלא היתה אמורה לעלות, על-פי סיכומים שהושגו בין ראש הממשלה, שר הביטחון, שר האוצר ורב-אלוף אשכנזי בדיון הלילי. הרמטכ"ל נטל את רשות הדיבור ואמר: "משרתי הקבע הם לא עובדי קבלן. הם לא עובדים בצבא. הם משרתים את המדינה. זה לא נכון, זה לא בסדר לפגוע בזכויות הפנסיה שלהם".
שר האוצר ענה לו: "אם יש משרת קבע שהוא רופא או מהנדס והגיע ל-45 ורוצה לעזוב לאזרחות, אז הוא יקבל את הפנסיה שלו רק בגיל 61 והוא לא צריך להיות שונה מכל אזרח במדינה". ראש הממשלה אמר: "אני בן 60 ואהוד ברק מתכנן להשתתף בבחירות ב-2018 ואף אחד מאיתנו לא מבקש לקבל את הפנסיה. אני לא מקבל את הדברים של הרמטכ"ל. יש לי הערכה גדולה לאנשי הקבע, שיסודות ביטחון המדינה מוטלים על הכתפיים שלהם, אבל אין מערכת שלא יכולה להתייעל ואין סתירה בין הדברים".
התקרית הסתיימה בסיכום בין הרמטכ"ל לשר האוצר, יובל שטייניץ. על-פי סיכום זה יכין הרמטכ"ל בתוך שלושה חודשים תוכנית להעלאה הדרגתית של גיל הפרישה לפנסיה מצה"ל. התוכנית תוצג בפני שר האוצר ואם יהיו מחלוקות נוספות היא תועבר להכרעת ראש הממשלה. אחרי הסיכום נכנס הרמטכ"ל לחדרו של ראש הממשלה - שם התנצל בפניו.
בשלב זה נמשכים העימותים בתוך ישיבת הממשלה, גם בנוגע לתקציב הביטחון. לא ברור עדיין אם הסיכום מהלילה בין נתניהו, ברק ושטייניץ אכן ייושם במלואו, ואם אכן תקציב הביטחון ייגדל בכמיליארד שקלים בשנה הבאה, כפי שנקבע.
ראש הממשלה נתניהו עצמו שהה במשך השעות הערב מחוץ לחדר הישיבות בניסיון לקדם את עסקת החבילה במשק
מול יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, ונשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש. בזמן היעדרותו ניהל את הישיבה המשנה לראש הממשלה, סילבן שלום. על פי ההערכות, הדיון עתיד להימשך לתוך הלילה בשתי חזיתות - האחת סביב עסקת החבילה במשק והאחרת סביב השרים המעלים השגות על הגזירות.
במתנגדים: שר החינוך, גדעון סער, שרת התרבות והספורט, לימור לבנת, שר הטכנולוגיה והמדע, דניאל הרשקוביץ ושר הפנים, אלי ישי.